Connect with us

Slide

„Fasole” de la Eforie şi-a pierdut mandatul de consilier local

Avatar

Publicat

la

Prefectul Judeţului Constanţa a declarat vacant postul de consilier ocupat de Vasile Balmuş (zis „Fasole” – n.r.)  în cadrul Consiliului Local al oraşului Eforie, aşa cum se arată in comunicatul emis ieri:

,,Având în vedere sesizarea Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Social Democrat, înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa prin care a fost comunicată pierderea calităţii de membru al partidului a domnului Balmuş Vasile, Prefectul Judeţului Constanţa, domnul Constantin Ion, a emis Ordinul nr.111/2016 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Balmuş Vasile din cadrul Consiliului Local al oraşului Eforie. Ordinul a fost emis în temeiul prevederilor art.9, alin.(2)litera h^1, ale art.12, alin.(3)din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare precum şi ale art.26,alin.(1)din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului.
Ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă
a fost ales, locul de consilier local se declară vacant.
Serviciul Juridic – Achiziţii a comunicat prezentul Ordin domnului Balmuş Vasile precum şi factorilor interesaţi pentru ducerea sa la îndeplinire.
Prezentul Ordin poate fi atacat în faţa instanţei de contencios administrativ în condiţiile şi în termenele Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.393/2004
privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare.”.

Fasole a fost dat afară de Brăiloiu, că făcea afaceri cu liberalii
Balmuş a fost exclus din PSD la cererea lui Ovidiu Brăiloiu, preşedintele PSD Eforie şi primarul acestei localităţi. Deşi motivele care au condus la această stare de fapt nu au fost date publicităţii de către cei doi politicieni, surse din zonă declară că supărarea lui Brăiloiu ar fi venit de la faptul că „Fasole” joacă în ultima vreme mai mult cu liberalii. De altfel, fostul consilier de Eforie este asociat în firma Perfect Tree SRL care a fost implicată în amenajarea spaţiilor verzi din Mangalia, oraş condus de liberalul Cristian Radu.

Comments

comments

Slide

Primarul inculpat din Agigea și-a pus secretarul să ceară în instanță dizolvarea Consiliului Local

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Aflat în mijlocul unui imens scandal, în care s-a ajuns la strângerea de semnături pentru demiterea sa, primarul PSD-ist din Agigea l-a pus pe secretarul general al comunei să ceară unei instanțe de judecată constatarea dizolvării de drept a Consiliului Local. Acțiunea a fost înregistrată pe 14 aprilie 2021, la secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța. Deocamdată, nu s-a stabilit primul termen de judecată.

Pe secretar îl cheamă Traian Bureța. Acesta a fost numit recent și provizoriu în funcție, prin dispoziție a primarului Cristian Maricel Cîrjaliu.

Traian Bureța a fost șeful biroului de investigații criminale al Poliției Transporturi din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Structura pe care a condus-o a fost zdruncinată de un imens scandal judiciar în anul 2008, când un ofițer din subordinea sa a fost arestat preventiv și anchetat de DNA pentru luare de mită (15.000 de euro) – mai multe detalii AICI. Bureța s-a pensionat în anul 2016. Din februarie 2018 a ocupat funcția de șef serviciu Poliție Locală din cadrul Primăriei Agigea. În campania electorală pentru alegerile locale din 2020, Bureța s-a evidențiat prin amenzi aplicate lui Gabriel Ciobanu, principalul contracandidat al primarului Cîrjaliu. În aceeași campanie, Poliția Locală condusă de Bureța a procedat, ca pe vremea Miliției, la identificarea și amendarea unor cetățeni care l-au criticat pe Maricel Cîrjaliu pe Facebook. După alegeri, un alt critic al primarului Cîrjaliu, pe numele său Ionuț Frunză, a declarat că Bureța l-a amenințat că îi va demola gardul cu excavatorul. Frunză a furnizat o filmare cu un moment de intimidare orchestrat de Bureța.

Ultimul act semnat de Traian Bureța în calitate de șef al Poliției Locale Agigea datează din 26 martie 2021, când a participat, alături de primar și de alte persoane, la o ședință a comitetului local pentru situații de urgență. Ulterior acestei date, el a fost promovat ca secretar general al comunei, prin dispoziția primarului Cîrjaliu.

Despre inițiativa dizolvării Consiliului Local a vorbit anterior chiar primarul Cristian Maricel Cîrjaliu, într-un clip postat pe Facebook pe 8 aprilie 2021. Așadar, ideea dizolvării aparține primarului, chiar dacă a fost pusă formal în practică, prin cererea adresată instanței, de către fostul șef  al Poliției Locale, promovat ca secretar general probabil în acest scop.

Pohta ce-a pohtit Maricel

Cristian Maricel Cîrjaliu a premeditat dizolvarea Consiliului Local încă de la începutul noului său mandat de primar. Vorbim de un mandat câștigat la mustață, cu numai 31 de voturi în plus față de contracandidatul său, Gabriel Ciobanu de la USR. Practic, Maricel a câștigat cu voturile dintr-un cartier extrem de sărac al comunei Agigea. Iar după ce s-a văzut pe funcție, s-a pomenit pentru prima oară în experiența sa administrativă de aproape o viață cu un Consiliu Local ostil.

În vremurile bune, Maricel reușise să controleze total Consiliul, câștigând majorități confortabile constituite din oameni mai nepregătiți decât el și în orice caz extrem de obedienți. Ca dovadă, aceștia au fost de acord chiar să voteze ca primarul lor să devină cetățean de onoare, iar fiica sa să cumpere fără licitație publică un teren în localitate, la un preț nerușinat de mic.  Primarul PSD-ist merita titlul de cetățean de onoare la fel de mult ca și primarul din serialul Las Fierbinți, cel care, aidoma celui real de la Agigea, s-a proclamat cetățean de onoare, strigându-le oamenilor că sunt niște nesimțiți care nu-l merită pe el. Maricel nu era vreun erou, ca să merite titlul, ci un țăran interesat să parvină sub aspect material și moral.

Ca dovadă suplimentară, primarul din Agigea nu s-a rușinat să se înscrie la un doctorat în Republica Moldova, la o universitate cunoscută mai degrabă ca o fabrică de diplome. Referatele pe care le-a publicat în timpul doctoratului erau furturi intelectuale grosolane. De ce a furat? Ca să pară mai intelectual decât era în realitate. Cumva pe calapodul prin care Elena Ceaușescu la vremea ei își luase titluri academice fără merit, ca să nu creadă lumea ce era în realitate: o proastă fără pereche.

În mandatele trecute, puținii consilieri care i s-au opus lui Cîrjaliu au fost excluși din Consiliul Local, așa cum este de notorietate cazul lui Mircea Scărlătescu, un om care a criticat ideea ca Maricel să primească titlul de cetățean de onoare. Pentru că s-a opus, Scărlătescu s-a ales chiar și cu o condamnare penală la plângerea și aranjamentele primarului. Culmea coincidenței, Scărlătescu a fost condamnat tocmai de o doctoreasă de la Chișinău, care a fost o vreme judecătoare la Constanța.

În legislaturile 2012 – 2016 și 2016 – 2020, Consiliul Local Agigea a funcționat în mod ilegal, cu mai puțin de 15 consilieri locali, deoarece Cîrjaliu i-a exclus pe cei care îndrăzneau exercițiul unei opinii diferite. Normal că, fiind obișnuit să se comporte ca un jupân, situația creată în urma alegerilor locale din 2020, nu i-a fost pe plac. De aceea spuneam că Maricel a premeditat dizolvarea Consiliului Local Agigea.

Războiul cu forul democrației locale

La ședința din 12 noiembrie 2020, în care consilierii locali l-au ales ca viceprimar pe Gabriel Ciobanu și, totodată, au ales comisiile de specialitate ale Consiliului Local, primarul PSD-ist a manipulat situația în așa fel încât cele două hotărâri să nu fie redactate. Obligația de redactare revenea secretarului general al unității administrativ-teritoriale. Însă Comuna Agigea nu are un secretar general numit definitiv, prin consurs, pentru că vechiul secretar, care îndeplinea toate aceste condiții, Ancuța Calust, a fost scoasă din dispozitiv după ce a devenit inculpată în dosarul penal în care Maricel Cîrjaliu este inculpatul principal. Ne referim, desigur, la dosarul prin care aceștia au hotărât, după cum i-a tăiat capul, să înscrie un teren de pe malul mării în mod fraudulos în domeniul privat al comunei, ca să-l poată mai apoi înstrăina către o firmă legată de familionul primarului. Cum autoritatea locală a rămas fără secretar din cauze obiective, i-a revenit primarului-inculpat sarcina să delege diverse persoane cu pregătire juridică să exercite atribuțiile de secretar. Evident că Maricel a pus pe cine a vrut. Iar cei puși de el, vreo 6-7 la număr, au refuzat pe rând să redacteze hotărârile adoptate de Consiliul Local în privința alegerii viceprimarului și a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.

Maricel Cîrjaliu, părăsind ședința de Consiliu Local

Comisiile de specialitate sunt foarte importante, deoarece fără avizul lor consultativ niciun proiect de hotărâre nu poate ajunge la vot. Practic, Maricel s-a asigurat că, în această perioadă, Consiliul Local nu va putea funcționa. Potrivit legii, dacă nu se adoptă nicio hotărâre timp de 4 luni, sunt îndeplinite condițiile pentru dizolvarea de drept a Consiliului Local. Situația poate fi constatată de o instanță de contencios administrativ. Însă instanța trebuie să stabilească cine este vinovat pentru această situație, deoarece primarul și secretarul general nu se pot prevala de propria lor culpă pentru a dizolva forul democrației locale. Extrem de relevant este și faptul că Instituția Prefectului și-a trimis juriștii să participe la o ședință a Consiliului Local, pentru a le pune în vedere primarului și secretarului general să redacteze hotărârile adoptate de Consiliu pe 12 noiembrie 2020, în vederea deblocării situației. Maricel și ai lui s-au făcut că plouă. Ba chiar, la un moment dat, primarul, secretarul și toți consilierii locali PSD-iști s-au ridicat și au părăsit încăperea, motivând că programul de lucru s-a încheiat.

Acțiunile majorității din Consiliul Local

În fața blocajului, nici consilierii locali care formează majoritatea n-au stat cu mâinile în sân. Ei au sesizat instituțiile statului, iar din decembrie 2020 au deschis un proces împotriva primarului și a seceratrului general, cerând ca aceștia să fie obligați să redacteze hotărârile adoptate pe 12 noiembrie 2020. Procesul are termen pe 16 aprilie 2021.

Mai mult decât atât, consilierii locali din coaliția majoritară au declanșat procedura de strângere de semnături pentru declanșarea unui referendum local pentru demiterea primarului. Situația îi dă mari bătăi de cap primarului PSD-ist. Ca dovadă, acesta critică în mod vehement inițiativa pe contul său de Facebook, în postări și filmări care au devenit de-a dreptul obositoare.

Comments

comments

Continuă să citești

Exclusiv

O dezvăluire a deputatului Stelian Ion, profitabilă clanului Hașotti în afacerea FINCOGERO

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Stelian Ion a lansat săptămâna trecută o dezvăluire prin care a susținut că primarul Constanței, Decebal Făgădău, ar fi în complicitate cu un samsar imobiliar, pe care l-ar ajuta să câștige un proces de revendicare a unui teren de peste 11.500 de metri pătrați. Nu vorbim de un teren oarecare, ci de unul situat în Faleză Nord, în buza mării, între ansamblul Spectrum și cartierul Fincogero.

Deputatul a prezentat date din dosarul de judecată, deși trunchiate și interpretate într-o notă personală, dovedind că este la curent cu detaliile foarte sensibile ale procesului. Ba mai mult, a oferit și o interpretare juridică la principala problemă aflată în litigiu. Cu alte cuvinte, parlamentarul a spus de ce ”samsarul” ar trebui să piardă procesul.

Demonizarea unei părți litigante, chiar înainte de proces

Postarea lui Stelian Ion este construită pe o clasică strategie avocățească de discreditare a uneia din părțile litigante. Această parte a fost numită samsar, speculant imobiliar și milionar de carton. Iar defăimarea nu venea de la avocatul oficial al părții adverse, ci de la un membru al Parlamentului României, care se bucură, firește, de autoritatea funcției publice. De asemenea, partea litigantă a fost acuzată pe nedrept de complicitate cu Primăria Constanța. În realitate, părțile sunt atât de complice încât se judecă de 16 ani.

Postarea lui Stelian Ion poate fi citgită intregral AICI.

Dezvăluirea prin care deputatul constănțean a stârnind emoție măturând pe jos cu una din părțile litigante a fost aruncată pe piață fix cu două zile înaintea termenului de judecată. Și, culmea, doi judecători locali au îmbrățișat exact interpretarea despre care vorbise Stelian. Asta în ciuda faptului că, înainte, o altă  instanță stabilise printr-o hotărâre irevocabilă, exact interpretarea contrară. La urmă, ”samsarul” a pierdut procesul.

Terenul este râvnit de Fincogero

La termenul de judecată, avocații Primăriei au invocat faptul că terenul în litigiu face obiectul unei cereri de cumpărare din partea companiei italiene Fincogero prin cesionarul House 3000 Real Investment (o firmă deținută de un acționar anonim din Luxemburg). Pam-pam! Vorbim aici de italienii care mulg niște milioane de euro pe an din bugetul local, după ce au câștigat mai multe procese împotriva municipalității, fiind reprezentați de Ionel Hașotti, celebrul avocat implicat profesional în marile retrocedări de terenuri ale Constanței, pe bulevardul Lăpușneanu, în parcul RATC, pe faleză, pe buza Portului și pe marile bulevarde.

Stelian Ion este prieten cu fiul lui Ionel Hașotti. De asemenea, l-a reprezentat pe fratele avocatului, fostul senator Puiu Hașotti, într-un proces intentat unui om de afaceri.

Extras din declarația depusă de deputatul Ion la preluarea mandatului. Documentul poate fi citit integral pe site-ul Camerei Deputaților, vezi AICI.

Casa de avocatură Hașotti și Asociații a depus trei cereri consecutive de cumpărare a terenului în discuție de către clienții italieni, din care una la scurt timp după apariția dezvăluirilor lui Stelian Ion, menționând chiar opiniile deputatului. O analiză a acestor documente, care au intrat în posesia redacției, o vom face într-un articol separat. Până atunci, discutăm celelalte detalii extrem de fierbinți ale cazului.

Povestea ”samsarului”

Omul de afaceri defăimat de deputatul Stelian Ion este Gheorghe Alexa. În anul 2004, acesta a cumpărat moștenirea proprietarului interbelic Mihail Mihailidi, care a deținut două terenuri în suprafață cumulată de 24.445 de metri pătrați pe bulevardul Tomis la numerele 251 și 253. Pentru drepturi, a plătit moștenitorilor legali un miliard de lei, o sumă exorbitantă pentru acele vremuri.

La nouă ani distanță, mai exact pe 17 aprilie 2013, Curtea de Apel Constanța a emis o decizie civilă (226 C), IREVOCABILĂ, prin care omul de afaceri era îndreptățit la măsuri reparatorii pentru suprafața de teren intravilan de 19.080,03 metri pătrați (rezultată după multiple expertize judiciare).

Legea lui Ponta

Întâmplarea a făcut ca în aceeași zi de 17 aprilie, Parlamentul României să adopte Legea 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Legea a fost promulgată de președintele României și apoi a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 mai 2020, intrând în vigoare pe 20 mai 2013. Una din consecințele legii este aceea că persoanele care au cumpărat drepturi de moștenire nu mai pot beneficia decât de despăgubiri de la ANRP, nu și de terenuri în compensare.

O lămurire IREVOCABILĂ

Având o hotărâre irevocabilă înainte de intrarea în vigoare a Legii 165/2013, Gheorghe Alexa a revenit în același dosar de judecată cu o cerere de lămurire a dispozitivului. Iar pe 13 august 2013, instanța a clarificat, fără niciun echivoc, faptul că măsurile reparatorii se fac pe legea veche, care era în vigoare la data deciziei irevocabile, prin compensare cu alte bunuri sau servicii oferite în echivalent de către unitatea deținătoare, iar în subsidiar prin acordarea de despăgubiri bănești.

În baza acestei hotărâri constitutive de drepturi, Alexa a deschis un dosar de executare silită, în contextul în care ”complicii” de la Primărie n-au vrut de bună-voie să se conformeze. Nici așa nu s-a rezolvat problema, Primăria insistând că nu are terenuri disponibile de niciun fel.

În 2018, omul de afaceri a inițiat o nouă acțiune pe Legea 10, gândind că dacă executorul nu-i poate obliga pe cei de la Primărie să respecte hotărârea judecătorească, va putea face acest lucru instanța civilă. Vorbim exact de procesul comentat în spațiul public de Stelian Ion.

Povestea terenului

Terenul liber revendicat prin această procedură a făcut parte din concesiunea FINCOGERO. Prin HCL 257/02.10.2013, italienii au renunțat la o suprafață de 10.847 de metri pătrați, constituind macrolotul D din terenul concesionat prin contractul de concesiune 38.133/15.06.2000, în Faleză Nord. De atunci, terenul este liber.

Concesiunea cu FINCOGERO

Contractul de concesiune fusese încheiat pe vremea primarului Gheorghe Mihăieși. Potrivit acestuia, firma din Sicilia primea dreptul să construiască vile pe malul mării, iar Primăria se obliga să realizeze urbanizarea primară sau viabilizarea terenurilor. Ani de zile, Primăria nu a făcut infrastructura la care se obligase, așa că italienii s-au adresat justiției. Ei au obținut o hotărâre prin care Municipiul Constanța era obligat să realizeze infrastructura, iar în caz de neexecutarea firma italiană primea dreptul să execute ea însăși lucrările pe cheltuiala municipalității.

Un tun bazat pe o șmecherie avocățească

Prin HCL 258/2009, municipalitatea a atribuit execuția lucrărilor către FINCOGERO, fără licitație publică și fără valoare. Iar italienii au consolidat taluzul cu ziduri de sprijin, au construit un heliport și alte elemente de urbanizare. La urmă, aceștia nu au cerut decontarea contabilă a cheltuielilor, așa cum ar fi fost legal. Ei au făcut o expertiză a valorii de piață a construcțiilor, somând municipalitatea să le plătească aproape 14 milioane de euro. Valoarea contabilă nu este cunoscută nici în ziua de azi, deoarece avocatul Fincogero, Ionel Hașotti, a reușit să convingă instanțele că nu contează. Printre magistrații care au judecat aceste litigii s-a aflat și Corina Eugenia Jianu, o doamnă exclusă între timp din magistratură, fiind acuzată că a luat mită ca să pronunțe hotărâri de retrocedare prin fraudă la lege. Ulterior, firma reprezentată de Hașotti, nu doar în instanțe, ci și în apariții în presă sau în controversate ședințe de Consiliu Local, a făcut și alte etape de urbanizare. Iar așa, datoria publică s-a îngroșat și mai tare. 

Creanța ajunge în Luxemburg

La un moment dat, compania FINCOGERO și-a cesionat toate drepturile legate de proiectul din Faleză Nord către House 3000 Real Investment SRL, o firmă deținută de un acționar anonim din Luxemburg. Cesionarul este reprezentat în toate procedurile tot de casa de avocatură Hașotti și Asociații, cea care a depus, cu antet și semnătură, cele trei cereri de cumpărare a terenului la Primăria Constanța, profitând din plin de dezvăluirile lui Stelian Ion.

Însă toate aceste cereri de cumpărare au fost depuse ulterior revendicării lui Gheorghe Alexa. În mod normal, revendicarea lui Alexa, fiind înscrisă în Cartea Funciară, trebuia să prevaleze. Soarta litigiului nu mai putea fi întoarsă decât pe fondul unui scandal public. Iar scandalul a venit tocmai de la deputatul Stelian Ion, care a împroșcat partea litigantă cu epitetele menționate. Mai mult, parlamentarul a sugerat că ”samsarul” nu are dreptate.

”Ghinionul lor este că în 2013 legea s-a modificat în defavoarea samsarilor și interzice acordarea de teren în compensare cesionarilor de drepturi litigioase. Cu toate acestea, afaceristul forțează beneficiind de ajutorul primăriei și invocând tot felul de interpretări prin care să ajungă la concluzia că modificarea legii din 2013 nu îi este aplicabilă.

Unde te întorci în Constanța, dai de aceleași tentacule, de aceiași milionari de carton născuți din activităţi speculative şi tranzacţii dubioase.” – a scris deputatul.

Însă, după cum am demonstrat mai sus, afirmația că lui Alexa nu i se aplică legea din 2013 nu este o interpretare, cum insinuează politicanul apropiat de familia Hașotti. Este o dezlegare a unei pricini de judecată, cu autoritate de lucru judecat. Deci nu vorbim de interpretări, ci de securitatea raporturilor juridice.

Stelian Ion: ”Nu pot să vă spun de la cine am pontul”

Contactat telefonic, deputatul Stelian Ion a declarat pentru Ordinea.Ro că nu a avut acces direct la dosarul de judecată. El a recunoscut că are informația de la altcineva, însă a menționat că nu ne poate spune de la cine a primit pontul. A insistat însă că datele pe care le-a prezentat sunt reale. De asemenea, a respins ideea că ar fi aflat situația de la avocatul Ionel Hașotti.

”În niciun caz. Nici n-aș îndrăzni să-l întreb, e și ținut de secretul profesional” – a precizat Stelian Ion.

Parlamentarul spune că nu știa de cererile casei de avocatură Hașotti și Asociații pentru cumpărarea terenului și a dat asigurări că se va opune unei tranzacții de acest fel cu și mai multă forță. În opinia sa, pe acest teren ar trebui să se înființeze un parc. Referitor la epitetele utilizate la adresa lui Gheorghe Alexa, parlamentarul a încercat să mistifice situația, pretinzând că termenul de samsar nu ar fi peiorativ, indicând de fapt o persoană care se ocupă de tranzacții speculative. Va urma!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Aromânii vor să iasă în stradă ca să apere imaginea lui Gică Hagi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un scandal fără precedent a izbucnit în cursul zilei de ieri, după ce un fost fotbalist a făcut declarații incredibile la un post de televiziune, care au generat reacții ulterioare dure. Și asta pentru că spusele sale îl vizau pe nimeni altul decât pe Gică Hagi. Iată cum s-au succedat evenimentele:
Fostul fotbalist Sorin Răducanu declara la postul de televiziune GSP Live: ”Hagi era timid și cu bun simț. Astea sunt plusuri. Minusuri sunt mai multe. Dacă vă spun una, vă explodează laptopul! Era până în 1989, la Sinaia. Erau mai multe vile între hoteluri. La una dintre vile, erau în vacanța de iarnă Hagi, Belodedici, Balint, doctorul Amer Dințarul și Gigi Becali.

M-am dus și eu și eram mai euforic, țipam pe acolo La mulți ani! și întrebam unde e Hagi. Ceilați au zis În camera aia și strigau Nu intra! Eu nu am ținut cont și am deschis ușa camerei, iar de sub plapumă se ițesc două capete, domnul Gică și domnul Dințar. Eu le tot ziceam La mulți ani! iar ei spuneau Hai că vorbim, lasă-ne în pace! Mai vorbim”,” a spus Răducanu.

În urma emisiunii de pe GSP Live, preluată ulterior și de cotidianul GSP, managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a făcut pe pagina oficială a FC Viitorul următoarele precizări:
”- Sunt trist și dezgustat de acest circ, de această comedie prezentată în această dimineață de un brand media din sportul românesc, un cotidian atât de important, cu o vechime de aproape 100 de ani.
– Este rușinos și totodată degradant nivelul la care s-a ajuns, de a se crea această mizerie cu singurul scop de a denigra!”, a postat Gică Hagi.
În cursul zilei de azi, Nicoleta Ploscaru, președinte al Comunității Macedonene din România a postat pe pagina ei un text din care reiese că macedonenii vor ieși în stradă dacă va fi necesar. Iată ce scrie:
”Cătălin Tolontan de la gsp.ro este un pitic diform și pământiu la față. Seamănă cu o figură hidoasă de la Muzeul de Ceară “Madame Tusaud” din Londra, deși eu l-am vizitat și parca nu am văzut nici o figură așa de urâta.

Pentru ca este bătut de Dumnezeu, Tolontan se hrănește din ura față de ceilalți oameni, singurul lucru care îi dă satisfacție pe lumea asta. Este turnătorul de serviciu și toți despre care a scris au ajuns în pușcărie sau chiar au murit, ca tipul de la Hexipharma, ceea ce poate sugera că soarta lor era pecetluită dinainte, și Tolontan doar a primit ordin să-i linșeze în presă.

Într-un articol din gsp.ro, pe care Tolontan nici măcar nu a avut bărbăția să-l semneze, pentru că el nici nu este bărbat, ci un pitic diform se aruncă cu zoaie in #RegeleHagi.
Este o murdărie de nedescris la adresa lui Gică Hagi, simbolul României, al Constanței, dar și al comunității macedonene. În același articol sunt batjocorite și obiceiurile și valorile noastre armânești.

De ani de zile asemenea șobolani au misiunea să distrugă valorile noastre, să distrugă tot ce este românesc, să distrugă stima față de sine a românilor și să stârnească ura împotriva lor.
Nici nu este de mirare că după o asemenea campanie de spălare a creierelor dusă de ani de zile, criminalul de la mallul din Brăila, care a lovit oameni cu mașina, a declarat că îi urăște pe români și vrea să-i omoare pentru că nu sunt ca oamenii din Suedia unde a stat el o vreme.
Fraților, de ajuns, nu mai putem înghiți asemenea mizerii! Să ne ridicăm! Iar șobolanii de teapa lui Tolontan să se întoarcă în găurile de unde au ieșit!!
#CostanțaDragosteaMea💙💛❤️”, a scris Nicoleta Ploscaru. 

Foto: Cuget Liber

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: