Conecteaza-te cu noi

Actual

Explozii la granița României. Au fost emise trei mesaje RO-Alert de avertizare a populației din județul Tulcea

Published

on

atac cu drone

În cursul nopții trecute, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis trei mesaje RO-Alert pentru localitățile din zona de Nord a județului Tulcea prin care a informat populația că există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian.

Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniței cu România, de către structurile naționale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca țintă obiective din apropierea graniței de pe teritoriul Ucrainean.

Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populației cu privire la modul de comportare în asemenea situații, recomandarea de păstrare a calmului și măsuri de autoprotecție.

În cursul nopții trecute au fost 7 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care apelanții au solicitat informații în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.

Advertisement

Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuințelor ori a zonelor populate.

Aseară, aproape de miezul nopții, sistemul de apărare al vecinilor din Ucraina a confirmat faptul că din largul Mării Negre, de la circa 40 km de țărm au fost lansate mai multe drone de atac în direcția orașelor Chilia Nouă, Ismail și Reni.

Sistemul de apărare ucrainean a reușit să intercepteze și să distrugă o primă dronă încă din largul Mării Negre, însă multe au intrat deasupra teritoriului ucrainean și au lovit ținte la Ismail și Reni, au scris jurnaliștii de la Infotulcea, citând informații furnizate de canalul Odesa Info.

Foto: Ilustrativ

ro alert

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions