Connect with us

Actual

Explozie puternică urmată de incendiu la Midia Năvodari

Published

on

În urmă cu puțin timp, în Năvodari s-a auzit o explozie puternică și un fum dens s-a văzut dinspre Midia.

Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobilă.

Din primele informații, două persoane au fost rănite. Se presupune că una dintre ele are arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45%  din suprafața corpului.

A fost emisă o atenționare Ro Alert – Alertă extremă:

”Atenție, Atenție, Atenție:  La Petromidia, zona Midia Năvodari s-a produs e explozie puternică cu degajare mare de noxe. Pentru siguranța dvs. evitați zona pe o rază de 1000 de m.”

Misiunea este în dinamică.

Secretarul de stat Raed Arafat se deplasează spre Midia Năvodari.

Știre în curs de actualizare.

Update: A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

Update2: A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

Update3: Sunt 6 victime, dintre care, una cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar transportată la spital, una cu arsuri minore și o persoană dispărută.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!