Connect with us

Actual

Festivalul NEVERSEA declanșează momentul T 0 în Protecția Comsumatorilor. Inspectorul șef al OPC Constanța face declarații explozive! (VIDEO)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Festivalul NEVERSEA pare să revoluționeze activitatea instituțiilor constănțene. Precaute pentru a evita incidentele de tot felul pentru o astfel de manifestare, controalele din ultima perioadă aduc în lumină gravele deficiențe pe care orașul nostru le are la toate capitolele. Eliberăm spitalele pentru a putea face loc eventualelor cazuri de urgență, aducem cadre militare din toată țara, iar Protecția Comsunatorilor este într-o continuă alertă. Ieri, inspectorii OPC au închis două restaurante din imediata apropiere a plajei Modern, locul de desfășurare a festivalului internațional de muzică electronică Neversea. Astfel, printr-un protocol explicat de inspectorul șef al CJPC Constanța, efectuat în colaborare cu ANPC, se dorește evitarea “efectului Colectiv”.

Astăzi, într-o conferință de presă ad-hoc, inspectorul CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a tunat și a fulgerat despre pericolul pe care unitățile de alimentație publică din zona plajei Modern îl pot reprezenta pentru sănătatea oamenilor. Totodată, Constantinescu a ținut să puncteze faptul că atât Vraja Mării, cât și Ana Modern nu avea autorizații de funcționare de… 3 ani. În schimb, pe 14 06.2017 Direcția Sanitar Veterinară a dat aviz pentru conformitate.

“Pe 29 iunie, DSV face un control în zonă și aplică o amendă de 2.000 de lei. Și pleacă, deși acolo mizeria și pericolele se văd la tot pasul. Sunt lucruri strigătoare la cer și să spun asta în cel mai serios mod. Aș vrea ca acest moment să fie T 0 pentru zona aceasta de alimentație de pe litoral. Consider că avem cu toții același obiectiv și o spun în cel mai serios mod: refuz să fim contemporani și semnatarii unui Colectiv 2! În zona plajei Modern, acolo unde urmează să se desfășoare festivalul NEVERSEA și unde sunt așteptați să ajungă peste 150.000 de oameni, exista un real pericol, dacă cei prezenți ar fi consumat de la Vraja Mării sau de la Ana Modern. Altceva… gândiți-vă cum ar fi să explodeze o butelie dintr-o bucătărie improprie de acolo, la 50 de grade Celsius? Este adevărat că derapajele sunt de 15%, să spunem, dar noi, instituțiile din domeniu, putem face ceva pentru ca litoralul românesc să funcționeze în mod corespunzător. Litoralul nu este în derivă, dar colaborarea dintre instituții este extrem de importantă, și pe plaja Modern este un pericol exploziv”, a spus, printre altele, Horia Constantinescu.

Constantinescu spune că nu se teme de nimic și nici de nimeni să facă declarații. De asemenea, nu are niciun stres la gândul că ar putea deranja afacerile unora…

Iată și alte declarații ale șefului CJPC Constanța:

Citește și:

OPC a închis VRAJA MĂRII și ANA MODERN! Au fost găsite produse expirate și etichete în alb pentru alimente (FOTO+ VIDEO)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto) Orașul Ovidiu a sărbătorit ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 20 martie 2019, cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, orașul Ovidiu a găzduit o serie de evenimente culturale dedicate acestuia.

Manifestările au fost deschise prin evenimentul desfășurat în cadrul Centrului Cultural ”Elena Roizen”, organizat de Școala Gimnazială Nr.2, ”Poet Ovidiu” unde au avut loc o serie de momente artistice ale elevilor. Ziua a debutat cu un Te Deum, după care a fost organizat un târg de preparate tradiționale dobrogene ( românești, turcești, macedonești).

A urmat apoi un program artistic, cu o piesă de teatru, dansuri și cântee, o  prezentare grafică a vieții poetului și discursul primarului George Scupra, despre legătura dintre numele poetului și identitatea orașului Ovidiu.

O altă succesiune de momente culturale a avut loc la ansamblu statuar ”Poet Ovidiu”.

Invitați speciali în cadrul evenimentului au fost reprezentanții Universității ”Ovidius” din Constanța, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae, care a lansat volumul de carte ”Ovidius în România”, scris împreună cu Marina Cap-Bun.

Tot în cadrul acestui eveniment, primarul George Scupra a explicat semnificația celor 3 statui ale ansamblui statuar ”Geneza” , ”Metamorfoza” și ”Iubirea” și împreună cu elevii Liceului Tehnologic ”Ion Podaru” au depus o coroană simbolică prelucrată manual de aceștia, pe care au descris-o ca fiind ”o coroană a exilului – motivele exilului sunt învăluite în mister și se concretizează într-o compoziție cromatică, detaliată prin patina timpului realizată din cupru pe elemente cum ar fi toga romană și cărțile scrise în exil”.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Droguri aduse în țară în …cutii de detergent!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 19.03.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S. V. H., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc fără drept în formă continuată și G. I. G., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc fără drept, în formă continuată și introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializat pe raza județului Satu Mare, droguri de mare risc.

La data de 19.03.2019, procurorii DIICOT-B.T.Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au organizat de o acțiune de amploare vizând mai multe persoane specializate în introducerea în țară de droguri de mare risc, respectiv tablete de MDMA (Ecstasy), desfășurându-se o acțiune de prindere în flagrant pe raza judeţului Satu Mare.

În urma acțiunii şi a percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Satu Mare  au fost descoperite 1.898 pastile  extasy, 94 g amfetamina,  11 g cocaină, suma de 4.800 de euro şi o armă de tir cu aer comprimat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că drogurile au fost procurate din Olanda și introduse în România, disimulate în cutii de detergenți, utilizând servicii de coletărie ale unor firme de transport persoane.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul  G.I.G. urmează să fie prezentat  Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi  „GL. BG. IONITĂ BORȘAN” Satu Mare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șofer beat mort, prins de polițiștii din Ciocârlia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: