Connect with us

Actual

Există de multă vreme dar nu se înghesuiau tinerii! Acum, secția de Poliție Locală are mulți candidați!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

 

Toată lumea știe de existența Poliției Locale și s-au făcut o multitudine de speculații privind studiile pe care angajații acesteia le au. Însă puțini dintre noi știu că există studii de specialitate în acest domeniu și, cel puțin în ultima perioadă, angajările pe aceste poziții se fac strict în funcție de pregătire. Am avut șansa de a ne convinge de acest lucru în cursul zilei de ieri, când am văzut un anunț de angajare la Primăria orașului Eforie. Pe site-ul primăriei era un anunț prin care se aducea la cunoștința cititorilor rezultatul selecţiei dosarelor de înscriere la concursul  organizat pentru ocuparea  funcţiei publice  de execuție vacantă de polițist local, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Serviciului Poliție Locală din cadrul  Primăriei Orasului Eforie. Întâmplător, la acest concurs participaseră două fete și un bărbat și exact dosarul celui din urmă fusese respins. Și asta deoarece el nu avea studiile de specialitate cerute.  Am încercat să aflăm mai multe detalii vizavi de această problemă, ca atare am stat de vorbă cu mai multă lume. Am contactat-o pe Valentina Chiriță, purtător de cuvânt al Poliției Locale Constanța, care ne-a declarat că în cadrul instituției pe care o reprezintă sunt circa 10-15% angajați absolvenți ai acestei secții. Și acest lucru se datorează în primul rând faptului că, ani de zile, posturile au fost blocate. Prodecanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidiu, Mihaela Rus, ne-a spus că în acest an au fost alocate de către ARACIS 60 de locuri pentru Poliția Locală: ”Anul acesta s-au înscris 90 de candidați strict pentru secția de Poliție Locală. În total au fost 180 de înscriși la facultatea de Științe Administrative, iar ceilalți au optat pentru această secție  prin alunecare. Sunt cei mai mulți înscriși din ultimii ani și asta și pentru că s-au deblocat posturile. Primarul Decebal Făgădău spunea la ultima noastră întâlnire că sunt 100 de posturi deblocate. Oricum, în țară există doar două facultăți de stat de Poliție Locală, respectiv cea de la Ovidius și cea din Sibiu. Există deja un trend ascendent în această zonă.Tocmai de aceea avem înscriși la examen tineri din Buzău, Brăila, Galați, Tulcea etc.”, ne-a spus prodecanul Mihaela Rus. Și faptul că trendul este pozitiv reiese și din aceea că deja există și facultăți particulare care au locuri pentru Poliție Locală. Și este vorba despre Oradea și București.   În țară, există linii de studii de licență pentru Poliție Locală în următoarele universități: Universitatea din Oradea, Universitatea “Ovidius” Constanţa, Universitatea “Spiru Haret” Bucureşti, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea “Nicolae Titulescu” Bucureşti. În cadrul universității Ovidius această secție există încă din anul 2006 și are o rată de absorbție foarte mare. Sunt chiar absolvenți ai acestei secții care au ajuns în Poliția Națională.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Aeroportul Kogălniceanu se pregăteşte pentru sezonul de iarnă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A anunţă că, începând cu duminică, 28 octombrie 2018, intră în vigoare noul orar al zborurilor regulate, valabil până în 26 martie 2019. Modificările sunt legate de orele de zbor, după cum urmează:

Ziua   Ruta   Operator Perioadă operare
Luni Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 10.12.18 – 14.01.19
Marți Istanbul –

14:25

Constanța

14:35/15:15

Varna/Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
Miercuri Istanbul/Varna

14:25

Constanța

15:50/16:30

– Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
  Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19
Vineri Istanbul/Varna

14:25

Constanța

15:50/16:30

– Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19
Duminică Istanbul –

14:25

Constanța

14:35/15:15

Varna/Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
  Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19

 

Deoarece există o preocupare permanentă a conducerii aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate, se vor pune în aplicare măsurile prevăzute în Programul de pregătire a S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A. pentru sezonul de iarnă.

Obiectivele programului sunt:

  • asigurarea funcționabilității în condiții specifice ale sezonului de iarnă a infrastructurii aeroportuare și a mijloacelor tehnice aeroportuare;
  • prevenirea închiderii tehnice a aeroportului din cauze legate de executarea operațiunilor de deszăpezire;
  • actualizarea informațiilor privind echipamentele și facilitățile ce pot fi asigurate pentru desfașurarea traficului în condiții de iarnă și publicarea acestor informații în AIP România;
  • actualizarea planurilor de pregătire şi de lucru.

Astfel,  în ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante, există în prezent un stoc de 12.500 litri 100% de lichid degivrant, 6.000 kg de uree granulată și 12.000 litri de motorină, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Echipamentele de deszăpezire la care s-au făcut reviziile tehnice în vederea trecerii la exploatarea de iarnă, sunt: 3 lame pentru zăpadă, 2 freze pentru zăpadă,  2 perii cu suflantă, 1 multifunctional (lama/perie/freza), 1 împrăştietor de uree și 2 degivroare avion.

Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor vor fi verificate şi se vor efectua lucrări de întreţinere pentru asigurarea funcţionării lor în parametrii optimi. Vor fi verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

”În perioada 01.11.2018 – 31.03.2019, în cadrul Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa va funcţiona “Comandamentul operativ de iarnă”, constituit pentru asigurarea bunei funcţionări a aeroportului pe perioada de iarnă.”, a precizat directorul general al aeroportului, Bogdan Artagea.

Foto: Arhivă

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în localitatea Cumpăna

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 23 octombrie 2018, la conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de la intersecția str. Taberei cu Nucilor din localitatea Cumpăna, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea de apă potabilă, în intervalul orar 14,00 – 17,00.

Sunt afectati de lipsa apei consumatorii din toată localitatea Cumpăna.

“Ne cerem scuze tuturor abonaților, cărora le dăm asigurări că echipele RAJA fac tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-a însurat fostul șef de la Direcția de Pază care speria șoferii cu pistolul de airsoft

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe pagina de socializare Facebook, au fost postate mai multe poze de la o nuntă care a avut loc în acest week-end. Mirele este nimeni altul decât Lucian Giurcă, fost șef al Direcției Județene de Pază Constanța din cadrul CJC.

Dacă nu vă amintiți cine este Giurcă și pentru ce anume a devenit relativ celebru vă reamintim că, în cursul anului trecut, toată presa a vuit în urma scandalului în care a fost implicat.

Mai mulți martori au sunat la 112, în după amiaza zilei de 21 septembrie 2017, după ce au văzut cum un bărbat trăgea cu pistolul dintr-o mașină care circula haotic pe un bulevard din Constanța. Ulterior s-a stabilit că bărbatul era nimeni altul decât Lucian Giurcă.  Într-un final, mașina în care se afla a fost oprită de către polițiști.

El a fost cercetat penal și administrativ, pentru că a folosit o armă de airsoft în trafic, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.  Mai mult, șoferul lui, angajat al aceleiași instituții, a fost cercetat pentru că a condus băut, acesta fiind depistat cu o alcoolemie de 0,56 la mie în aerul expirat.

În cauză, oamenii legii au procedat la conducerea la poliție și audierea celor doi, șoferul fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar pasagerul sancționat cu 2000 lei și confiscarea armei de tip airsoft. Și șoferul a fost sancționat cu o amendă de 3000 de lei pentru împiedicarea polițiștilor să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Ulterior acestui scandal, Lucian Giurcă a demisionat din funcția pe care o deținea și a precizat că regretă că a aruncat o imagine urâtă asupra instituției. Pentru incidentul din trafic, Lucian Giurcă a plătit o amendă de 2.000 de lei și i s-a confiscat arma de tip airsoft folosită pentru gluma macabră pe care o făcea cu ceilalți participanți la trafic. Acestuia nu i s-a întocmit dosar penal.

 

Lucian Giurcă și-a dat demisia de la șefia Direcției de Pază Constanța. Vezi cine îi preia atribuțiile!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: