Actual

Federația tinerilor constănțeni vrea să știe: Blochează ministrul tineretului procesul de descentralizare?

mart. 26, 2018 Maria Ionescu

Ca urmare a declarațiile făcute de Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, cu privire la refuzul unor miniștri de a realiza descentralizarea, Federația Tinerilor din Constanța solicită public deblocarea imediată procesului de descentralizare.

De asemenea, îi solicită lui Liviu Dragnea să informeze opinia publică dacă ministrului tineretului și sportului blochează procesul de descentralizare. Opinia Federației este că orice demnitar care blochează descentralizarea, prevăzută în Programul de guvernare dar și în Constituția României, ca principiu, trebuie revocat de îndată.

Reamintim că în anul 2017, Federația Tinerilor din Constanța a promovat realizarea procesului de descentralizare, aducând amendamente în acest sens la proiectul legii tinerilor, amendamente însă ignorate de conducerea ministerului de la acea dată. Din fericire, Marius Dunca și Gabriela Podașcă nu mai fac parte din conducerea ministerului.

”Arătăm că din cauza lipsei descentralizării, Consiliul Județean Constanța nu poate da în funcțiune Centrul pentru tineret realizat prin fonduri europene pentru că nu dispune de personal de specialitate, iar cadrul legislativ este extrem de vag. Așadar, tinerii sunt cei care suferă din cauza lipsei descentralizării. Direcțiile județene pentru tineret trebuie trecute în subordinea consiliilor județene. Mai mult, pentru a consolida competența autorităților publice locale, acestea trebuie să primească patrimoniul care a aparținut UTC, care în acest moment este prost gestionat, în contra intereselor tinerilor.

Federația Tinerilor din Constanța susține fără echivoc procesul de descentralizare. Așteptăm măsuri concrete și suntem pregătiți să contribuim astfel încât acest proces să se realizeze cât mai bine. Nu acceptăm nicio scuză din partea demnitarilor pentru nerealizarea procesului de descentralizare.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!