Connect with us

Actual

Festivalul Tineretnik 2021 a debutat în Constanța

Publicat

la

Festivalul Tineretnik 2021 a debutat în Constanța. În prima zi de spectacole din cadrul proiectului Festivalul Tineretnik 2021, un eveniment care celebrează etniile din Dobrogea, muzica, dansurile și tradițiile acestora, zeci de artiști au urcat pe scenă. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța și cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța.

Marți, 9 noiembrie, au dansat sau cântat Ansamblul ROMÂNCUȚA din Cumpăna, Ansamblul GALUBOE MORE – Comunitatea rușilor lipoveni, Ansamblul DELIKANLILAR – Uniunea Democrată Turcă din România, Ansamblul ELPIS – Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța, Ansamblul CAN RENKLER – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Rodica Rodion, Ansamblul Dance Sea-mphony – folclor românesc.

Festivalul continuă miercuri și joi. Iată programul.

Miercuri, 10 noiembrie 2021:

 1. Ansamblul ROMÂNCUȚA din Cumpăna – Folclor românesc: 18:00 – 18:30
 2. Ansamblul GALUBOE MORE – Comunitatea Rușilor Lipoveni: 18:30 – 19:00
 3. Formația ȘIRINLER – Uniunea Democrată Turcă din România: 19:00 – 19:20
 4. Ansamblul CANLAR (Cobadin) – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România: 19:20 – 19:40
 5. Ansamblul ELEGANCE SHOW – dans țigănesc: 19:40 – 19:50
 6. Ansamblul folcloric IZVORAȘUL DOBROGEAN – Folclor românesc: 19:50 – 20:10
 7. Taraful ROMANES – Partida Romilor Constanța: 20:10 – 20:30
 8. Ansamblul ELPIS JUNIOR: 20:30 – 21:00

Joi, 11 noiembrie 2021:

 1. Ansamblul ROMÂNCUȚA din Cumpăna: 18:00 – 18:30
 2. Ansamblul DELIKANLILAR – Uniunea Democrată Turcă din România: 18:30 – 19:00
 3. Ansamblul de dansuri armânești IHOLU – Comunitatea Aromânilor: 19:00 – 19:30
 4. RITMIC CLUB SPORTIV AMARA: 19:30 – 19:45
 5. Ansamblul Școlii Gimnaziale Cioranii de Sus: 19:45 – 20:00
 6. Ansamblul AUDEO Cernavodă – Partida Romilor Constanța: 20:00 – 20:30
 7. Ansamblul ELPIS – Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța: 20:30 – 21:00

Evenimentele au loc pe scena sălii de spectacole a Comunității Elene „Elpis” Constanța și sunt dedicate Zilei Dobrogei și fac parte din calendarul de activități al programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile și exclusiv în baza prezentării certificatului verde.

Filmările integrale ale celor trei spectacole vor fi disponibile, cu acces gratuit, pe pagina de facebook „Tineretnik 2021” – https://www.facebook.com/Tineretnik-2021-107697935054718/?ref=pages_you_manage

Bugetul proiectului: 110.200 de lei, reprezentând 100.000 de lei finanțare din partea Primăriei Municipiului Constanța și 10.200 de lei contribuție proprie a beneficiarului.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Pește împuțit și depozitat în condiții improprii găsit de inspectorii ANPC la un furnizor cunoscut. Amenda este de peste 10.000 de lei!

Publicat

la data de

Scris de

Inspectorii de la Protecția consumatorilor au găsit peste 400 de kg de pește stricat și ținut în condiții improprii, într-un depozit al unui furnizor cunoscut de pește și produse din pește. Potrivit șefului ANPC, Horia Constantinescu, este vorba de Bistro Mar Timona SRL.

Astfel, la data de 24.06.2022 au fost identificate 444 kg diverse sortimente pește și fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rugându-se astfel lanțul termic care garantează calitate produsului congelat.

“A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei și OD de produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de 10 zile. Bistro Mar Timona SRL este furnizor pentru mai multe restaurante supermarketuri și magazine mai mici. Atâta timp cat ține marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari întrerupând lanțul termic iar apoi o livrează beneficiarilor pretinzând că aceasta este în regulă îi expune nu numai pe consumatori ci și pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor. Peștele este unul dintre cele mai periculoase alimente. Ori cantitatea descoperită de noi stătea la plajă nu la frig”, explică Horia Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați băuți, prinși la volan de polițiștii constănțeni. Unul dintre ei nu are permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au constatat două infracțiuni. Este vorba despre doi bărbați care au fost prinși la volanul unor autoturisme deși erau băuți bine. În plus, unul dintre ei nu deține nici permis de conducere.

Potrivit Bioroului de presă al IPJ Constanța, la data de 26 iunie a.c., în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism pe strada Trandafirilor din localitatea Lipnița, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot ieri, în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se adâncește criza energetică? În Franța, populația este îndemnată să limiteze consumul de energie

Publicat

la data de

Scris de

Locuitorii din Franța au fost îndemnați de șefii marilor companii energetice să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters, citat de stiripesurse.ro.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră”, au declarat directorii generali ai Engie, EDF şi Total, într-o scrisoare deschisă publicată înziarul săptămânal Journal du Dimanche, informează News.ro.

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne. Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa, mai arată sursa citată.

Pe de altă parte, o altă îngrijorare vine din Asia, unde în Sri Lanka, oamenii stau la coadă kilometri întregi pentru a umple un rezervor de combustibil. În Bangladesh, magazinele se închid la ora 20.00 pentru a economisi energie. În India și Pakistan, întreruperile de energie electrică obligă școlile și afacerile să se închidă și locuitorii să se sufoce fără aer condiționat, în timpul unor valuri de căldură mortale în care temperaturile depășesc 37 de grade Celsius, scrie CNN, citat de profit.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: