Connect with us

Actual

Fântânile arteziene din oraș și-au schimbat administratorul

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu o lună și jumătate, cu ocazia inaugurării Fântânii Otomane, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, anuța că va iniția un proiect de hotărâre prin care toate fântânile și cișmelele din Constanța vor fi transferate către compania RAJA Constanța.
„Avem în vedere transferul fântânilor arteziene de pe raza municipiului Constanţa către SC RAJA SA. În primul rând, pentru punerea lor în valoare, pentru mentenanţa lor şi creşterea duratei de funcţionare a acestora. De asemenea, vom face împreună proiecte pentru construcţia de noi fântâni arteziene în Constanţa. Intersecţiile încep să fie deschise, dispar obstacolele cu aşa-zisul mobilier urban, pe care vrem să le înlocuim cu plante şi apă. Fântânile din Constanţa au fost, ani la rând, în administrarea SC Confort Urban SRL, care, la momentul respectiv, nu dispunea de specialişti şi achiziţiona servicii de întreţinere, punere în funcţiune şi dezasamblare la sfârşitul sezonului estival. Anul trecut, municipalitatea a preluat de la Confort Urban fântânile arteziene. Noi am făcut o licitaţie, care s-a lungit destul de mult. De aceea fântânile au pornit destul de târziu. Tocmai pentru a nu mai avea acest calendar defazat faţă de sezonul estival, vom face acest transfer către compania de apă, care are specialişti. Pentru ei reprezintă un efort minim, acela de a întreţine fântânile. Acum depindem de constituirea Consiliului Local şi de convocarea primei şedinţe a CLM Constanţa“, declara la acel moment primarul Decebal Făgădău.
Directorul RAJA, Felix Stroe, declara la rândul său că toate fântânile din municipiul Constanța vor funcționa. „Le promit constănţenilor că, în cel mai scurt timp, toate fântânile arteziene din oraş vor funcţiona, vor fi modernizate, iar numărul lor va fi extins. Vom crea un serviciu de mentenanţă a fântânilor arteziene
în cadrul RAJA SA. Cu bani puţini şi cu mult suflet, vom face din municipiul Constanţa un oraş al fântânilor arteziene. Cu multă muncă şi pricepere din partea noastră, fântânile arteziene din Constanţa vor funcţiona, aducând aer proaspăt în oraş“, a subliniat, la acel moment, Felix Stroe.
În cadrul ședinței Consiliului Local municipal de astăzi, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a fost cel privind transmiterea din administrarea CL în administrarea RAJA a unor fântâni arteziene. Iar proiectul a fost adoptat de către consilieri. De-acum începe nebunia refacerii acestor fântâni, iar angajații RAJA vor avea foarte multe de făcut. Este greu de crezut că lucrările de reabilitare vor fi gata anul acesta, dar noi suntem optimiști.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A murit antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă. Sala de sport din Nisipari va purta numele reputatului tehnician

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă, de la secția de haltere a Liceului cu Program Sportiv Constanța a murit în această dimineață la numai 44 de ani. El a fost internat la spitalul din Medgidia, infectat fiind cu SARS-CoV-2. Autoritățile din Nisipari, satul unde Angheluș Beșleagă antrena cu succes copiii din zonă, spun că antrenorului i s-a făcut rău în urmă cu câteva zile și a fost transportat la spital, el având și afecțiuni pulmonare.

Angheluș Beșleagă era unul dintre cei mai apreciați antrenori din țară cu rezultate deosebite. În satul Nisipari, comuna Castelu, profesorul avea o adevărată pepinieră de halterofili, care au uimit prin rezultatele obținute în diverse competiții. Printre cei mai reprezentativi sportivi ai săi se numără și Bianca-Daniela Dumitrescu, multiplă  campioană națională și europeană.

În memoria reputatului antrenor de haltere, autoritățile din Castelu au hotărât ca sala de sport din localitatea Nisipari să poarte numele de „Angheluș Beșleagă“.

„A murit o certitudine a sportului din comuna Castelu. Pe Angheluș Beșleagă l-au recomandat rezultatele sportive la haltere, fiind campion național. A practicat din tinerețe acest sport, iar acum experiența acumulată de el în calitate de sportiv o împărtășea copiilor atât la Liceul sportiv Constanța, cât și în satul în care locuiește – Nisipari. A construit în Nisipari o sala de antrenament din fonduri proprii atrăgând copiii pasionați de acest sport, văzând în ei viitori sportivi, lucru concretizat prin rezultate excelente în concursurile sportive naționale și europene. Regretăm dispariția prematură a profesorului antrenor ANGHELUȘ BEȘLEAGĂ! În memoria a ceea ce a reprezentat la nivel județean, și în primul rând local, în prima ședință de Consiliu local vom propune domnilor consilieri ca Sala de Sport Nisipari să poarte numele “ANGHELUȘ BEȘLEAGĂ”!“, este mesajul primarului din Castelu, Nicolae Anghel.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În aceste zile, mii de polițiști de frontieră sunt la datorie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere că ne aflăm în perioada zilelor libere cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României, precum şi într-o situaţie specială în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu Sars-Cov-2, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În acest sens, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, au fost dispuse următoarele măsuri:

– asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere;

– peste 3.800 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

– suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct;

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Română menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor masuri comune.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Iată cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie:

Astăzi, în vestul, nordul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu valori termice diurne mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde treptat. Acestea vor fi sub formă de ploaie, trecător lapoviţă, iar mai ales la munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate de plafon jos şi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.

Duminică, 29 noiembrie, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente ziua în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde precipitaţiile se vor semnala local; la munte va ninge, iar în zonele mai joase de relief vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori. În regiunile sudice şi sud-estice, dimineaţa pe alocuri se va semnala ceaţă, iar aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă – va fi în extindere în cursul nopţii. Pe spaţii mici se pot cumula cantitãţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane şi în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -5 şi 5 grade.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: