Conecteaza-te cu noi

Administratie

Făgădău propune soluții nemțești pentru reabilitarea clădirilor din zona istorică a Constanței

Published

on

Soluţii pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric al oraşului nostru, este propunerea pe care primarul Constanței o lansează pentru salvarea clădirilor care stau să cadă din zona peninsulară. De altfel, acesta este, potrivit conducerii administrației locale constănțene și obiectivul proiectului european “ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units”, din cadrul Programului Operațional URBACT 2014-2020 la care Constanța a aderat alături de alte cinci orașe europene care se confruntă, la rândul lor, cu fenomenul de degradare a clădirilor vechi.

“Proiectul reprezintă de fapt o reţea de transfer prin care, timp de doi ani,  toate orașele participante  împărtășesc  idei, soluții, dar și modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua șansă imobilelor istorice degradate. Ghidul în tot acest proiect este orașul Chemnitz din Germania unde a fost înființată o agenție care unește autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și utilizatorii clădirilor istorice, pentru a găsi împreună soluții de salvare a acestor imobile”, se arată într-un comunicat remis redacției de către Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Aceeași sursă informează că, la nivelul municipiului Constanța a fost creat un grup de lucru local, denumit ULG URBACT local Group care conectează autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și asociațiile de proprietari din zona peninsulară. Timp de doi ani, grupul de lucru va organiza întâlniri periodice pentru identificarea problemelor și găsirea de soluții în vederea revitalizării centrului vechi al orașului nostru. Peste 30 de persoane fizice, juridice sau instituții care își desfășoară activitatea în zona peninsulară au participat deja la o întâlnire a ULG, iar primul obiectiv fixat este acela de completare a fișelor tehnice aferente fiecărui imobil din zona peninsulară.

Conform ultimelor verificări efectuate în teren de experți din cadrul municipalității, aproximativ 70% dintre clădirile aflate în centrul vechi au nevoie de lucrări de reparații și consolidare. Cei care locuiesc sau își desfășoară activitatea în zona peninsulară sunt aşteptaţi să facă parte din grupul de lucru.

Înscrierile au loc până la sfârșitul lunii aprilie, pe adresa de e-mail:

Advertisement

urbact@primaria-constanta.ro.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions