Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

EXCLUSIV PRESShub: Comisia parlamentară de anchetă privind achizițiile din pandemie: Au fost comise infracțiuni

Published

on

După intoducerea în România a stării de urgență din cauza COVID-19 și până la ridicarea tuturor restricțiilor, au fost comise numeroase infracțiuni în legătură cu achiziția de materiale sanitare necesare pentru protecția și combaterea pandemiei, este una dintre concluziile raportului Comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă pe teritoriul României.

PRESShub a intrat în posesia documentului, aflat deocamdată în faza de draft. Raportul are 280 de pagini și analizează atât achizițiile făcute de statul român în ceea ce privește materialele sanitare de protecție, medicamentele pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, dar și a vaccinurilor împotriva SARS-Cov 2.

Al doilea premier din pandemie a refuzat să participe la audieri

Raportul menționează că această comisia de anchetă parlamentară au început audierilepe 28 februarie 2023 și le-au încheiat în 04 aprilie 2023 .

Au fost audiați: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, Ludovic Orban fost prim-ministru (cu relevanță pentru perioada vizată de ancheta parlamentară), președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, și reprezentanții C.N. Romarm S.A., C.N. Unifarm S.A., Ministerului Sănătății, Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

„Nu toate persoanele a căror prezență a fost solicitată de Comisia de anchetă au participat la audieri. Astfel, se impune a fi subliniat că, având în vedere că a existat un număr considerabil de persoane care nu au participat la audieri, inclusiv un fost ocupant al funcției de prim-ministru, respectiv domnul Florin Vasile Cîțu, este necesar a fi reanalizate pârghiile pe care le are la dispoziție o comisie parlamentară de anchetă pentru a avea acces la date care să conducă la aflarea adevărului. În anumite situații nu este suficientă doar menționarea obligativității sau invocarea unor principii”, menționează comisia, în raportul deținut de PRESShub.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions