Conecteaza-te cu noi

Politica

Făgădău promitea “Safe City” – sistem de monitorizare video în Constanța. Ce s-a ales de proiect

Published

on

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a promis în anul 2016, în perioada campaniei electorale, un proiect mult discutat în spațiile publice, de părinții care consideră că ai lor copii nu sunt în siguranță în unitățile de învățământ la care studiază. În întâmpinarea lor, candidatul Făgădău promitea realizarea sistemului de monitorizare video “Safe City”, proiect care cuprinde și supravegherea video a zonelor perimetrale unităților de învățământ.

De aproape o lună de zile, “Ordinea.ro” a solicitat la Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța informații privind stadiul acestui proiect.

Ieri, consilierii lui Făgădău au transmis către redacția Ordinea.ro un răspuns plin de… promisiuni. Astfel, proiectul la care facem referire “se află în atenția administrației locale, fiind parte a preacordului de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare”. Mai mult, reprezentanții administrației a cărei activitate este coordonată de Decebal Făgădău ne amintesc ceea ce presupune proiectul (chiar știam, ăsta este și motivul pentru care am solicitat informații…!), dar nimic privind stadiul proiectului în sine și nici dacă se va finaliza vreodată…

La jumătatea mandatului, Făgădău ne informează următoarele:

Advertisement

Sistemul de monitorizare video şi management integrat al traficului se află în atenția administrației publice locale, fiind parte a preacordului de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Presupune montarea de semafoare inteligente, butoane pentru persoanele cu dizabilităţi, elemente de staţie inteligentă, camere de supraveghere video pentru monitorizarea traficului, camere de supraveghere pentru siguranţa pietonilor, dispecerat pentru transportul public şi un dispecerat pentru monitorizarea traficului.

Primul pas a fost făcut, în sensul că, în prezent, în municipiul Constanţa există un proiect pilot pentru semaforizare inteligentă. La intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu au fost montaţi senzori în asfalt, fiind colectate date de trafic pentru ca timpii de semaforizare să fie corelaţi cu traficul rutier. Acest sistem și-a dovedit eficiența până în prezent, motiv pentru care au fost începute demersurile pentru realizarea de studii şi proiecte ce ne vor ajuta pe viitor.

Concluziile vă aparțin, la fel și cum tot dvs. sunteți cei care faceți aprecieri în ceea ce privește activitatea primarului municipiului Constanța și dacă acesta își duce la îndeplinire promisiunile din campania electorală.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions