Conecteaza-te cu noi

Administratie

Felicia Ovanesian, despre parcările etajate: „Lucrăm…vom face…“

Published

on

ovanesian

Modernizarea principalelor bulevarde ale Constanței duce automat la desființarea locurilor de parcare. Unde vor șoferii care obișnuiau să își lase mașinile pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu sau bulevardul 1 Mai? Nimeni nu știe. Unul din vinovații pentru lipsa proiectelor de amenajare a parcărilor etajate este fostul primar al Constanței Decebal Făgădău, care nu a luat astfel de inițiative când a început documentațiile pentru modernizarea bulevardelor. Nici actuala administrație nu s-a omorât cu firea în construirea unor astfel de parcări. Administrația Chițac s-a apucat de documentația unei parcări etajate în zona Casei de Cultură, împreună cu Banca Mondială, însă locurile de desfășoară cu încetinitorul. City managerul orașului, Felicia Ovansian a spus, astăzi, în conferință de presă că locuitorii din zonă nu își doresc parcare etajată. Totodată ea a mai spus că s-au identificat 10 locații, care vor fi afectate de lipsa locurilor de parcare de pe bulevarde, și unde vor putea fi ridicate parcări etajate. Ovanesian a spus că în prezent se lucrează la documentația a 4 – 5 proiecte cu Banca Mondială, dar fără să intre în prea multe detalii.

„Lucrăm la un proiect cu Banca Mondială, dacă nu mă înșel. Principala problemă în a face locuri de parcare este suprafața de teren. Primul proiect pe care l-am demarat pentru a suplini lipsa locurilor de parcare este în zona Casei de Cultură unde am identificat 4.500 de metri pătrați. A durat infinit, până am scăpat cu notificare pe legea 10, până am cadastrat terenul; ne-am apucat să lucrăm la proiect și pe parcurs am constatat că avem nevoie și de PUZ. Ne-am apucat de acesta, iar între timp cetățenii din zonă care se plâng de lipsa locurilor de parcare nu doresc ca parcarea etajată să fie ridicată în respectiva locație. Noi o să mergem cu proiectul înainte…Ne dorim din tot sufletul să facem locuri de parcare. Am identificat 10 locații în zonele care vor suferi de lipsa locurilor de parcare ca urmare a proiectelor de mobilitate urbană. În colaborare cu Banca Mondială, în momentul de față se elaborează un studiu de fezabilitate pentru 4 sau 5 locații“, a spus Ovanesian.

Cu alte cuvinte, constănțenii vor avea de așteptat de mult și bine până când vor vedea ridicată prima parcare etajată.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions