Connect with us

Politica

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună a spus ADIO partidului lui Dacian Cioloș

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Nici bine nu a văzut lumina zilei că PLUS-ul lui Dacian Cioloș este lovit în aceste zile de un scandal imens. Totul a plecat de la declarațiile Oanei Bogdan, membru în Biroul Național al PLUS, care a spus, printre multe altele, că românii ar trebui să renunțe la proprietate. Declarațiile au înfuriat-o pe Raluca Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, care i-a spus ADIO partidului lui Dacian Cioloș. Într-un mesaj postat pe Facebook, Raluca Prună a anunțat că se desparte categoric de PLUS și că nu înțelege de ce partidul condus de Dacian Cioloș de ce intra captiv într-un subiect privind proprietatea.

„Cred că în România alunecăm în mod periculos în zone în care punem în discuție subiecte serioase, proprietatea de exemplu, prin discursuri neserioase și nesusținute de vreo statistică. Poți fi Dragnea și poți propune azi ca soluție aprozare. Mâine poate și Gostat’uri, alimentare și eventual prețuri controlate de stat. Nu intru în detalii. E în logica PSD să alunece într-o derivă etatistă în care aprozarul e răspunsul la provocările satului global. Mai surprinzător este să fii Oana Bogdan și să vorbești în numele PLUS despre provocările viitorului. Amestecarea primelor idei din Sapiens (vânători-culegători, care viețuiau în grup care le asigura de fapt supraviețuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare în imediat – hrana, apărarea) cu forme de shared ecomony de tip Uber e cel puțin surprinzătoare. A spune că Uber ar fi o formă de renunțare la proprietate este o greșeală. Una de cunoaștere, dar una și mai mare de politică. A insista și a repeta acest lucru e o persistare încrâncenată în greșeală, pe care din respect pentru oamenii din PLUS nu o voi califica.

În ultimele săptămâni, am fost întrebată dacă sunt de acord cu cele susținute de PLUS, prin Oana Bogdan. Evident că nu pot fi de acord. Mă despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intră captiv într-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România. Problema României nu este renunțarea la proprietate, ci în primul rând repararea efectelor naționalizării – neterminată la aproape 30 de ani de post comunism. Asta aș fi vrut să aud de la PLUS în materia proprietății, ca jurist și ca votant. Apelul la statistici din Occident unde din ce în ce mai mulți oameni ar renunța la proprietate este de neidentificat în vreo statistică. Țara pe care Oana Bogdan și cu mine o cunoaștem bine, fals invocată ca exemplu de schimbare de paradigma asupra proprietății, este una în care procentul de proprietari a crescut mereu în ultimii ani. Peste 70% din belgieni sunt proprietari“, a scris Raluca Prună.

Fostul ministru al Justiției punctează în mesaj faptul că este păcat ca PLUS se lasă târât într-un asemenea subiect, cel privind proprietatea.

„E păcat de sutele de oameni care fac imaginea PLUS în moduri discrete și profesioniste, de tot efortul celor care am făcut cu putința PLUS și care nu ne putem regăsi în noua lui arhitectura. E păcat că oamenii noi în politica nu înseamnă, în primul rând, să ne ocupam fiecare de ceea ce ne pricepem să facem…Chestia cu Uber și belgienii care ar justifica un fel de renunțare la proprietate în România, printr-o altă maniera de a locui un spațiu, e atât de inexacta că nu poate fi considerată o ofertă serioasă. Conlocuirea este mai degrabă despre respectul celor care locuiesc împreună un spațiu, nu despre renunțarea la proprietate. Ba mai mult, conlocuirea presupune ca toți să ne purtăm ca niște „buni proprietari“ cu spațiul pe care îl locuim împreună, a conchis Prună.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Radu Mazăre se întoarce la jurnalism. Vrea să scrie în revista penitenciarului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Închis în penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină de 21 de zile, Radu Mazăre nu duce lipsă de vizitatori. Fratele său a dat declaraţii la ieşirea din penitenciar şi a spus că fostul primar al Constanţei ştie deja ce activităţi vrea să aibă pe perioada detenţiei.

“Radu este bine, mai ales că aici chiar sunt condiţii faţă de cum era în Madagascar. Este optimist, chiar spune că vrea să scrie la revista penitenciarului. Foarte mulţi prieteni vor să îl viziteze”, a declarat Alexandru Mazăre.

Radu Mazăre a fost extrădat pe 20 mai din Madagascar, după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Sursa: dcnews.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Un nume greu din Guvernul Dăncilă și-a anunțat demisia!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Demisie de marcă în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Vicepremierul Viorel Ștefan a anunțat că va demisiona având în vedere faptul că a fost numit membru al Curții de Conturi a UE, notează evz.ro. Mandatul lui Viorel Ștefan ar urma să înceapă în 1 iulie, anunţă instituţia europeană.

„Consiliul Uniunii Europene a numit în funcție doi membri noi la Curtea de Conturi Europeană: Ivana Maletić, din Croația, a fost numită pentru un mandat care va începe la 15 iulie 2019 și se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră. Viorel Ștefan, din România, a fost numit pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025. Acesta îl va înlocui pe George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră”, se arată într-un comunicat postatpe site-ul instituţiei europene.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragi români, duminică să mergem cu toții la vot!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pe 26 mai să câștige România, să câștige PSD și să trimitem la Bruxelles români cu dragoste de țară, patrioți adevărați!

Opoziția a purtat o campanie murdară, dusă cu mercenari plătiți pentru a fi agresivi și a împrăștia minciuni, însă noi am avut de partea noastră cetățenii onești ai României și realizările pe care acest Guvern al Partidului Social Democrat le-a avut în acești doi ani.

PSD prezentat românilor ceea ce a realizat și nu a mințit. Nu uitați că guvernarea de dreapta a tăiat salarii și pensii în România, în timp ce guvernarea PSD a crescut salariile și pensiile. Nu uitați că guvernarea de dreapta a închis firme, școli și spitale în România, iar guvernarea PSD a introdus facilități fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor și a mărit salariile profesorilor și medicilor.

PSD va trimite în Europa oameni onești, cu dragoste de țară, patrioți adevărați, care vor ști cum să lupte pentru România și cum să apere interesele țării lor.

Așadar, dragi români, mergeți cu toții la vot, duminică! Pe 26 mai votați PSD! Doar așa va câștiga România, trimițând la Bruxelles doar români cu dragoste de țară, patrioți adevărați!

Material comandat de Partidul Social Democrat – PSD

Realizat de Asociația Puterea Civică

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: