Conecteaza-te cu noi

Actual

Europarlamentarul Tănăsescu susține că pericolul terorist este inexistent în România

Published

on

Într-un discurs ținut ieri în Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul român dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al grupului S&D, a cerut responsabililor Comisiei Europene, ca la întocmirea caietului cu criteriile pe care trebuie să le îndeplinească statele ce doresc relocarea pe teritoriul lor a Agenției Europene a Medicamentului să țină cont și să aplice o recomandare mai veche a comisiei, conform căreia „la amplasarea pe teritoriul național de agenții europene nou înființate  au prioritate statele care nu au nici o agenție”. Claudiu Ciprian Tănăsescu este de părere că aplicarea recomandării trebuie făcută nu neapărat ad-litteram, cât mai ales în spiritul ei. Europarlamentarul român a avertizat responsabilii din Comisia Europeană că: „Această recomandare trebuie să fie valabilă nu numai la înființarea de noi agenții, cât și în cazul relocărilor de agenții europene, fenomen generat de Brexit și care la momentul emiterii recomandării, în urmă cu 6 sau 7 ani, nu a fost luat în calcul, pentru că nimeni nu își punea problema ieșirii din Uniunea Europeană.”  De asemenea Ciprian Tănăsescu le-a cerut responsabililor din cadrul Comisiei Europene și introducerea unui alt criteriu, acela al riscului minim de atentate teroriste în țara ce ar urma să găzduiască instituția europeană. Această condiție este cerută și de conducerea agenției europene ce ar trebui relocată de la Londra pe continent, cât și angajații instituției, care doresc ca relocarea instituției să fie făcută într-un stat unde pericolul unui atentat terorist este cât mai scăzut. Claudiu Ciprian Tănăsescu le-a spus europenilor că „Din fericire România are avantajul că este unul dintre puținele state europene unde pericolul terorist este inexistent.” În încheiere Europarlamentarul român a ținut să le amintească colegilor săi, dar și responsabililor Comisiei Europene, mesajul politic care ar fi dat odată cu relocarea de la Londra la București a Agenției Europene a Medicamentului: „Dacă vom câștiga această cursă (n.n. pentru relocarea agenției) România ar fi primul stat din Estul Europei care ar găzdui o instituție de importanță majoră pentru UE, ceea ce ar fi și un semnal politic important în demersul de a demonstra unitatea Uniunii Europene, dar și funcționalitatea ei în beneficiul tuturor cetățenilor europeni”. De profesie medic, Claudiu Ciprian Tănăsescu este membru al Parlamentului European din 15 iunie 2009. A fost raportorul propunerii de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 726/2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire Agenției Europene pentru Medicamente, o acțiune legislativă considerată de importanță majoră în raport cu siguranța populației. Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu este și inițiatorul propunerii de relocare a Agenției Europene a Medicamentului de la Londra la București.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions