Connect with us

Societate

Firma care asigură transportul de călători pe ruta Mangalia – Limanu ar putea rămâne fără licență

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Mariu Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța a declarat, ieri, că licențele de transport pentru ruta Mangalia-Limanu au fost acordate în anul 2014 și sunt valabile până în 2019. Despre prețul biletului de călătorie pe această rută, cauza scandalului iscat în sudul litoralului, șeful administrației județene a ținut să puncteze că acesta este stabilit de legislație și nu la libera alegere, așa cum au reclamat cetățenii.

Pe această temă, Țuțuianu a anunțat că săptămâna viitoare vor avea loc discuții la care vor fi invitați să participe primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu și reprezentanții transportatorului. De altfel, chiar înainte ca această întâlnire să aibă loc, Țuțuianu a spus că nu exclude chiar ridicarea licenței de transport, în cazul în care legea a fost încălcată.

“Dacă nu vor respecta legea, atunci să suporte rigorile ei. Consiliul Județean poate interveni în a aplana situația și poate face în așa fel încât transportatorului – dacă este cazul, vom vedea cum stau lucrurile în cazul nostru – să i se ridice licența de transport, dacă se dovedește că acesta încalcă legislația în vigoare”, a spus președintele CJ Constanța.

De altfel, Țuțuianu a precizat că o situație asemănătoare cu cea semnalată de cetățenii din sudul litoralului, dar și de primarul de la Limanu care reclamau creșterea biletului de transport, a existat și pe traseul Tortoman – Siliștea – Medgidia. Aici, spune șeful CJC, situația a fost rezolvată în urma discuțiilor avute cu primarii dar și cu reprezentanții transportatorului.

sursa foto: mangalia news

Comments

comments

Societate

Strada Cumpenei din municipiul Constanța intră în proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează, în aceste zile, la demontarea bordurilor vechi care vor fi înlocuite cu unele noi, pe strada Cumpenei, în zona intersecției dintre șoseaua Industrială cu bulevardul Aurel Vlaicu. De asemenea, trotuarele vor fi decopertate pentru a se turna covor asfaltic.

Pentru ca reabilitarea tramei stradale să se desfășoare în condiții optime, recomandăm locuitorilor orașului să nu își parcheze autoturismele în perimetrul în care se efectuează lucrări și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SNMF: În 2019, vom fi martorii migraţiei crescute a medicilor de familie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Bilanţul anului 2018 este, pentru medicii de familie, unul care dă cu minus. Medicii de familie care asigură interfaţa dintre pacienţi şi sistemul naţional de sănătate pot spune că au supravieţuit unui an în care asistenţa medicală primară pe care o reprezintă a fost neglijată, marginalizată şi subfinanţată.

Medicii de familie aşteaptă ca alocarea financiară în 2019 pentru segmentul de asistenţă medicală pe care îl acoperă să asigure deopotrivă sumele necesare pentru creşterile salariale impuse prin lege, posibilitatea investiţiilor în echipamente şi personal precum şi creşterea cheltuielilor ca urmare a inflaţiei. De asemenea, ei aşteaptă şi o reparaţie, cel puţin parţială, a inechităţii faţă de colegii lor din alte segmente ale sistemului naţional de sănătate.

Medicii de familie din România au funcţionat în 2018 cu un buget cu doar 17% mai mare decât în 2017, în condiţiile în care colegii din unităţile sanitare de stat (medicina şcolară, ambulatoriu integrat, spitale) au beneficiat de finanţări (salarii şi bugete) mărite cu până la 100%. Cu toate acestea, startul discuţiilor pentru bugetul alocat medicinei de familie pentru 2019 este unul pe care SNMF îl consideră eşuat. În previziunile bugetare actuale, bugetul alocat medicinei de familie vizează o creştere de sub 5 procente faţă de anul trecut.

În aceste condiţii şi coroborat cu celelalte solicitări nerezolvate de guvernanţi (debirocratizarea, protocoalele de prescriere etc), SNMF apreciază că se va înregistra un nou val de nemulţumire din partea profesioniştilor din segmentul de asistenţă medicală primară. Îngrijorător este, în acest context, faptul că agenţiile de recrutare a forţei de muncă din domeniul medical anticipează că în anul 2019 vom fi martorii unei migraţii crescute a medicilor de familie.

SNMF îşi exprimă public dorinţa de a asigura o stabilitate pentru medicii de familie, temelia fiecărui sistem public de sănătate, şi implicit un echilibru în asistenţa medicală primară.

”Pentru ca aşa ceva să poată fi pus în practică, medicii de familie au nevoie de recunoaşterea importanţei şi eficienţei muncii lor, de susţinerea beneficiarilor direcţi – pacienţii – şi de sprijinul decidenţilor – administratori ai sistemului medical şi decidenţi politici.”, a precizat Dina Mergeani, președinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încă o stradă cu sens unic în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Atenție șoferi! S-a instituit sens unic pe strada Bărăganului.

Măsura a fost luată începând de astăzi, pe sensul de mers dinspre strada Theodor Burada spre strada Corbului, pentru evitarea blocajelor din zonă.

“Rugăm participanții la trafic să fie atenți la noile reguli de circulație”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: