Connect with us

Societate

Faleza din Costinești, PERICOL PUBLIC. Ce măsuri au fost luate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, se află, în aceste zile, pe litoral pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiții pe care ministerul le efectuează pe litoralul românesc. Astfel, de la Năvodari și până la Vama Veche, plajele au fost luate la verificat de echipa de la minister.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectura Constanța, Deneș a ținut să transmită că faleza din stațiunea Costinești prezintă pericole la tot pasul pentru turiști, dar și pentru localnici. Aici, din cauza eroziunii la care a fost supusă faleza au ieșit la suprafață grinzile metalice și blocurile din beton, acestea fiind folosite pentru reabilitarea falezei.

“Am costatat că există un număr de grinzi metalice amplasate în urmă cu 5 ani și care, din cauza furtunilor, o parte dintre ele aveau o poziție care pun în pericol securitatea turiștilor care vizitează zona de plajă. Drept urmare, am dispus ca în cursul săptămânii viitoare aceste grinzi metalice să fie îndepărtate; am și găsit modalitatea prin care să fie îndepărtate și am solicitat domnului director Uzun să îmi prezinte finalizarea acestei activități. De asemenea, am mai dispus să se facă panouri de avertizare care să atenționeze că acea zonă de plajă este una nesigură pentru că noi îndepărtăm un pericol imediat, dar acolo problema este fragilitatea falezei”, a spus Ioan Dene;.

De altfel, ministrul i-a cerut directorului ABADL, Hristu Uzun, să îndepărteze imediat grinzile metalice desprinse, ca măsură temporară, până când faleza va fi consolidată, în urma finalizării proiectului POIM „Reducerea eroziunii costiere”, proiect aflat în derulare.

La rândul său, directorul Uzun a spus:

“Vom comanda o expertiză tehnică pentru Costinești pentru a putea trece la planul următor, cel al consolidării falezei.”

 

Comments

comments

Societate

Invitație la Delfinariu. Doctorul Bîlbă: “Veniți să vedeți cum se dresează aceste frumoase animale”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii propune un nou concent de antrenamente pentru delfini. Astfel, directorul CMSN Constanța, doctorul Adrian Bîlbă, îi invită pe toți constănțenii curiori de modul în care specialiștii îi antrenează pe delfini, de luni până vineri, să participe la orele de antrenament. De asemenea, specialiștii de la Delfinariul din Constanța vor răspunde la toate întrebările celor interesați de modul de viață al delfinilor.

“Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vă prezintă un concept nou de antrenamente cu publicul, antrenamente care înseamnă o parte a programului educațional. În acest mod, transferăm informații despre modalitatea prin care se comunică cu aceste animale. În ceea ce privește acest nou concept pe care vi-l prezentăm și la care dorim să participați, de luni până vineri. Veniți să vedeți, să învățați cum comunicăm cu delfinii și vă stăm la dispoziție cu întrebări”, transmite doctorul Bîlbă.

Despre cum comunică antrenorii cu frumoasele animale, despre ce tehnică folosesc antrenorii, aflați din video .

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CJC, control la Teatrul de Stat Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a dispus demararea unui amplu control asupra activității Teatrului de Stat Constanța, începând de maine, 20.11.2018. Decizia conducerii CJC de a verifica situația acestei instituții subordonate a venit pe fondul apariției în spațiul public a unei scrisori deschise prin care o parte din actorii angajați ai Teatrului acuzau managementul de anumite nereguli.

Astăzi am stat de vorbă atât cu semnatarii documentului publicat, cât și cu conducerea Teatrului. De asemenea, am avut o întâlnire cu toti angajații, astfel încât să am o viziune cât mai clară asupra  situației existente. Nu mă voi pronunța imediat, dar am dispus un control amplu. Voi aștepta raportul direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului. Ulterior, pe baza datelor, voi lua o decizie. Fac însă apel la toți angajații acestei instituții de cultură să nu se lase afectați de neînțelegerile interne. Îi rog să treacă peste animozitățile create și să colaboreze din punct de vedere profesional, să se    concentreze pe actul artistic, astfel încât activitatea Teatrului de Stat sănu fie perturbată”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

La această verificare internă vor participa Serviciul de Control al Consiliului Județean, Direcția Generală Economico-Financiară, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică, Serviciul Resurse Umane precum și un consilier al predintelui.

Controlul se va desfășura într-un interval de maximum 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Acțiune de igienizare în zona Valea Portului din muncipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța împreună cu firma de salubrizare a întreprins astăzi a amplă acțiune de igienizare pe Valea Portului, tronsonul cuprins între strada Traian și Poarta 1.

Deși strada a fost recent asfaltată și modernizată, în scurt timp a fost acoperită de gunoaie. Au fost strânse mormane de deșeuri și s-au curățat canalele pluviale. În paralel, echipele Serviciului Gestionare Spaţii Verzi împreună cu persoanele asistate social au cosit iarba și au greblat întreaga zonă.

Facem un apel către toți constanțenii să nu mai arunce resturile menajere pe stradă. Cei care vor fi prinși aruncând gunoaie pe domeniul public riscă amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: