Connect with us

Administratie

Făgădău va cheltui 150.000 de lei din bugetul constănțenilor pentru un sistem de supraveghere video la obiectivele Primărie

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța va cheltui peste 150.000 de lei pentru a achiziționa un sistem de supraveghere video a obiectivelor aflate în administrarea Primăriei Municipiului Constanța. Potrivit anunțului publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, sistemul de supraveghere video a obiectivelor aflate în administrarea Primăriei municipiului Constanța se va face prin intermediul a câte 2 camere video de exterior de tip IP cu alimentare PoE (prin cablu ethernet). Serviciul se va derula sub forma de abonament lunar. Autoritatea contractantă notează că sistemul monitorizare video va fi instalat „în vederea prevenirii actelor de vandalism, a furturilor, pentru asigurarea integrității bunurilor publice precum și în vederea creşterii siguranţei cetăţenilor.

„Stocarea înregistrărilor video, pe serverele ofertantului (ex: virtual data center), se va realiza în vederea vizualizării acestora la o calitate video superioară, minim full HD, pe o durată de 30 de zile. Captarea imaginilor se va face cu camere video de exterior de tip IP dotate cu IR (pe o distanta de minim 30 m). Camerele video și toate echipamentele montate în exterior trebuie să respecte standardul de protectie IP66 pentru a garanta izolarea componentelor interioare de umiditate si praf (intruziuni). Beneficiarul va avea acces securizat, în timp real, la aplicația de monitorizare a camerelor video și la spațiul de stocare pe bază de nume de utilizator și parolă (cunoscute numai de către beneficiar) de pe orice dispozitiv,24/7, cu conexiune la internet (PC/laptop/telefon mobil), fără costuri și investiții suplimentare. Ofertantul va monta camerele video în conformitate cu proiectul tehnic al sistemului de supraveghere video pe care îl va întocmi.“, se mai arată în anunțul consultare privind achiziția Serviciului de supraveghere video a obiectivelor aflate în administrarea Primăriei Constanța.

Pentru acest contract a fost depusă o singură ofertă, ce a RCS & RDS SA, care a câștigat licitația, iar valoarea totală a contractului este 126.741,36, fără TVA.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Asfalt nou pe străzile din cartierul Faleză Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Muncel, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Unirii. Zona carosabilă decopertată a fost îmbrăcată în asfalt.

Până în prezent, programul de modernizare a zonei carosabile din cartierul Faleză Nord a cuprins străzile Făgetului, Petru Vulcan, Ion Vodă, Timișanei și Dobrogei, porțiunile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada Unirii.

Reamintim că lucrările de reabilitare a tramei stradale se desfășoară conform planificării pentru a acoperi toate zonele rezidențiale. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă acțiunile de igienizare a piețelor administrate de RAEDPP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de igienizare în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Potrivit unei informări a Regiei, echipele firmei de curățenie contractate de Regie au desfășurat, miercuri, 1 iulie, o acțiune de igienizare în piața Tomis 3, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Rând pe rând, toate piețele administrate de RAEDPP Constanța vor fi igienizate zilele următoare, notează sursa citată.

„Totodată, pe perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanța socială recomandată de 1,5 – 2 metri.“, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, trimis în judecată pentru fals intelectual

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, spun procurorii.

Conform datelor existente la acest moment, dosarul este o urmare a disjungerii cauzei nr. 596/P/2018 dispusă prin ordonanţa din data de 09.06.2020.

În cadrul acestei anchete, prin ordonanța din data de 10.06.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, precum și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul VRABIE VALENTIN, prin prisma infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal, iar prin ordonanța din data de 17.06.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în mod corespunzător in raport de respectivul inculpat. În temeiul dat de art. 328-329 Cod procedură penală, art. 315 alin 2 lit. C c.pr.penala si al art. 272 si urm. Cod procedură penală, procurorul Teodor Nita a dispus trimiterea în judecată a inculpatului – VRABIE VALENTIN, primar al Municipiului Medgidia, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal. In plus, Judecătorul de Cameră Preliminară a inaintat propunerea de desfiinţare totală a documentului fals – certificat fiscal nr. 8577/20.06.2019, precum și a actelor subsecvente, autentificate, respectiv: actul de dezmembrare nr. 3148 și actul de dare în plată nr. 3149, ambele din 19.07.2019 – B.N.P. Tragone George.

Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Medgidia, însoțit de un exemplar din rechizitoriu pentru comunicare către inculpat.

NOTĂ! Dosarul este înregistrat sub numărul 4316/256/2020.

INFO! Valentin Vrabie este membru al Partidului Național Liberal, este primarul municipiului Medgidia din anul 2016, atunci când a candidat independent.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: