Connect with us

Actual

Există de multă vreme dar nu se înghesuiau tinerii! Acum, secția de Poliție Locală are mulți candidați!

Publicat

la

 

Toată lumea știe de existența Poliției Locale și s-au făcut o multitudine de speculații privind studiile pe care angajații acesteia le au. Însă puțini dintre noi știu că există studii de specialitate în acest domeniu și, cel puțin în ultima perioadă, angajările pe aceste poziții se fac strict în funcție de pregătire. Am avut șansa de a ne convinge de acest lucru în cursul zilei de ieri, când am văzut un anunț de angajare la Primăria orașului Eforie. Pe site-ul primăriei era un anunț prin care se aducea la cunoștința cititorilor rezultatul selecţiei dosarelor de înscriere la concursul  organizat pentru ocuparea  funcţiei publice  de execuție vacantă de polițist local, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Serviciului Poliție Locală din cadrul  Primăriei Orasului Eforie. Întâmplător, la acest concurs participaseră două fete și un bărbat și exact dosarul celui din urmă fusese respins. Și asta deoarece el nu avea studiile de specialitate cerute.  Am încercat să aflăm mai multe detalii vizavi de această problemă, ca atare am stat de vorbă cu mai multă lume. Am contactat-o pe Valentina Chiriță, purtător de cuvânt al Poliției Locale Constanța, care ne-a declarat că în cadrul instituției pe care o reprezintă sunt circa 10-15% angajați absolvenți ai acestei secții. Și acest lucru se datorează în primul rând faptului că, ani de zile, posturile au fost blocate. Prodecanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidiu, Mihaela Rus, ne-a spus că în acest an au fost alocate de către ARACIS 60 de locuri pentru Poliția Locală: ”Anul acesta s-au înscris 90 de candidați strict pentru secția de Poliție Locală. În total au fost 180 de înscriși la facultatea de Științe Administrative, iar ceilalți au optat pentru această secție  prin alunecare. Sunt cei mai mulți înscriși din ultimii ani și asta și pentru că s-au deblocat posturile. Primarul Decebal Făgădău spunea la ultima noastră întâlnire că sunt 100 de posturi deblocate. Oricum, în țară există doar două facultăți de stat de Poliție Locală, respectiv cea de la Ovidius și cea din Sibiu. Există deja un trend ascendent în această zonă.Tocmai de aceea avem înscriși la examen tineri din Buzău, Brăila, Galați, Tulcea etc.”, ne-a spus prodecanul Mihaela Rus. Și faptul că trendul este pozitiv reiese și din aceea că deja există și facultăți particulare care au locuri pentru Poliție Locală. Și este vorba despre Oradea și București.   În țară, există linii de studii de licență pentru Poliție Locală în următoarele universități: Universitatea din Oradea, Universitatea “Ovidius” Constanţa, Universitatea “Spiru Haret” Bucureşti, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea “Nicolae Titulescu” Bucureşti. În cadrul universității Ovidius această secție există încă din anul 2006 și are o rată de absorbție foarte mare. Sunt chiar absolvenți ai acestei secții care au ajuns în Poliția Națională.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Propunere inedită pe Facebook. Constănțenii vor să împodobească buldoexcavatorul din Tomis 3

Publicat

la data de

Scris de

Sute de persoane au răspuns la invitația unui constănțean de a împodobi buldoexcavatorul din Tomis 3, amplasat de ceva vreme la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja. Organizatorul spune că dacă utilajul tot face parte din viața noastră, ar fi bine să facă parte și din familie! Acesta propune ca împodobirea să aibă loc vineri, 24 decembrie la ora 19:00. Acțiunea este o ironie la adresa faptului că utilajul se află postat în acea intersecție și încurcă traficul rutier. Sursa foto: facebook.com/events

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din județul Tulcea, reținut pentru că a dat foc unui autoturism

Publicat

la data de

Scris de

În noaptea de 27 spre 28 noiembrie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în localitatea Dăeni, județul Tulcea, se află un autoturism cuprins de flăcări.

În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Măcin, în vederea stingerii incendiului și o echipă operativă alcătuită din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Secției 2 Poliție Rurală Măcin.

În urma evaluării preliminare, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Măcin au concluzionat faptul că incendiul care a cuprins autovehiculul în cauză a fost provocat cu intenție.

Având în vedere datele și informațiile obținute în cauză, în cursul zilei de astăzi, 3 decembrie, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Dăeni și Ostrov.

În urma activităților desfășurate de polițiști, aceștia au identificat un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Dăeni, județul Tulcea, bănuit de comiterea faptei.

”Cercetările în cauză sunt continuate, luându-se măsura reținerii față de tânărul de 21 de ani, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 4 decembrie a.c., acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, cu propunere de arestare preventivă.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Tulcea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

150 de kg de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii constănțeni

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii constănțeni desfăşoară, în această perioadă, activităţi pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice. În cursul zilei de ieri, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au identificat 150 de kilograme de articole pirotehnice, deținute în mod ilegal. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 2 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, în municipiul Constanța, 2 bărbați, de 21, respectiv 29 de ani, care dețineau și ofereau spre vânzare articole pirotehnice de diferite mărci și categorii, nefiind autorizați în acest sens, materialele fiind depozitate într-un autoturism.

Polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, 150 de kilograme de articole pirotehnice (petarde și baterii de jocuri de artificii din categoriile P1, P2, F2 și F3), deținute fără autorizație.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

***

Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile 1 (de exemplu: steluțe, lumânari scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți) pot fi puse la dispoziția publicului cu vârsta peste 16 ani, iar cele din categoriile articolelor pirotehnice 2, 3 și 4, precum și a celor din categoriile articolelor pirotehnice de scenă (T2) și P2 sunt interzise în ceea ce privește deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg.

Articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 și alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

Se interzice folosirea articolelor pirotehnice în următoarele condiții:

– Între orele 24.00-06.00, cu excepția evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;

– La o distanță mai mică de 50 de metri de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 de metri față de cele cu peste 4 niveluri;

– La o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;

– La o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

– În locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;

– Pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;

– La o distanță mai mică de 500 m de păduri.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

– Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept;

– Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: