Connect with us

Politica

Exclusiv! Andrei Gerea, liderul interimar al ALDE Constanța: “Banias a plecat cu baza de date și ne-a lăsat fără acces în sediul de la Constanța!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Gerea vrea să îl cunoască pe Vrabie de la Medgidia!

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni că deputatul Mircea Banias a fost exclus din ALDE, însă ce a urmat după decizia conducerii centrale se încadrează în fața nevăzută a politicii românești, una demnă de cascadorii râsului. Andrei Gerea, președintele interimar al ALDE Constanța și vicepreședinte ales la nivel național al formațiunii, a declarat, în exclusivitate, pentru “Ordinea.ro” că ai săi colegi de la Constanța au rămas fără acces în sediul de partid, dar și fără baza de date a organizației. Toate acestea, după excluderea lui Banias din partid. “După cum bine se știe, Mircea Banias a fost exclus din partid, urmare a analizelor pe care le-am făcut la nivel central. Am avut săptămâna trecută o întâlnire la Constanța, activitate la care au participat mai mulți colegi de la dvs., facem analize, evaluări și apoi decidem data alegerilor pentru conducerea organizației Constanța. Până la acest moment, colegii de la Constanța au rămas fără acces în sediu, trebuie să refacă și baza de date care a fost distrusă, noroc mai mai au colegii din filialele locale ceva informații… Le punem și noi în ordinea firească”, a declarat Andrei Gerea pentru ziarul nostru.

Întrebat cine a mai plecat cu Banias, Gerea ne-a spus că știe de Anton Mangiurea, secretarul general al Organizației de la Constanța. “Știu de secretarul organizației, Mangiurea că a plecat cu Banias. Oricum, colegii de la Constanța au multe mesaje pentru mine, mi-au povestit care au fost discuțiile din interiorul organizației, concluzia fiind aceea că nu toată lumea a tras în aceeași direcție, tocmai de aceea mesajul meu este unul pentru unitate: vom pregăti alegerile județene împreună, iar eu voi fi alături de ei atât în calitate de președinte interimar al ALDE Constanța, cât și în cea de vicepreședinte al ALDE la nivel național”, a completat Gerea pentru “Ordinea.ro”. Totodată, liderul ALDE ne-a spus că vrea să îl cunoască pe Valentin Vrabie, iar acest lucru speră să fie posibil la viitoarea mea vizită la Constanța, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Banias îi transmite lui Gerea: “Ăla e sediul PC, la fel și baza de date!”

După ce a stat cu sigla ALDE în spate, momentul excluderii din partid îl duce pe Mircea Banias în… Partidul Conservator. Asta declară pentru “Ordinea.ro”: “Ăla e sediul Partidului Conservator, nu am pus lacăt pe nimic. La fel și baza de date! Există Partidul Conservator, fuziunea cu PLR nu s-a produs, iar contractual e făcut și se achită în baza datelor Partidului Conservator. Eu n-aș fi vrut să fac asta, dar nici să stau ca mielul la taiere nu mi s-a părut corect. Mi s-a reproșat că am avut o poziție duplicitară, însă nu înțeleg de ce… Am spus clar că cine recunoaște congresul, e liber să meargă. Eu nu am fost! Așadar, noi funcționăm ca Partid Conservator până la noi decizii.”

Comments

comments

Politica

(foto) Viorica Dăncilă, campanie pentru prezidențiale în județul Constanța. Primarul din Ciobanu i-a întins covorul roșu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din acest an, face, joi, 17 octombrie vizită de lucru și pentru prezentarea proiectului electoral, în județul Constanța.

Prima oprire a fost în comuna Ciobanu, unde primar este social democratiul Tudorel Gurgu. Aici, fostul premier s-a întâlnit cu primari PSD și aleși locali ai formațiunii din partea căreia candidează pentru fotoliul de la Cotroceni și le-a promis oamenilor că și-a propus să continue proiectul Partidului Social Democrat care presupune crearea de condiții mai bune de trai pentru fiecare român.

Iată câteva imagini de la eveniment:

La eveniment au participat lideri ai Partidului Social Democrat de la centru, precum și șefii social democraților din județul Constanța. De asemenea, nu au lipsit primarii și aleșii locali.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegeri prezidențiale 2019. MAE deschide 777 de secții de votare în străinătate. Cele mai multe sunt în Spania

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi, 16 octombrie 2019, către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 68 de secții de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 și 10 octombrie 2019 și aprobate prin Hotărârile AEP nr. 35/2019, respectiv nr. 37/13 octombrie 2019. Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 777 secții de votare care vor fi organizate în străinătate pentru organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spații adecvate și pentru obținerea acordului statului de reședință sau a autorităților locale. Pe baza dialogului cu șefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Președintele României din luna noiembrie vor fi înființate peste 800 de secții de votare în străinătate. Printre țările în care vor fi organizate cele mai multe secții de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franța (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveția (8).

De asemenea, prin hotărârea de suplimentare a listei inițiale propuse de misiunile diplomatice, va fi redus numărul de secții de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe. Subliniem că numărul secțiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autoritățile germane din perspectiva amplorii organizatorice și a implicațiilor administrative. Cu toate acestea, cetățenii români vor putea să își exercite în condiții optime dreptul de vot.

Reamintim că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secții de votare în străinătate este 19 octombrie 2019.

Informații suplimentare:

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, MAE are atribuții administrativ-organizatorice în pregătirea și desfășurarea procesului de votare în străinătate. Astfel, MAE transmite eșalonat propuneri pentru înființarea secțiilor de votare în străinătate, iar AEP adoptă sau actualizează după caz lista secțiilor de votare din străinătate în termen de 3 zile de la fiecare comunicare. (comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) Vizita lui Dăncilă la Ciobanu, anunțată în stil comunist. PNL acuză PSD de încălcare a legislației electorale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

E mare sărbătoare în comuna Ciobanu. Primarul PSD-ist Tudorel Gurgu se pregătește de vizita întâiului om al Guvernului (încă) și „cel mai de frunte al partidului“. Pentru a onora vizita cea măreață, primarul Gurgu și-a pus oamenii la treabă. Aceștia au avut misiunea de a-i anunța pe locuitori că nu trebuie să lipsească de la marele eveniment. O mașină de marfă s-a tot plimbat în aceste zile prin comună de la care au răsunat mesaje de mobilizare.

„…Să sărbătorim un moment ce va intra în istoria comunei, fiind onorați de vizita doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, primarul Capitalei, Gabriela Firea, doamna deputat Olguța Vasilescu, domnul Miron Mitrea, domnul președinte Felix Stroe, domnul președinte Horia Țuțuianu și multe alte oficialități. Haideți să îi primim călduros în sânul comunei Ciobanu. Vă așteptăm la ora 9.30 pe stadion…“, se auzea de la o stație amplasată pe mașină.

Modul de promovare a acțiunilor electorale de către PSD i-a înfuriat pe liberali, care i-au acuzat pe social democrații din Ciobanu de încălcare a legislației electorale.

„Mâine vine Veorica în Constanța. Prima oprire – comuna Ciobanu din nordul județului. Pentru asta, administrația locală, dacă îi putem spune așa, este dispusă să încalce legea electorală, promovând prin mijloace nepermise nouă celorlalți, muritorilor de rând, candidatul PSD la președinția României. Mare parte din pleiada roșie centrală vine cu promisiuni învechite de mai bine din partea lor sau cu amenințări de viitor sumbru dacă vin “ceilalți”. Din aceste motive, împreună cu reprezentantul #PNL în Biroul Electoral Județean, am formulat și depus următoarea sesizare privind încălcarea legii de către reprezentanții PSD din comuna Ciobanu, respectiv primarul Tudorel Gurgu:

Domnule Președinte,

Partidul Național Liberal, filiala Constanța, având în vedere:

  1. Dispozitiile legale care reglementeaza tipul de materiale care pot fi folosite in perioada campaniei electorale – legea nr.334/2006;
  2. De asemenea, dispozitiile legale care reglementeaza finantarea partidelor politice in timpul campaniei electorale dar si in afara ei;
  3. Dispozitiile art. 35 din Legea 340/2004 – Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00;
  4. Faptul că în com. Ciobanu, jud. Constața –un autoturism marca Peugeot cu nr de înmatriculare CT65-CAV pe care sunt instalate megafoane, circulă pe raza comunei anunțând o întâlnire electorală care are loc în data de 17.10.2019 a candidatului PSD – Viorica Dancilă. Această acțiune încalcă prevederile art. 36, art. 2, lit. a din Legea 334/2006.

În temeiul art. 42 alin. 1 și alin. 2 din Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, vă solicitam să dispuneți efectuarea de verificări și aplicarea de sancțiuni în vederea intrării în legalitate.

P.S. Mesajul urlat în megafoane din video este genial..am râs mult!“, a scris liberalul Bogdan Bola pe Facebook.

Aici puteți urmări mesaul mobilizator al PSD-iștilor din Ciobanu: https://www.facebook.com/watch/?v=836941563374871

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: