Conecteaza-te cu noi

Actual

Februarie, luna cu cele mai puține accidente rutiere în județul Constanța

Published

on

Una dintre preocupările permanente ale Poliției Române, prin Direcția Rutieră, reprezintă îmbunătăţirea continuă a nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier, cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulaţie, care pot duce la înregistrarea unor evenimente grave.

Numeroasele acţiuni desfășurate în teren de către polițiștii rutieri constănțeni au dorit și pe parcursul anului 2018 sensibilizarea participanţilor la traficul rutier, care prin adoptarea unui comportament adecvat şi civilizat,  dar şi prin respectarea strictă a regulilor de circulaţie, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere.

În luna ianuarie au fost 3 zile (pe 6, 12 și 16), a urmat februarie (8, 9,12, 20, 23, 26), apoi martie (1 și 18), aprilie (7 și 27), 28 august și 2 octombrie. La prima vedere ar fi o înșiruire a unor date din calendar, dar, pentru polițiștii rutieri constănțeni, au fost 15 zile în care nu au înregistrat niciun accident rutier la nivelul județului.

De asemenea, în primele 9 luni ale anului în curs, la nivelul judeţului Constanţa au fost înregistrate 65 de evenimente rutiere grave, în scădere cu 12 fapte faţă de perioada similară a anului trecut. În cadrul acestor evenimente, s-au înregistrat 35 de decese, cu şapte mai puţine, respectiv 39 de răniţi grav, cu 12 mai puţini decât anul trecut.

Advertisement

Iată și câteva recomandări pe care polițiștii constănțeni le adresează permanent participanților la trafic:

  1. Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!
  2. Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.
  3. Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
  4. Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
  5. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
  6. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
  7. Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions