Connect with us

Politica

Fostul ministru al Turismului Mircea-Titus Dobre: „USR-PLUS vrea să transforme stațiunile în bazar“

Publicat

la

Fostul ministru al Turismului Mircea-Titus Dobre acuză USR-PLUS că vrea să transforme stațiunile în bazar. El spune că „ultima găselniță e abrogarea unei Hotărâri de Guvern de acum 20 de ani (HG 559/2001) care interzicea transformarea stațiunilor turistice în bazare cu tarabe și fum.“

„În timp ce premierul Cîțu e la Bruxelles, să apere interesele PNRR, după ce l-a făcut praf USR-PLUS, ministrul Năsui apără interesele unora care vor să transforme stațiunile turistice în bazar. Progresiștii de azi pretind că se revendică de la pașoptiștii proeuropeni sau de la orice fel de proeuropeni care vor progresul. Dar demonstrează mereu altceva. Adesea arată că seamănă izbitor cu bolșevicii, în cuget și-n simțiri, dar mai ales în Modus Operandi. Mai nou, arată că se trag direct din balcanismul medieval și fanariot, prin modul în care-și cumpără și împart posturi, funcții și sinecuri.

Se pare că ultima găselniță e abrogarea unei Hotărâri de Guvern de acum 20 de ani (HG 559/2001) care interzicea transformarea stațiunilor turistice în bazare cu tarabe și fum… Adică exact tinerii-frumoși-și-liberi progresiști vor să abroge legea care a permis stațiunilor să se dezvolte în stil european și să le readucă la stadiul de bazar pestilențial, unde e imposibil de controlat calitatea produselor și evaziunea fiscală, dar care, în primul rând, fac praf imaginea României ca destinație turistică dezirabilă.

De ce ar face asta USR-PLUS? Nu are nicio legătură cu ideologia și cu proeuropenismul declarat. Rămâne de văzut ce interese au unele firme de casă ale aleșilor. Dar până atunci e de văzut și cum va reuși să se opună până la capăt ANPC (al PNL), care a dat aviz negativ inițiativei partenerilor de guvernare, intrând într-un nou conflict în interiorul coaliției.“, spune Mircea Dobre.

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: