Connect with us

Actual

Federaţia Tinerilor din Constanţa spune că PSD şi PNL au făcut blat! Vedeţi din ce cauză

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, a avut loc o şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, care a avut pe ordinea de zi mai multe proiecte. Unul dintre acestea a stârnit revolta Federaţiei Tinerilor din Constanţa, care afirmă că azi s-a aprobat “deturnarea proiectului ,,Centru educativ multifuncțional pentru tineret” prin darea acestuia în administrare Centrului Cultural Teodor Burada și practic schimbându-i destinația.”

Este adevărat că în şedinţa de consiliu şi-au exprimat punctul de vedere prin intermediul unei colege dar acesta nu a fost luat în considerare.

Printr-un comunicat de presă, Federaţia reaminteşte faptul că avertismentele lor legate de Centrul cultural mutifuncţional s-au adeverit. Iată comunicatul lor:

“Federația Tinerilor din Constanța a comunicat în ultimii 2 ani despre această situație și conducătorii Consiliului Județean Constanța păreau că au înțeles problema. Acum 2 luni, Federația a reușit să blocheze un proiect asemănător arătând motivele de nelegalitate ale acelui proiect.

Până în prezent, toate avertismentele Federației cu privire la starea sau funcționarea centrului s-au adeverit: – Centrul a fost închis imediat după deschidere (de luni până în prezent centrul este închis); – Centrul nu dispune de personal de specialitate; – Nu există nicio strategie/viziune cu privire la funcționarea acestui centru.

Mai mult, într-unul dintre proiectele care vizează modificarea organigramei Centrului Cultural Teodor Burada, se prevede înființarea a două posturi aferente funcției de inspector pentru relația cu mass-media și probleme de tineret. Adică o singură funcție cu atribuții amestecate care demonstrează că lipsa de interes în rezolvarea problemelor tinerilor.

“Acest vot reprezintă o lovitură dată tinerilor din Constanța, transformând un proiect pe fonduri europene într-o prelungire, un sediu secundar, a Centrului Cultural Teodor Burada. Tinerii nu au fost consultați cu privire la această decizie și se încearcă în acest moment niște consultări post factum. Dezaprobăm categoric această hotărâre și vom lua toate măsurile legale, printre care: sesizarea prefectului, plângere prealabilă, acțiune în contencios administrativ, sesizarea finanțatorului, sesizarea organelor de urmărire penală, în ordinea necesară. Mai mult, vom sesiza și liderii partidelor pentru a vedea dacă își asumă deturnarea proiectelor pentru tineri. În final, menționez că am primit și amenințări din partea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul CJC ca urmare a demersurile pe care le-am întreprins, ca să nu mai vorbesc de manipularea creată de alte personaje veninoase.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

,,Un centru multifuncțional educativ pentru tineret, nu este un cinematograf! Faptul că acesta a purtat până recent o firmă denumită “Centrul Cultural Jean Constantin” ne arată de fapt că intenția reală nu a fost aceea de a înființa un centru de tineret, ci o nouă sală de spectacole. Orice viitoare comunicare publică ce ar putea pretinde că în această clădire vor avea loc activități centrate în jurul interesul tinerilor este o minciună, având în vedere că modificarea din organigrama CJC nu privește adăugarea niciunui post de lucrător/consilier de tineret. Apreciem faptul că măcar un consilier județean a înțeles această problemă, în persoana lui Bogdan Bola, care a și depus acum câteva luni un proiect de hotărâre privind înființarea unei instituții publice care să administreze în mod profesionist acest centru.” a declarat George Farauanu, vicepreședinte al Federației și președintele Asociației Studenților din Constanța.

,,Observăm că se încearcă manipularea opiniei publice prin acordarea denumirii de “Centru de tineret” unei clădiri a cărei destinație este total îndepărtată de noțiunea de tineret. Votul acordat de către consilierii județeni pentru trecerea Centrului sub administrația Centrului Cultural Teodor Burada dovedește întru totul acest lucru și reprezintă o sfidare la adresa tinerilor. FTC va continua demersurile pentru a se asigura că interesele tinerilor vor fi respectate de către decidenți și nu se va arăta pasivă la orice tentativă de ignorare a acestora.” a declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină A MURIT în această după amiază

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină, sub podul de la Murfatlar a murit.

În cursul după amiezii se știa că este în stare foarte gravă, internat la terapie intensivă. Avea arsuri de gradele 2, 3 și 4  pe 90 la sută din suprafața corpului.

Șansele de a supraviețui erau minime.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, Adrian L., în vârstă de 26 de ani, absolvent al Universității Maritime din Constanța și-a dat foc, în propria sa mașină.

Înainte de tragedie, tânărul a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Spunea că nu mai poate îndura certurile și jignirile tatălui și, cu lacrimi în ochi, îi cerea iertare mamei pentru ce avea să facă.

“Tatăl meu m-a adus la un nivel la care nu credeam că o să ajung. De 10 ani, el tot aceleaşi jigniri şi critici le are la adresa mea. Niciodată nu m-a apreciat sau mi-a zis nişte vorbe care să mă îndrume. De fiecare dată numai critici şi înjurături. Este un alcoolic incredibil. De când e plecat în Italia, parcă a înnebunit de tot: numai să bea, să ţipe şi să mă înjure. Am încercat mai multe metode să scap de el, dar nu am reuşit. M-a distrus mintal, nu mai ştiu ce să fac. Îmi pare rău”, s spus tânărul în video.

Îmi cer scuze tuturor care i-am jignit sau le-am greșit.Taților de băieți nu ii faceți copilului vostru ce mi-a făcut tatăl meu, nu am fost eu cel mai bun copil dar nu cred ca meritam tratamentul pe care l-am primit. Sunt ei băieți dar mai au nevoie de putina iubire părintească. Îmi pare rău pentru ceea ce voi face și știu ca sunt un laș dar nu știu ce altceva sa fac.

Publicată de Adrian Lipan pe Marţi, 20 august 2019

”În urma unui apel primit la 112, ieri in jurul orei 17.00, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență apărute în urma unui incendiu auto. La fața locului s-au deplasat cu operativitate o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Palas și un echipaj medical SMURD B din cadrul Detașamentului Medgidia. Ajunși acolo pompierii constănțeni au găsit o persoană, de sex masculin care prezenta arsuri pe 80% din suprafața corpului și care a fost predată echipajului medical de terapie intensivă mobila și ulterior transportată la spital. Autoturismul a ars în proporție de 100%. Cauza probabilă-acțiune intenționata.”, a precizat Biroul de presă al ISU Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Incendiu extrem de puternic pe strada Interioară din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai bine de două ore, în Constanța a izbucnit un incendiu violent, pe strada Interioară, nr. 3. Rând pe rând, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de stins flăcările. Mai mult decât atât, a fost emis și un mesaj ro alert de  incendiu cu degajare mare de fum. Locuitorii din vecinătate au fost îndrumați să-și închidă geamurile și să nu se expună la fum.

La fața locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere, 1 autoscară și 2 autospeciale de la svsu. 48 de pompieri, dintre care 21 se aflau în tura liberă și au fost solicitați să vină la intervenție. Aceștia au încercat să stingă focul care a cuprins aproximativ 500 de mp din clădirea în care erau mase plastice.

La ora 15.20, Biroul de presă al ISU Constanța a precizat că incendiul a fost localizat și că se lucrează pentru stingerea tuturor focarelor. Din fericire, nu mai există pericol de extindere.

 

(Video) Incendiu la un depozit de materiale din Constanța

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a luat foc pe Autostradă, în apropiere de Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa,  la kilometrul 208 (localitatea Valu lui Traian), traficul pe sensul către litoral, a fost restricţionat pentru stingerea unui autoturism care a luat foc.

Autovehiculul a fost scos în banda de urgenţă şi nu au fost victime.

Au intervenit pompierii de la Detașamentul Medgidia.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: