Conecteaza-te cu noi

Societate

Faleza stațiunii Costinești, pericol public! Vezi ce spun reprezentanții ABADL Constanța

Published

on

Faleza de la Costinești este îngrădită la ora actuală, pentru siguranța localnicilor și a turiștilor. Informația a fost postată în urmă cu puțină vreme pe pagina de Facebook Apele Române – Dobrogea Litoral.

”Faleaza de la Costinești care este amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră este inclusă în proiectul „REDUCEREA EROZIUNll COSTIERE FAZA II (2014-2020)”.

Stațiunea Costinești va beneficia în cadrul proiectului de o protecție costieră de 2.550 de m liniari și de 16 ha de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în țărm și vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversității marine – recifi artificiali.

Obiectivul general al proiectului este acela de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre și de a spori siguranța în zona de sud a coastei, grav amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră.

Advertisement

În prezent Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L) monitorizează zona și a îngrădit-o pentru siguranța localnicilor și turiștilor.”.

Precizăm că la sfâșitul săptămânii trecute, consilierul local Mugurel Radu Călin (CL Costinești) a anunțat că a făcut demersuri către Ministerul Mediului și a primit răspuns la solicitarea sa. Iată postarea consilierului din Costinești:

”Deteriorarea falezei din Costinești a fost accelerată ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice puternice din iarna 2018-2019, iar această situație de risc este o problemă care trebuie soluționată urgent deoarece pune în pericol stabilitatea întregii faleze și a construcțiilor din zonă. Singura măsură luată de Ministerul Mediului a fost aceea de amplasare a unor garduri metalice firave prin care se interzice accesul pe plajă în zonele în care există pericol de accidentare.

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, există un studiu privind stadiul lucrărilor hidrotehnice de protecție a falezei Costinești, din care rezultă starea critică a falezei, dar până în prezent nu a fost luată nicio măsură concretă pentru gestionarea riscurilor existente în zona costieră.

Ca urmare a demersurilor pe care le-am făcut la Ministerul Mediului, cu privire la această situație ce necesită rezolvare imediată, am primit un răspuns oficial, pe care doresc să îl prezint locuitorilor stațiunii Costinești.” , a scris pe pagina sa de facebook consilierul Mugurel Radu Călin.

Advertisement

Mai jos puteți vedea răspunsul primit din partea Ministerului Mediului:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions