Conecteaza-te cu noi

Administratie

Florin Chelaru: „Primăria Năvodari va depune proiecte de reabilitare termică pentru 15 blocuri de locuințe“

Published

on

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că administrația publica locală va depune proiecte de reabilitare termică pentru 15 blocuri de locuințe din oraș.

„Am finalizat expertizele, auditul energetic, consilierii locali au aprobat astăzi hotărârile privind depunerea proiectelor spre finanțare prin PNRR.“, a scris Chelaru pe Facebook.

Primarul orașului Năvodari a anunțat, recent, că una dintre prioritățile Primăriei o constituie reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe). Edilul spune că este o șansă uriașă de a moderniza cât mai multe blocuri din Năvodari cu costuri ZERO din partea locatarilor. Programul ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Însă, pentru a lua acești bani, trebuie îndeplinite anumite condiții.

„La nivelul Primăriei Năvodari sunt constituite echipe de lucru pentru documentarea, pregătirea și implementarea proiectelor finanțate prin PNRR. Reprezentați din toate compartimentele Primăriei, alături de consultanți și proiectanți lucrează pe mai multe componente și axe care pot aduce investiții nerambursabile cu fonduri europene la Năvodari. Una dintre prioritățile Primăriei o constituie reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe). Este o șansă uriașă de a moderniza cât mai multe blocuri din Năvodari cu costuri zero din partea locatarilor. În momentul de față, angajații Primăriei lucrează la pregătirea documentației specifice, iar în scurt timp asociațiile de locatari care doresc să implementeze acest proiect vor fi chemate pentru  analizarea documentelor și depunerea cererilor de finanțare. Primăria Năvodari se va ocupa de realizarea expertizelor, auditului energetic și ulterior a studiilor de fezabilitate.

Advertisement

Foarte important, trebuie menționat că pentru a intra în acest proiect asociațiile de locatari trebuie să fie legal constituite și să aibă toate documentele în regulă. De asemenea, este nevoie ca numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările de intervenţii propuse să fie obligatoriu minim 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente. În același timp, numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările care presupun intervenţii în interiorul apartamentelor trebuie să fie obligatoriu 100% din totalul apartamentelor pentru care soluţia tehnică prevede intervenții în interiorul apartamentelor. Toate aspectele acestui program vor fi discutate cu asociațiile de proprietari în cadrul întâlnirilor pe care le vom organiza.“, a spus Chelaru.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions