Connect with us

Actual

Există de multă vreme dar nu se înghesuiau tinerii! Acum, secția de Poliție Locală are mulți candidați!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

 

Toată lumea știe de existența Poliției Locale și s-au făcut o multitudine de speculații privind studiile pe care angajații acesteia le au. Însă puțini dintre noi știu că există studii de specialitate în acest domeniu și, cel puțin în ultima perioadă, angajările pe aceste poziții se fac strict în funcție de pregătire. Am avut șansa de a ne convinge de acest lucru în cursul zilei de ieri, când am văzut un anunț de angajare la Primăria orașului Eforie. Pe site-ul primăriei era un anunț prin care se aducea la cunoștința cititorilor rezultatul selecţiei dosarelor de înscriere la concursul  organizat pentru ocuparea  funcţiei publice  de execuție vacantă de polițist local, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Serviciului Poliție Locală din cadrul  Primăriei Orasului Eforie. Întâmplător, la acest concurs participaseră două fete și un bărbat și exact dosarul celui din urmă fusese respins. Și asta deoarece el nu avea studiile de specialitate cerute.  Am încercat să aflăm mai multe detalii vizavi de această problemă, ca atare am stat de vorbă cu mai multă lume. Am contactat-o pe Valentina Chiriță, purtător de cuvânt al Poliției Locale Constanța, care ne-a declarat că în cadrul instituției pe care o reprezintă sunt circa 10-15% angajați absolvenți ai acestei secții. Și acest lucru se datorează în primul rând faptului că, ani de zile, posturile au fost blocate. Prodecanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidiu, Mihaela Rus, ne-a spus că în acest an au fost alocate de către ARACIS 60 de locuri pentru Poliția Locală: ”Anul acesta s-au înscris 90 de candidați strict pentru secția de Poliție Locală. În total au fost 180 de înscriși la facultatea de Științe Administrative, iar ceilalți au optat pentru această secție  prin alunecare. Sunt cei mai mulți înscriși din ultimii ani și asta și pentru că s-au deblocat posturile. Primarul Decebal Făgădău spunea la ultima noastră întâlnire că sunt 100 de posturi deblocate. Oricum, în țară există doar două facultăți de stat de Poliție Locală, respectiv cea de la Ovidius și cea din Sibiu. Există deja un trend ascendent în această zonă.Tocmai de aceea avem înscriși la examen tineri din Buzău, Brăila, Galați, Tulcea etc.”, ne-a spus prodecanul Mihaela Rus. Și faptul că trendul este pozitiv reiese și din aceea că deja există și facultăți particulare care au locuri pentru Poliție Locală. Și este vorba despre Oradea și București.   În țară, există linii de studii de licență pentru Poliție Locală în următoarele universități: Universitatea din Oradea, Universitatea “Ovidius” Constanţa, Universitatea “Spiru Haret” Bucureşti, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea “Nicolae Titulescu” Bucureşti. În cadrul universității Ovidius această secție există încă din anul 2006 și are o rată de absorbție foarte mare. Sunt chiar absolvenți ai acestei secții care au ajuns în Poliția Națională.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Acțiune de donare de sânge în localitatea 23 August, organizată de voluntari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un grup de voluntari  din localitatea  23 August, organizeaza sâmbătă, 23 martie,  o acțiune de donare de sânge, în colaborare cu  Centrul  Regional  de  Transfuzii  Sanguine  Constanța, primăria comunei 23 August și școala gimnazială ”George Coșbuc” din localitate.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August  și localitățile învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: – 7 tichete de masă pentru produse alimentare,  – o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari și  – decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Doritorii sunt așteptați sâmbătă la Școala gimnazială George Coșbuc din localitatea 23 August, între orele 8.39 și 13.30, cu un act de identitate asupra lor.     

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în Medgidia! Sunt două victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Medgidia dinspre Valea Dacilor a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Potrivit apelului telefonic dat la numărul de urgență 112, un autoturism s-ar fi răsturnat într-un șanț și ar fi două victime. La fața locului se deplasează de urgență echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor răniților.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident o tânără de 17 ani se află în comă, cu traumatism cranio cerebral și a fost întubată, iar cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 28 de ani, are traumatism cranio cerebral, traumatism de coloană cervicală și abdominal și este conștient. Ambele victime sunt din Medgidia.

Update2: Biroul de presă al IPJ Constanța precizează că șoferul emana halenă alcoolică, așa că a fost transportat la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Potrivit primelor detalii, el a pierdut control volanului. Aceeași sursă a precizat că tânăra de 17 ani a fost transportată la Spitalul Județean Constanța în stare gravă.

Video: Alpha Media

Două persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a răsturnat într-un șant la ieșire din Medgidia spre Valea Dacilor.

Publicată de Alpha Media pe Marţi, 19 martie 2019

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: