Connect with us

Politica

Filialele care decid viitorul președinte al PNL. Ce influență va avea Organizația condusă de Bogdan Huțucă la Congres

Published

on

Viitorul președinte al PNL va fi ales pe 25 septembrie într-un Congres cu 5.000 de delegați. Membri liberali din toate filialele județene vor fi cei care îi vor da partidul pe mâini, pentru următorii patru ani, lui Ludovic Orban sau lui Florin Cîțu. În funcție de rezultatele din alegeri, nu există două filiale la fel de puternice, astfel că unele județe vor trimite mai mulți delegați decât alte județe. De exemplu, peste 10% din voturi vin doar din primele trei cele mai puternice filiale județene PNL.

Majoritatea liderilor județeni și-au declarat susținerea pentru Cîțu, în timp ce Orban spune că avantajul cu care pleacă premierul nu este decisiv pentru că delegații pot primi recomandări dar nu pot fi obligați să voteze într-un fel sau altul, transmite stiripesurse.ro.

Top 10 filiale PNL în funcție de numărul de delegați la Congres:

  1. Bihor – 191 (Ilie Bolojan)
  2. Cluj – 180 (Daniel Buda)
  3. Prahova – 170 (Iulian Dumitrescu)
  4. Sibiu – 154 (Raluca Turcan)
  5. Iasi – 147 (Alexandru Muraru)
  6. Alba – 146 (Ion Dumitrel)
  7. Giurgiu – 145 (Dan Motreanu)
  8. Constanta – 144 (Bogdan Huțucă )
  9. Suceava – 142 (Gheorghe Flutur)
  10. Teleorman – 141 (Eugen Pîrvulescu)

Norma de reprezentare la Congresul PNL pe județe poate fi consultată integral aici.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!