Connect with us

Actual

Federaţia Tinerilor din Constanţa spune că PSD şi PNL au făcut blat! Vedeţi din ce cauză

Publicat

la

În cursul zilei de azi, a avut loc o şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, care a avut pe ordinea de zi mai multe proiecte. Unul dintre acestea a stârnit revolta Federaţiei Tinerilor din Constanţa, care afirmă că azi s-a aprobat “deturnarea proiectului ,,Centru educativ multifuncțional pentru tineret” prin darea acestuia în administrare Centrului Cultural Teodor Burada și practic schimbându-i destinația.”

Este adevărat că în şedinţa de consiliu şi-au exprimat punctul de vedere prin intermediul unei colege dar acesta nu a fost luat în considerare.

Printr-un comunicat de presă, Federaţia reaminteşte faptul că avertismentele lor legate de Centrul cultural mutifuncţional s-au adeverit. Iată comunicatul lor:

“Federația Tinerilor din Constanța a comunicat în ultimii 2 ani despre această situație și conducătorii Consiliului Județean Constanța păreau că au înțeles problema. Acum 2 luni, Federația a reușit să blocheze un proiect asemănător arătând motivele de nelegalitate ale acelui proiect.

Până în prezent, toate avertismentele Federației cu privire la starea sau funcționarea centrului s-au adeverit: – Centrul a fost închis imediat după deschidere (de luni până în prezent centrul este închis); – Centrul nu dispune de personal de specialitate; – Nu există nicio strategie/viziune cu privire la funcționarea acestui centru.

Mai mult, într-unul dintre proiectele care vizează modificarea organigramei Centrului Cultural Teodor Burada, se prevede înființarea a două posturi aferente funcției de inspector pentru relația cu mass-media și probleme de tineret. Adică o singură funcție cu atribuții amestecate care demonstrează că lipsa de interes în rezolvarea problemelor tinerilor.

“Acest vot reprezintă o lovitură dată tinerilor din Constanța, transformând un proiect pe fonduri europene într-o prelungire, un sediu secundar, a Centrului Cultural Teodor Burada. Tinerii nu au fost consultați cu privire la această decizie și se încearcă în acest moment niște consultări post factum. Dezaprobăm categoric această hotărâre și vom lua toate măsurile legale, printre care: sesizarea prefectului, plângere prealabilă, acțiune în contencios administrativ, sesizarea finanțatorului, sesizarea organelor de urmărire penală, în ordinea necesară. Mai mult, vom sesiza și liderii partidelor pentru a vedea dacă își asumă deturnarea proiectelor pentru tineri. În final, menționez că am primit și amenințări din partea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul CJC ca urmare a demersurile pe care le-am întreprins, ca să nu mai vorbesc de manipularea creată de alte personaje veninoase.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

,,Un centru multifuncțional educativ pentru tineret, nu este un cinematograf! Faptul că acesta a purtat până recent o firmă denumită “Centrul Cultural Jean Constantin” ne arată de fapt că intenția reală nu a fost aceea de a înființa un centru de tineret, ci o nouă sală de spectacole. Orice viitoare comunicare publică ce ar putea pretinde că în această clădire vor avea loc activități centrate în jurul interesul tinerilor este o minciună, având în vedere că modificarea din organigrama CJC nu privește adăugarea niciunui post de lucrător/consilier de tineret. Apreciem faptul că măcar un consilier județean a înțeles această problemă, în persoana lui Bogdan Bola, care a și depus acum câteva luni un proiect de hotărâre privind înființarea unei instituții publice care să administreze în mod profesionist acest centru.” a declarat George Farauanu, vicepreședinte al Federației și președintele Asociației Studenților din Constanța.

,,Observăm că se încearcă manipularea opiniei publice prin acordarea denumirii de “Centru de tineret” unei clădiri a cărei destinație este total îndepărtată de noțiunea de tineret. Votul acordat de către consilierii județeni pentru trecerea Centrului sub administrația Centrului Cultural Teodor Burada dovedește întru totul acest lucru și reprezintă o sfidare la adresa tinerilor. FTC va continua demersurile pentru a se asigura că interesele tinerilor vor fi respectate de către decidenți și nu se va arăta pasivă la orice tentativă de ignorare a acestora.” a declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O nouă alarmă falsă. Bagaj suspect pe bdul 1 Mai din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 22 ianuarie, în jurul orei 19.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre faptul că, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanța, s-ar afla un bagaj suspect.

La fața locului au intervenit de urgență polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța pentru asigurarea perimetrului, dar și pirotehniști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale în vederea verificării conținutului bagajului în cauză.

Traficul rutier a fost întrerupt pe bdul 1 Mai și a fost deviat pe la Abator.

Din fericire, bagajul  nu conținea nimic suspect – era plin cu haine.

Reamintim că un caz similar s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în zona City Mall Constanța. Și acolo a fost vorba tot despre o alarmă falsă.

Foto: Radio Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie accidentată mortal la intrarea în Lazu

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier a avut loc în această seară la intrarea în localitatea Lazu, dinspre Constanța.

Potrivit dr. Claudia Tatarici – Serviciul de Ambulanță Constanța – accidentul a avut loc în apropiere de  sensul giratoriu de la Lazu.

La fața locului s-au deplasat un echipaj Saj B2 și un Smurd C, precum și echipaje ale Poliției Rutiere.

Din păcate,  victima – o femeie care era pieton – nu a mai putut fi salvată și a fost declarat decesul.

Știre în curs de actualizare.

Update: Traficul pe DN 39 a fost restricționat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 39 Agigea-Constanța, la ieșirea din localitatea Lazu către Constanța, un pieton care se deplasa pe marginea carosabilului, a fost lovit de 2 autoturisme care nu l-au observat. Impactul a dus la decesul acestuia. Traficul rutier este restricționat pe sensul de mers Agigea-Constanța.

Foto: Ziua de Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbații care au murit în accidentul rutier de azi făceau întreceri ilegale acum câteva zile

Publicat

la data de

Scris de

Doi bărbați și-au pierdut viața azi, într-un accident rutier care s-a produs la ieșirea din localitatea Nazarcea. Un altul a fost transportat în stare de comă la spitalul județean Constanța.

Autoturismul în care erau cele trei persoane s-a răsturnat în afara părții carosabile. Informații găsiți în textul de mai jos:

(Update) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în localitatea Galeșu. Doi bărbați au murit

Se pare că făceau o întrecere ilegală, iar mașina în care se aflau 3 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

Potrivit informațiilor de la fața locului, cei trei bărbați au participat și la cursa ilegală de mașini care a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie pe autostrada A2.

Au fost identificați și permisele de conducere le-au fost suspendate. De asemenea, aveau și dosar penal. Dosarul este instrumentat de Poliția Autostrăzi.

Cu toate acestea, au continuat să facă liniuțe cu mașinile.

Întrecerea de azi a fost fatală pentru doi dintre ei.

Vezi detaliile despre identificarea participanților la cursa ilegală din seara zilei de 19 ianuarie.

Foto: Ziua de Constanța

Bărbații care făceau ”liniuțe” cu mașinile pe Autostrada A2 au fost IDENTIFICAȚI

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: