Societate

Firma care asigură transportul de călători pe ruta Mangalia – Limanu ar putea rămâne fără licență

feb. 15, 2018 Mihaela Tîrpan

Mariu Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța a declarat, ieri, că licențele de transport pentru ruta Mangalia-Limanu au fost acordate în anul 2014 și sunt valabile până în 2019. Despre prețul biletului de călătorie pe această rută, cauza scandalului iscat în sudul litoralului, șeful administrației județene a ținut să puncteze că acesta este stabilit de legislație și nu la libera alegere, așa cum au reclamat cetățenii.

Pe această temă, Țuțuianu a anunțat că săptămâna viitoare vor avea loc discuții la care vor fi invitați să participe primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu și reprezentanții transportatorului. De altfel, chiar înainte ca această întâlnire să aibă loc, Țuțuianu a spus că nu exclude chiar ridicarea licenței de transport, în cazul în care legea a fost încălcată.

“Dacă nu vor respecta legea, atunci să suporte rigorile ei. Consiliul Județean poate interveni în a aplana situația și poate face în așa fel încât transportatorului – dacă este cazul, vom vedea cum stau lucrurile în cazul nostru – să i se ridice licența de transport, dacă se dovedește că acesta încalcă legislația în vigoare”, a spus președintele CJ Constanța.

De altfel, Țuțuianu a precizat că o situație asemănătoare cu cea semnalată de cetățenii din sudul litoralului, dar și de primarul de la Limanu care reclamau creșterea biletului de transport, a existat și pe traseul Tortoman – Siliștea – Medgidia. Aici, spune șeful CJC, situația a fost rezolvată în urma discuțiilor avute cu primarii dar și cu reprezentanții transportatorului.

sursa foto: mangalia news

Comments

comments