Connect with us

Politica

Făgădău și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Viceprimarul Babu nu se mai regăsește în lista de consilieri

Tatian Iorga

Publicat

la

Primarul în funcție al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și-a depus, astăzi, dosarul de candidatură în cadrul alegerilor locale programate pe 27 septembrie, notează PSD într-un comunicat de presă.

Decebal Făgădău: ” Sunt foarte mulțumit de activitatea consilierilor locali din actualul mandat și, după cum veți vedea, în marea lor majoritate se regăsesc în continuare în lista de propuneri pentru Consiliul Local. Mi-a fost greu să aleg între oameni dragi alături de care muncesc de multă vreme, dar consider că avem o listă de propuneri echilibrată și serioasă.”

Decebal Făgădău le-a mulțumit celor 20.797 de constănțeni care au semnat pentru susținerea candidaturii sale  și a echipei pe care o propune pentru următorii patru ani:

“Vă asigur că mă voi lupta până la ultima picătură de energie pentru ca toți oamenii să aibă o șansă și pentru ca nimeni să nu rămână în urmă.“, a mai punctat Făgădău.

PSD a dat publicității și LISTA DE CANDIDAȚI la Consiliul Local al Municipiului Constanţa. De remarcat este faptul că actualul viceprimar Dumitru Babu nu se mai află în lista de consilieri a PSD. Să i se pregătească oare o altă funcție? Din lista de consilieri mai lipsesc fostul înotător Răzvan Florea și Marioara Cojoc.

 1. Costin – Ioan RĂSĂUȚEANU, economist
 2. Irinela NICOLAE, profesor
 3. Perodin DEDE, jurist
 4. Gabriel – Valentin PÎRVULESCU, inginer
 5. Liviu MERDINIAN, medic
 6. Ioana – Claudia DOBRE, economist
 7. Cristian TINCU, economist
 8. Marian – Octavian ȘERBĂNESCU, economist
 9. Cristian MIHĂILESCU, inginer diplomat
 10. Daniel GEORGESCU, inginer
 11. Răducu POPESCU, profesor
 12. Teodor PATRICHI, inginer
 13. Aurelian – Marius MARIN, inginer
 14. Ionel DAMIAN, jurist
 15. Mihaela – Liliana HERDA, licențiat Științe Administrative
 16. Cristian – Marius ANDREIAȘ, inginer
 17. Petrică DUMITRU, electrician
 18. George HOȘTINĂ, ofițer aviație
 19. Sorin – Lucian IONESCU, economist
 20. Gheorghe NACEADES, jurist
 21. Cristina PAPAZIAN, economist
 22. Daniela PRICOP – ENESCU, jurist
 23. Luminița – Maria TRIFU, economist
 24. Roxana – Consuela DOBRESCU, jurist
 25. Nicolae – Bogdan NIȚĂ, inginer
 26. Mihalache MUȘAT, manager turism
 27. Mioara BURLACU, bibliotecar
 28. Gheorghe ROHIAN, jurist
 29. Victor – Gabriel STRATENIE, profesor
 30. Nicu CIUCEA, tehnician
 31. Ciprian PĂUN, inginer
 32. Daniel DAREA, jurist
 33. Giulihan BOLAT, economist
 34. Romeo – Cosmin ION, jurist

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: