Conecteaza-te cu noi

Societate

FITIC 6.0 și-a desemnat premianții

Published

on

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC) s-a încheiat după patru zile pline de spectacole şi mii de spectatori fericiţi că au luat parte la a şasea ediţie a evenimentului.

FITIC 6.0 nu a fost doar unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului, ci şi o oportunitate oferită actorilor, indiferent de vârstă, şi spectatorilor, indiferent de gusturi, să participe şi să savureze un festin teatral de top.

FITIC 6.0 s-a încheiat cu Gala de premiere a spectacolelor care s-au înscris în concurs, în secţiunile Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studenţesc). Juriul – format din actriţa Magda Catone, actriţa Maia Morgenstern, actriţa Ioana Pavelescu, criticul de teatru Alina Cristea, actriţa Crina Lință, actorul Marius Bodochi, regizorul Alexandru Hausvater, actorul Lucian Iancu, actorul Liviu Manolache, actorul Silviu Biriș – a stabilit premiile secţiunilor, după cum urmează:

Secţiunea BLUE THEATRE INDEPENDENCE

Advertisement

Premiul pentru Interpretare feminină: Andreea Mateiu („Extraconjugal“, regia: George Dogaru, producător Teatrul de Artă București).

Menţiune specială: Doina Antohi („Incident la graniţă“, regia: George Dogaru, coproducție Teatrul de Artă București & Trubaduro).

Premiul pentru Interpretare masculină: Gelu Niţu („Aeroport“, regia: Alexandru Nagy, producător: Godot Café Teatru).

Menţiune specială: Alexandru Nagy („Aeroport“, regia: Alexandru Nagy, producător: Godot Café Teatru).

Premiul Special al Juriului: „Aeroport“, regia: Alexandru Nagy, text: Ştefan Caraman.

Advertisement

Premiu pentru regie: George Dogaru („Incident la graniţă“ – coproducție Teatrul de Artă București & Trubaduro şi „Extraconjugal“ – producător Teatrul de Artă București).

Premiul pentru cea mai bună piesă: Ştefan Caraman – „Ritualuri de reîntoarcere… iartă-mă“

Secţiunea RED THEATRE REVOLUTION

Premiul pentru cea mai bună producţie studenţească: „Mamă, mi-am pierdut mâna“ (producător: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București; regia: Luiza Dabija; adaptare: după traducerea Ralucăi Rădulescu; distribuție: Ana Radu, George Olar, Maruca Băiașu, Teona Stavarachi, Dragoș Stoica, Răzvan Bratu).

Secţiunea SEATHRE

Advertisement

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal: Daria Brojban (Trupa Ștefan Iordache – „Zidul“, regia: Ramona Iacov).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Traian Lucaciu (Trupa Chaplin – „Maison Tuvache“, regia: Matei Alexandru).

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar: Beatrice Iosif (Trupa Acting Up – „Cum să supravieţuieşti într-o piesă de Shakespeare“, regia: George Lepădatu, Diana Mănăilă).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Luca Udăţeanu (Trupa Victory of Art – „Fără soare“, regia: Julieta Georoiu).

Menţiune specială pentru actor în rol secundar: Toma Rîșcă (Trupa Atelierul de teatru – „Etichete“).

Advertisement

Cel mai bun spectacol: „Cum să supraviețuiești într-o piesă de Shakespeare“ (Trupa Acting Up).

Premiul special al juriului: „Backstage story“ (Trupa Okaua).

Premiul organizatorilor: Ștefan Lupului (Trupa Brightside Drama – „Yolo“, regia: Ionuţ Niculae).

„Ne bucurăm enorm deoarece participarea a fost masivă în acest an, cu multe spectacole bune şi tineri entuziaşti. În felicităm pe toţi participanţii şi speram ca, la anul, să putem organiza un festival mai… încăpător, pentru a-i primi pe toţi pasionaţii de teatru, dans şi artă şi pentru a crea, la Constanţa, un adevărat hub cultural, un sezon estival cu adevărat cultural. Mulţumim tuturor participanţilor din acest şi abia aşteptăm să ne revedem la anul“, au declarat organizatorii.

FITIC 6.0 a fost organizat de Asociaţia Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions