Connect with us

Societate

Faleza din Costinești, PERICOL PUBLIC. Ce măsuri au fost luate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, se află, în aceste zile, pe litoral pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiții pe care ministerul le efectuează pe litoralul românesc. Astfel, de la Năvodari și până la Vama Veche, plajele au fost luate la verificat de echipa de la minister.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectura Constanța, Deneș a ținut să transmită că faleza din stațiunea Costinești prezintă pericole la tot pasul pentru turiști, dar și pentru localnici. Aici, din cauza eroziunii la care a fost supusă faleza au ieșit la suprafață grinzile metalice și blocurile din beton, acestea fiind folosite pentru reabilitarea falezei.

“Am costatat că există un număr de grinzi metalice amplasate în urmă cu 5 ani și care, din cauza furtunilor, o parte dintre ele aveau o poziție care pun în pericol securitatea turiștilor care vizitează zona de plajă. Drept urmare, am dispus ca în cursul săptămânii viitoare aceste grinzi metalice să fie îndepărtate; am și găsit modalitatea prin care să fie îndepărtate și am solicitat domnului director Uzun să îmi prezinte finalizarea acestei activități. De asemenea, am mai dispus să se facă panouri de avertizare care să atenționeze că acea zonă de plajă este una nesigură pentru că noi îndepărtăm un pericol imediat, dar acolo problema este fragilitatea falezei”, a spus Ioan Dene;.

De altfel, ministrul i-a cerut directorului ABADL, Hristu Uzun, să îndepărteze imediat grinzile metalice desprinse, ca măsură temporară, până când faleza va fi consolidată, în urma finalizării proiectului POIM „Reducerea eroziunii costiere”, proiect aflat în derulare.

La rândul său, directorul Uzun a spus:

“Vom comanda o expertiză tehnică pentru Costinești pentru a putea trece la planul următor, cel al consolidării falezei.”

 

Comments

comments

Societate

Investiții de peste UN MILION DE EURO la Planetariul din Constanța. Vor fi organizate și tabere de astronomie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a anunțat pe pagina sa de Facebook care sunt investițiile ce urmează a fi realizate la Planetariul din Constanța, secție a CMSN. În acest sens, doctorul Bîlbă informează că au fost făcuți primii pași pentru implementarea unui proiect european tranfrontalier care privește modernizarea Planetariului. Astfel, aici urmează să fie achiziționate echipamente de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro. Potrivit directorului Adrian Bîlbă, la Planetariu urmează să fie organizate tabere de atronomie și de istorie a Dobrogei.

“Primii pași în noul proiect european transfrontalier de modernizare a planetariului prin achiziția unor echipamente de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro.
La acest proiect suntem onorați de a-i avea ca parteneri Academia Navală Mircea cel Bătrân, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, precum și muzeul Kavarna.
Vom face tabere de astronomie, dar și de istorie a Dobrogei”, a scris doctorul Adrian Bîlbă pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Atenție, constănțeni! Primăria începe ridicarea mașinilor care staționează sau sunt oprite neregulamentar

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Atenție, constănțeni! Mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate începând cu jumătatea lunii martie a acestui an.

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, a început deja înlocuirea indicatoarelor rutiere în acest sens, iar lucrările se vor derula și în perioada următoare, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

“Polițiștii rutieri dar și cei locali sunt cei care dispun măsura ridicării autovehiculelor. Vă reamintim câteva situații în care se poate dispune măsura ridicării: sunt pe carosabil unde staționarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spații verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate și semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap, etc”, se arată în documentul de presă.

Constănțenii își pot recupera mașinile doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini: 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1 .

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

80 de autobuze noi circulă deja prin municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că introduce în circulație cel de al patrulea lot de autobuze Isuzu.

Astfel, numărul autobuzelor noi introduse în trafic, se ridică la 80.
Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii.
Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:
• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;
• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;
• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;
• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;
• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;
• Capabilitate Fleet Management.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: