Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Eveniment în premieră la Constanța: GourmetCinema, proiecția unui film cu tematică culinară, urmată de cină inspirată din povestea de pe ecran

Published

on

GourmetCinema

Eveniment în premieră la Constanța în cadrul Festivalului de Film Sunscreen: GourmetCinema, proiecția unui film cu tematică culinară, urmată de cină inspirată din povestea de pe ecran.

Constănțenii și turiștii vor putea participa în premieră la un eveniment special dedicat cinefililor pasionați nu doar de arta cinematografiei, ci și de cea a gătitului, anunță turoperatorul Litoralulromanesc.ro, sponsor al celei de-a doua ediții a Sunscreen Film & Arts Festival. Astfel, vineri, 18 august, la Irish Pub Constanța, unul dintre restaurantele renumite ale orașului, va putea fi urmărit documentarul La Huella, povestea unui bar pe plajă, proiecție urmată de o cină în care preparatele din film sunt transpuse în farfurie în interpretarea chef-ului Sergiu Masli.

„Pelicula (regia Alessio Rigo de Righi, Argentina, 2022, 70’) spune povestea a trei prieteni care, în urmă cu douăzeci de ani, au acceptat provocarea de a construi pe plaja unui mic sat uruguayan un restaurant aidoma celor care existau în anii ’50 – simple și oneste. Un loc pe malul Oceanului Atlantic, unde se împletesc povești despre Argentina, Uruguay, bibani, pescari și vinuri bune. La Huella, povestea unui bar pe plajă surprinde perfect această atmosferă de la capătul lumii.

Respectând tema filmului, chef Sergiu Masli va pregăti un meniu ce va include patru feluri de mâncare, însoțite de vinuri și alte băuturi, ce îi va transporta pe cinefilii prezenți la eveniment pe acea plajă. Evenimentul va începe de la ora 19:00 cu proiecția filmului, iar cina va fi servită după vizionare.

Advertisement
palaz

Biletele pentru secțiunea specială GourmetCinema din cadrul Sunscreen sunt în număr limitat și pot fi achiziționate de pe https://eventbook.ro/film/bilete-sunscreen-festival-gourmetcinema. Costul unui bilet este de 240 lei/persoană și include atât vizionarea filmului, cât și cina.

Inițiat de Transilvania Film și echipa din spatele Festivalului Internațional de Film Transilvania, cu o experiență de peste 20 de ani, Sunscreen Film & Arts Festival propune constănțenilor și turiștilor de pe litoral proiecții outdoor și indoor, cine-concerte, concerte și întâlniri cu cele mai importante nume ale cinematografiei contemporane. Cea de-a doua ediție va avea loc între 17 și 20 august 2023, în patru puncte cheie ale orașului: Piața Ovidiu, Plaja Reyna, Centrul Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Piața Cazino din Mamaia.

În cele patru zile de festival, cinefilii sunt așteptați la proiecțiile din Piața Ovidiu Constanța, Piața Cazino Mamaia, pe Plaja Reyna și la Centrul Jean Constantin. Programul include comediile „Dragoste pe muchie de cuțit“ și „Încă 2.0 lozuri“, show-ul „Sunt un orb“ al lui Horațiu Mălăele, concerte susținute de Sarmalele Reci, Nicu Alifantis și Mirabela Dauer. La festival sunt așteptați actorii Dorian Boguță, Carmen Tănase, Ada Galeș, Ilona Brezoianu și criticul de film Irina Margareta Nistor. Intrarea este liberă pentru majoritatea evenimentelor. Programul complet este disponibil online pe sunscreenfestival.ro.“, spun organizatorii.

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.

Afis GourmetCinema

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions