Societate

Forum regional pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor, la Mamaia

iun. 15, 2018 Maria Ionescu

În perioada 14-16 iunie, la complexul Del Mar din Mamaia are loc cea de-a doua ediție a ”Black Sea and Balkans Security Forum”, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor.

Agenda evenimentului, organizat de New Strategy Center, cuprinde subiecte ce se referă la securitatea în regiune, provocările războiului hibrid, influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității din zonă, securitatea energetică, cooperarea economică în Balcani și Marea Neagră, riscurile și provocările în mediul financiar, securitatea cibernetică şi cooperarea industrială în domeniul apărării.

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ministrul Energiei, Anton Anton, vor fi prezenți mâine, acest eveniment.

Ministrul Energiei, Anton Anton, va lua parte, începând cu ora 14:00, la discuțiile ce vor avea ca temă: „Securitatea Energetică: coșmar sau oportunitate pentru Balcani și regiunea Mării Negre?“.

De asemenea, începând cu ora 15:45, ministrul de Externe al României,  Teodor Meleșcanu și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, vor participa la dezbaterile cu tema: „Provocările în privința securității în zona Mării Negre și Balcani“.

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, participă la această activitate. De asemenea, vor fi prezenți șeful apărării din Italia, generalul Claudio Graziano, fostul comandant al forțelor NATO (SACEUR), generalul (Ret.) Philip M. Breedlove, șeful Statului Major Militar Internațional al NATO, generalul – locotenent Jan Broeks, șeful de stat major al Comandamentului Întrunit Aliat (JFC Napoli), generalul – locotenent Luciano Portolano, precum și comandantul adjunct al Zonei Maritime Mediteraneene din Franța, contra-amiralul Jean-Frédéric Plobner.

În cadrul forumului regional de securitate, invitați cu o vastă experiență profesională vor dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!