Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Politica

„Fără păcănele în localități!“ Proiectul PSD a fost adoptat de Senat. Remus Negoi: „Este o copiere nerușinată a proiectului USR“

Published

on

Proiectul de lege care scoate în afara localităților sălile de jocuri de noroc a fost adoptat marți de senatori. Proiectul de lege semnat de 88 de parlamentari PSD şi vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, care prevede că aceste săli pot fi amplasate la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti. În plus, licenţa de organizare a jocurilor de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

În plus, sălile de jocuri nu vor mai putea fi amplasate pe o raxă de 300 de metri de unităţile de învăţământ, inclusiv campusuri, a unor locuri de joacă pentru copii, a parcurilor, a unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase. Se interzice de asemenea desfăşurarea de jocuri de noroc în spaţii care, datorită amplasării ar conduce la obstrucţionarea traficului sau la limitarea accesului în imobile, pasaje pietonale, staţii de mijloace de transport în comun.

Proiectul mai prevede că numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într-o locaţie şi exploatate de acelaşi operator economic se reduce de la 75 la 20. Amenda pentru permiterea accesului minorilor în săline de jocuri de noroc este între 100.000 la 200.000 lei, dublul cuantumului în vigoare. La a doua abatere, licenţa de organizare a jocurilor de noroc a operatorului este suspendată timp de şase luni, iar la a treia abatere licenţa este anulată fără posibilitatea de licenţiere a aceluiaşi operator timp de trei ani.

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, îi acuză pe cei de la PSD de ipocrizie, deoarece au ținut la sertar inițiativa USR de scoatere a păcănelelor  de lângă școli, în schimb au depus propria inițiativă prin care se laudă că vrea să elimine jocurile de noroc din orașe.

Advertisement

„Este o copiere nerușinată a proiectului USR, care zace acum la Camera Deputaților fără a intra la vot. De fapt, pe pesediști nu-i interesează dramele dependenților de jocuri de noroc, ci cum să puncteze ei electoral. Însă noi, la USR, dăm dovadă de înțelepciune şi am votat acest proiect.“, a spus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions