Connect with us

Administratie

Fix ce îi lipsea Constanței. Făgădău bagă peste 130.000 de lei în mobilier de birou nou

Tatian Iorga

Publicat

la

Conducerea administrației publice locale din Constanța a postat pe pagina de internet a instituției un anunț prin care își exprimă intenția de a achiziționa mobilier și scaune, pentru care este dispusă să scoată din visterie peste 120.000 de lei. Conform documentului, achiziția va fi una directă și presupune cumpărarea de mobilier în valoare de 72.545 de lei fără TVA, adică 86.328 de lei cu TVA, și a 137 de scaune, pentru care a pregătit un buget de 40.763 de lei fără TVA, adică 48.507 cu TVA. În total, 134.835 de lei, cu TVA.

„Condiții participare: Cu respectarea prezentului anunț și a specificațiilor atașate. Ofertantul va trebui sa dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență din care să reiasă că este legal constituit, ce nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului de achiziție publică, prin prezentarea certificatului constatator (copie lizibila ce poartă mențiunea conform cu originalul) emis de Registrul Național al Registrului Comerțului sau pentru persoanele juridice străine, documente echivalente, emise în conformitate cu legislația aplicabilă în țara de rezidența, prin care se dovedește forma de înregistrare ca persoană fizică/juridică (copie lizibilă ce poartă mențiunea conform cu originalul).

Criterii adjudecare: Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului de atribuire prețul cel mai scăzut.“, se arată în documentație.

Amintim că Primăria Constanța nu este la prima dată când achiziționează mobilier. Nu mai târziu de anul trecut, alde Făgădău și compania scoteau din visteria orașului peste 55.000 de lei pentru a cumpăra mobilier de lux. Cotidianul Ordinea.ro nota într-un articol publicat în 26 septembrie 2018 detaliile achiziționării mobilierului de lux, printre care se numără birouri și mese de consiliu din sticlă neagră și crom, fotolii și canapele din piele naturală. Articolul complet poate fi citit aici: https://www.ordinea.ro/ultima-fita-in-primaria-lui-fagadau-mobilier-de-lux-pentru-viceprimari-de-peste-55-000-de-lei/

Pentru că în cazul de față vorbim de o sumă mult mai mare la achiziția de mobilier, 72.545 de lei fără TVA, ne putem aștepta la o mobilă de lux. Este valabil și pentru achiziția de scaune, pentru care primarul Decebal Făgădău vrea să cheltuie aproape 50.000 de lei, adică aproximativ 354 de lei pentru un scaun.

Comments

comments

Administratie

Mai multe străzi din cartierul Compozitorilor, în plin proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de investiții în trama stradală implementat de Primăria Municipiului Constanța schimbă aspectul zonei rezidențiale, străzile de pământ se află în plin proces de reamenajare.

Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Iosif Sava. Terenul este excavat în etapa premergătoare asfaltării.

În același timp, echipele SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe aleea Colindelor și strada Sabin Drăgoi. Pe aleea Colindelor se efectuează lucrări de compactare în timp ce pe strada Sabin Drăgoi suprafața care urmează să fie asfaltată este pregătită prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Se va executa prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța cumpără serviciu de mentenanță pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța anunță intenția de a achiziționa serviciu de mentenanță și suport tehnic pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci.

Conform unui anunț publicat pe pagina de internet a administrației locale, Primăria urmează să plătească 36.000 de lei fără TVA pentru “Serviciul De Mentenanță Și Suport Tehnic Pentru Aplicație Soft Gestionare Locuri De Veci – CIMTAX”.

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/61-mentenanta-cimtax/anunt.pdf?sfvrsn=2

Atribuirea se face în baza criteriului “prețul cel mai scăzut”, iar ofertele se vor transmite electronic, prin e-mail, la adresa: monica.son@primaria-constanta.ro până în data de 17.08.2020 ora 23:59.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP anunță că persoanelor „certate cu legea“ din Henri Coandă li se vor rezilia contractele de închiriere

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța vine cu date despre razia forțelor de ordine din această dimineață în Campusul social Henri Coandă. Conducerea RAEDPP spune că în total, peste 180 de forțe de ordine s-au mobilizat pentru a verifica toți chiriașii RAEDPP Constanța, care locuiesc în 10 blocuri de locuințe sociale, respectiv 1.438 de spații locative. Astfel, au fost verificați și legitimați, în total, 1.197 de locatari, mai mulți dintre ei au fost amprentați și fotografiați și, totodată, au fost verificate 20 de autoturisme.

„Încă dinainte de zorii acestei zile, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, însoțiți de câini de serviciu, polițiști locali și reprezentanți ai RAEDPP Constanța și-au unit forțele pentru a desfășura acțiunea de amploare, care a vizat identificarea persoanelor căutate în baza unor mandate, cele care locuiesc fără forme legale, precum și în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și a faptelor antisociale. În urma rezultatelor raportului pe care îl vor întocmi reprezentanții Poliției municipiului Constanța, Regia va aplica măsurile care se impun. Astfel, persoanelor despre care se constată că sunt certate cu legea li se vor rezilia contractele de închiriere. Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare la locuințele pe care RAEDPP Constanța le are în administrare.“, se arată într-un comunicat al RAEDPP.

Amintim că, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, polițiști locali și reprezentanți ai R.A.E.D.P.P. au desfășurat o acțiune în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: