Connect with us

Administratie

Făgădău anunță „mega-proiecte în infrastructura din Constanța“

Tatian Iorga

Publicat

la

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, astăzi, o serie de proiecte majore pentru Constanța.

„Urmează cea mai importantă investiție în infrastructură la Constanța din ultimii 30 de ani. Compania de apă, cel mai mare operator public regional din Sud-Estul Europei, RAJA S.A., la care municipiul Constanța este acționar, are în implementare proiecte de 700 de milioane de euro. De asemenea, municipiul Constanța are multe proiecte cu fonduri europene în  infrastructură: bulevardele 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai, Șoseaua Mangaliei, zona centrală, etc.”, a declarat Decebal Făgădău.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, edilul Constanței s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții companiilor deținătoare de utilități pentru a stabili planul de lucru al celor mai importante proiecte ce vor demara în perioada imediat următoare. Două dintre acestea vizează schimbarea magistralelor vechi de peste 70 de ani și a aducțiunilor pe aproape 14 km în zonele bd. Aurel Vlaicu, bd. Tomis și a străzilor Vârful cu Dor, Cumpenei, Dezrobirii, Răsuri, Fulgerului, I.L. Caragiale.

„Toți cei din această sală suntem parteneri. Vrem să ne mândrim cu ceea ce face fiecare dintre noi. Avem mult de muncă și suntem într-un ecosistem interdependent, așa că, de multe ori ceea ce spune consultantul, ceea ce este în studiul de fezabilitate sau de prefezabilitate, chiar de multe ori ceea ce este în proiectul tehnic nu se regăsește în realitate. Pentru că vorbim de investiții majore, vreau să construim grupuri de lucru active, dinamice, astfel încât orice apare în teren să fie știut de fiecare dintre noi. Trebuie să ne considerăm unii pe ceilalți parteneri, direct interesați, să considerăm fiecare proiect ca fiind al nostru, al tuturor, și de fiecare dată când apare o problemă să fim proactivi și să rezolvăm acea problemă cât mai repede. Este un exercițiu cu birocrația pe care noi înșine ne-am născut-o”, a declarat Decebal Făgădău.

La întâlnire au participat toate companiile implicate în derularea acestor proiecte la nivelul municipiului Constanța: Confort Urban, RAJA S.A., RCS&RDS, E-Distribuție Dobrogea, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice, Distrigaz, CT BUS și RADET.

Decebal Făgădău le-a mulțumit celor prezenți pentru că au pus la dispoziția municipalității toate informațiile pe care le au iar acum exită o echipă comună de lucru și Constanța se îndreaptă cu pași repezi către Acordul Unic: „Vreau să știe toată lumea că în municipiul Constanța sunt oameni profesioniști și serioși. Vreau ca ceea ce am muncit împreună în aproape patru ani de zile, să construim un mediu transparent, corect și sănătos să fie îmbrățișat și înțeles de toată lumea. Operatorii economici sunt bine-veniți în Constanța la orice licitație.”

Comments

comments

Administratie

Constanța. Adăpostul public pentru câinii fără stăpân a intrat în reparații capitale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că, de azi, adăpostul public pentru câinii fără stăpân a intrat în reparații capitale. Echipele Primăriei Constanța, Confort Urban, RAJA și ale operatorului de salubrizare, sub coordonarea viceprimarului Ionuț Rusu, s-au mobilizat, pentru ca animalele aflate în adăpost să beneficieze de condiții decente, să nu sufere de frig și să fie protejate de vânt și zăpadă, notează autoritatea locală.

„Se repară acoperișurile, țarcurile și gardurile exterioare. În fiecare cușcă se pun europaleți care sunt căptușiți cu paie și țarcurile sunt izolate pentru a proteja animalele. Toate rigolele și gurile de scurgere au fost decolmatate, iar spațiul verde din incinta adăpostului a fost igienizat. Iubitorii de animale au răspuns apelului făcut de primarul Vergil Chițac și de viceprimarul Ionuț Rusu și au asigurat peste 150 de baloți de paie si europaleți, materiale necesare pentru ca animalele din adăpost să fie ferite de gerul iernii. Trebuie să încercăm cu toții să fim mai buni cu aceste animale oropsite și să nu le răpim dreptul la viață. Intrați pe site-ul primăriei Constanța http://www.primaria-constanta.ro/sgc/adoptii-si-revendicari/caini-disponibili-pentru-adoptie sau pe pagina de Facebook a municipalității, campania „Adoptă un cățel!”, alegeți-vă un câine și oferiți-i o șansă. De o viață mai bună va beneficia și cățelul adoptat astăzi de viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu. Dacă nu puteți sa adoptați, ajutați-ne trimițând mâncare. Produsele trebuie să fie ambalate, sigilate, să se afle în termen de garanție și să poarte marca C.E. Suntem serioși și ne ținem de treabă, dar avem nevoie și de sprijinul dvs. pentru a schimba în bine cât mai repede viața acestor suflete nevinovate! Facem un apel către iubitorii de animale, ONG-uri dedicate, constănțeni să se implice activ, să găsim împreună cele mai bune soluții pentru aceste suflete chinuite. Trimiteți propunerile dvs pe adresa de mail: ionut.rusu@primaria-constanta.ro“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Local Constanța s-a constituit parte civilă în două dosare penale care îi vizează pe Făgădău și Mazăre

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța au decis, astăzi, să se constituie parte civilă, la cererea Direcției Naționale, în două dosare ce privesc anchetarea înstrăinării frauduloase a mai multor terenuri. Potrivit reprezentanților USR PLUS în dosarul respectiv sunt cercetați Decebal Făgădau și Radu Mazăre.

„Decebal Făgădau și Radu Mazăre sunt cercetați de DNA în noi dosare pentru înstrăinarea frauduloasă a mai multor terenuri. Consilierii USR PLUS vor vota astăzi ca Municipiul Constanța să se constituie parte civilă în aceste dosare. Potrivit procurorilor, cei doi sunt cercetați pentru fapta de abuz în serviciu pentru înstrăinarea presupus frauduloasă a mai multor suprafețe de terenuri în Mamaia Nord și în centrul vechi. În dosarul pe numele lui Decebal Făgădau prejudiciul calculat este de 133 699 de euro, iar în cel al lui Radu Mazăre de 1 732 685,5 euro. Firmele care au cumpărat aceste terenuri sunt Seawiev Advertising și Astera Consulting. Consilierii USR PLUS vor vota astăzi ca municipiul Constanța să să constituie parte civilă în două dosare în care sunt cercetați Decebal Făgădău și Radu Mazăre. Cu PSD la conducerea orașului, acest lucru ar fi fost puțin probabil să se întâmple, având în vedere că în dosarul retrocedărilor au refuzat și au acoperit furturile colegilor de partid.“, au transmis consilierii USR PLUS.

În timpul ședinței, primarul Vergil Chițac a declarat că este vorba de două dosare penale privind prejudicierea orașului prin înstrăinarea mai multor suprafețe de teren. Valoarea prejudiciului în primul dosar a fost calculată de procurori se ridică la 1.732.687,5 euro, iar în al doilea este de 133.699 de euro. Ambele cereri au fost votate în unanimitate de voturi – 26 de voturi și, respectiv, 27 de voturi.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Liberalii se pregătesc să acapareze CT BUS? Conducerea companiei a primit avertisment

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Au fost tensiuni astăzi în Consiliului Local Municipal Constanța. Totul a plecat de la proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului asupra activității de administrare desfășurată de Consiliul de Administrație al CT BUS pentru semestrul I al anului 2020. Legat de acest punct, mai mulți consilieri ai PNL, în frunte cu primarul Vergil Chițac, au criticat activitate CT BUS din ultima perioadă și au spus că cei de la CT BUS se laudă că fac profit cu bani de la CLM Constanța. Consilierul PNL Adriana Arghirescu a declarat că cetățenii sunt nemulțumiți de calitatea serviciului, în special de faptul că trebuie să aștepte mult în stații. Ea a propus sancționarea cu avertisment a conducerii CT BUS, amendament care a fost aprobat cu 17 voturi „pentru“, 8 „împotrivă“ și două abțineri“. În același timp, consilierul PSD Costin Răsăuțeanu, fostul viceprimar al Constanței, a spus tot acest atac este o „o piesă de teatru proastă”.

În final, raportul de activitate a fost respins, în favoarea lui au votat doar 8 consilieri, în timp ce 18 au votat împotrivă, iar un consilier s-a abținut.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: