Connect with us

Politica

Exclusiv! Andrei Gerea, liderul interimar al ALDE Constanța: “Banias a plecat cu baza de date și ne-a lăsat fără acces în sediul de la Constanța!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Gerea vrea să îl cunoască pe Vrabie de la Medgidia!

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni că deputatul Mircea Banias a fost exclus din ALDE, însă ce a urmat după decizia conducerii centrale se încadrează în fața nevăzută a politicii românești, una demnă de cascadorii râsului. Andrei Gerea, președintele interimar al ALDE Constanța și vicepreședinte ales la nivel național al formațiunii, a declarat, în exclusivitate, pentru “Ordinea.ro” că ai săi colegi de la Constanța au rămas fără acces în sediul de partid, dar și fără baza de date a organizației. Toate acestea, după excluderea lui Banias din partid. “După cum bine se știe, Mircea Banias a fost exclus din partid, urmare a analizelor pe care le-am făcut la nivel central. Am avut săptămâna trecută o întâlnire la Constanța, activitate la care au participat mai mulți colegi de la dvs., facem analize, evaluări și apoi decidem data alegerilor pentru conducerea organizației Constanța. Până la acest moment, colegii de la Constanța au rămas fără acces în sediu, trebuie să refacă și baza de date care a fost distrusă, noroc mai mai au colegii din filialele locale ceva informații… Le punem și noi în ordinea firească”, a declarat Andrei Gerea pentru ziarul nostru.

Întrebat cine a mai plecat cu Banias, Gerea ne-a spus că știe de Anton Mangiurea, secretarul general al Organizației de la Constanța. “Știu de secretarul organizației, Mangiurea că a plecat cu Banias. Oricum, colegii de la Constanța au multe mesaje pentru mine, mi-au povestit care au fost discuțiile din interiorul organizației, concluzia fiind aceea că nu toată lumea a tras în aceeași direcție, tocmai de aceea mesajul meu este unul pentru unitate: vom pregăti alegerile județene împreună, iar eu voi fi alături de ei atât în calitate de președinte interimar al ALDE Constanța, cât și în cea de vicepreședinte al ALDE la nivel național”, a completat Gerea pentru “Ordinea.ro”. Totodată, liderul ALDE ne-a spus că vrea să îl cunoască pe Valentin Vrabie, iar acest lucru speră să fie posibil la viitoarea mea vizită la Constanța, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Banias îi transmite lui Gerea: “Ăla e sediul PC, la fel și baza de date!”

După ce a stat cu sigla ALDE în spate, momentul excluderii din partid îl duce pe Mircea Banias în… Partidul Conservator. Asta declară pentru “Ordinea.ro”: “Ăla e sediul Partidului Conservator, nu am pus lacăt pe nimic. La fel și baza de date! Există Partidul Conservator, fuziunea cu PLR nu s-a produs, iar contractual e făcut și se achită în baza datelor Partidului Conservator. Eu n-aș fi vrut să fac asta, dar nici să stau ca mielul la taiere nu mi s-a părut corect. Mi s-a reproșat că am avut o poziție duplicitară, însă nu înțeleg de ce… Am spus clar că cine recunoaște congresul, e liber să meargă. Eu nu am fost! Așadar, noi funcționăm ca Partid Conservator până la noi decizii.”

Comments

comments

Politica

Primarul cu limbaj de boschetar din Medgidia, despre consilierii locali: Niște animale!

”Cei 13 dușmani ai Medgidiei, cei 13… eu le-am spus animale și s-au supărat, dar cred că a fost un cuvânt elegant. (…) A-ni-ma-le! Și repet la infinit: niște animale, care și-au bătut joc de orașul ăsta zeci de ani”. ”.

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, devenit celebru după înjurăturile spurcate, specifice mai degrabă unui pârnăiaș ordinar, pe care i le-a adresat anul trecut unui activist din localitate, recidivează în crudități de limbaj. La finalul unei ședințe ordinare a Consiliului Local, supărat că proiectele propuse de el nu au fost votate de consilieri, acesta i-a numit dușmani ai Medgidiei și animale. ”Cei 13 dușmani ai Medgidiei, cei 13… eu le-am spus animale și s-au supărat, dar cred că a fost un cuvânt elegant. (…) A-ni-ma-le! Și repet la infinit: niște animale, care și-au bătut joc de orașul ăsta zeci de ani”. ”.

Iată și reacția lui Valentin Vrabie, postată de acesta pe Facebook:

”Oameni buni ! Credeti ca i am jignit pe domnii consilieri locali cand le am spus,, animale “ pentru faptul ca 1 . Au votat impotriva construirii unei fabrici ( 5 milioane euro) si in aceeasi sedinta de consilu au votat reducerea taxelor lui Butnaru ??? 2. Au initiat si aprobat un proiect de hotarare prin care se da cu titlul gratuit o bucata din Medgidia catre RAJA fara ca Medgidienii sa aibe vreun beneficiu ??? 3 Nu s au intrunit in luna septembrie si Octombrie pentru a aproba reabilitarea ,modernizare,extindere ,dotare Casa de Cultura INRoman ,o investitie de peste 5 milioane euro? 4. Au votat de 3 ori impotriva reorganizarii administrative ce ar fi dus la o buna functionare a primariei ,,,la ora asta lucrurile nu merg cum trebuie ,vezi nemultumirile oamenilor in zona taxelor,,,,si a sericiilor publice ,,,,5 . au votat impotriva preluarii unei centrale la primarie pentru a furniza apa calda si caldura oamenilor,,,etc,etc,,,,si nu in ultimul rand ,cum poti sa le spui unor alesi localicate care au indatorat acest oras cu zeci de milioane euro ,datorii ce trebuie sa le platim pana in 2030 si bineinteles nu se vad nicaieri ,au distrus economic acest oras ,au distrus sportul ,au adus in pragul falimentului Spitalul Municipal ,au distrus Policlinica ,,,etc,,,etc,,,, ” – a scis primarul din Medgidia pe Facebook.

Conflictul dintre Vrabie și consilierii locali din Medgidia durează încă de la debutul mandatului acestuia de primar. Edilul a fost supărat pentru faptul că nu a reușit să-și construiască o majoritate care să-i voteze inițiativele. Din acest motiv, el le-a cerut în mai multe rânduri consilierilor locali să își prezinte demisiile, pentru a se putea organiza alegeri anticipate. O vreme, Valentin Vrabie a avut un comportament abuziv și discriminatoriu cu viceprimarul Luminița Vlădescu, pe care a numit-o escroacă într-o ședință filmată a Consiliului Local. Vlădescu a reclamat faptul că a fost lipsită de atribuții, i s-a luat biroul pentru a fi atribuit unui reprezentant al romilor, i s-a retras autoturismul de serviciu și o lungă perioadă de timp nu i s-a virat indemnizația de viceprimar. De asemenea, în mai multe declarații publice, Valentin Vrabie i-a numit pe opozanții săi ”niște nimeni”, ”slugi” și ”sclavi”. Anul acesta, primarul din Medgidia a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de dizolvare a Consiliului Local. Recent, acesta a pichetat împreună cu un grup de cetățeni Instituția Prefectului Județului Constanța, în semn de protest pentru neinițierea demersurilor de organizare a unui referendum în vederea dizolvării Consiliului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ecaterina Andronescu este, începând de vineri, noul ministru al Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul de numire a sa în funcţie.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că, în cazul lui Andronescu, este necesară o analiză, spre deosbire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul în acest sens a fost semmnat la scurt timp după nominlizarea acestuia.

Vineri a expirat şi interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educaţiei.

Andronescu preia astfel pentru a patra oară conducerea acestui minister.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liberalul Huțucă: “Ministrul Culturii avizează distrugerea istoriei Constanței”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În loc să pună în valoare vestigiile arheologice ale Cetății Tomis, le îngroapă sub construcții și clădiri, este mesajul pe care liderul PNL Constanța îș transmite ministrului Culturii, George Ivașcu.

Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, a adresat o interpelare ministrului Culturii, George Ivașcu, privind avizarea de către acesta a unei construcții, la Constanța, chiar peste un sit arheologic de o mare importanță nu doar pentru oraș, ci pentru întreaga țară.

Prin semnătura ministrului Ivașcu se încuviința demararea procedurilor pentru autorizarea realizării unei construcții civile la o distanță de 0,87 metri de Poarta Mare a Cetății Tomis, una dintre cele mai mari și importante descoperiri arheologice din județul Constanța.

Având în vedere situația creată, i-am solicitat ministrului George Ivașcu să precizeze care sunt considerentele pentru care, în opinia sa, avizul favorabil pentru PUD-ul construcției mai sus amintite a primat în defavoarea măsurilor necesare de conservare și punere în valoare a monumentului istoric Poarta Mare a Cetății Tomis. De asemenea, i-am cerut să precizeze din ce motiv Ministerul Culturii și Identității Naționale se comportă ca și când ar fi o insituție cu atribuții ce țin strict de o comisie de urbanism și nu, așa cum ar fi firesc, de luarea celor mai corecte și necesare măsuri pentru protejarea monumentelor istorice importante din România și punerea lor în circuitele istorice și turistice care ar putea contribui enorm la dezvoltarea economică și culturală a comunităților”, se arată în interpelarea depusă de parlamentarul liberal Bogdan Huțucă.

Totodată, având în vedere gravitatea situației, deputatul Bogdan Huțucă a făcut o declarație politică în Camera Deputaților, prin care îi cere premierului Viorica Dăncilă să verifice ce se întâmplă la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Actualul ministru al Culturii, domnul George Ivașcu, în loc să se ocupe așa cum ar trebui de cel mai important eveniment al anului, Centenarul Marii Uniri, dar și de conservarea, recondiționarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și a siturilor arheologice care au o importanță istorică deosebită pentru poporul român, dă avize favorabile pentru construcții aflate pe terenuri la doar câțiva metri de unele obiective istorice cu o valoare inestimabilă!”, a mai declarat deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: