Connect with us

Politica

Florin Cîțu: Dacă totul merge bine, ar trebui să avem un buget aprobat până în 23 decembrie

Published

on

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, după ședința coaliţiei, că, „dacă totul merge bine”, bugetul pentru 2022 ar putea fi aprobat până în 23 decembrie. Totodată, a afirmat Cîțu, OUG pentru măsurile fiscal-bugetare va fi adoptată vineri, iar Legea plafoanelor săptămâna viitoare.

„Am discutat pe scheletul bugetului. Înţeleg că vineri va fi OUG pentru măsuri fiscal bugetare, săptămâna viitoare Legea plafoanelor şi, dacă totul merge bine, ar trebui să avem şi un buget aprobat până în 23 decembrie, a declarat Florin Cîțu, luni seara, la finalul ședinței coaliției.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar asumat este de 5,84 pe cash şi de 6,2-6,3 pe ESA.

Întrebat dacă investiţiile vor rămâne la 7% din PIB, Cîțu a răspuns:

„Aşa ar trebui să fie. Să vedem forma finală a bugetului”.

Chestionat şi dacă vor exista resurse pentru cei 1.200 de lei care ar urma să fie daţi celor cu pensii mai mici de 1.600 de lei în luna ianuarie, el a subliniat că ceea ce s-a discutat nu se mai reia.

„Ce s-a discutat în programul de guvernare nu se mai rediscută. Acelea nu se mai rediscută. Banii vin din buget ca peste tot. (…) Sursa de finanţare este bugetul de stat întotdeauna, nu există o sursă specială pentru pensii”, a spus Florin Cîţu.

El a arătat că ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionari va fi acordat în baza unei formule.

„Este o formulă. Ministerul Muncii o să vină şi o să vă explice. Vom avea o discuţie şi mâine”, a precizat liderul PNL.

Potrivit acestuia, în şedinţa coaliţiei, nu s-a discutat despre certificatul verde COVID.

sursa: digi24.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!