Connect with us

Administratie

Fostul șef al ANAF, atac EXPLOZIV la adresa primarului Constanței

Tatian Iorga

Publicat

la

Piaţa Ovidiu din Constanţa a fost inaugurată, după încheierea lucrărilor de reamenajare începute în 2012, în 2014, valoarea investiţiei fiind de 11,6 milioane de lei, fonduri europene. Viceprimarul de atunci al municipiului Constanţa Decebal Făgădău, actualmente primar, și cel care s-a ocupat de proiect, declara că, atunci când au gândit reabilitarea zonei peninsulare, autorităţile îşi propuseseră ca Piaţa Ovidiu să fie ultima inaugurată, dar din cauza fostului guvern s-a ajuns ca aceasta să fie prima în care lucrările de reamenajare s-au încheiat, din toate proiectele care vizează această zonă a oraşului.

“În 2009, împreună cu o echipă din Primăria Constanţa am demarat un proiect amplu de reabilitare a zonei peninsulare a municipiului. Acest proiect trebuia suprapus peste un grafic de lucrări şi un grafic de finanţări. Când am început să planificăm ordinea proiectelor mi-aş fi dorit ca Piaţa Ovidiu să fie ultimul proiect, să fie nodul papionului, să fie încununarea muncii noastre. Din păcate, vechiul guvern ne-a amestecat atât de tare şi graficele, şi gândurile, şi munca încât am ajuns să inaugurăm acest proiect primul, şi nu ultimul, cum ne propusesem”, declara Decebal Făgădău, pe atunci viceprimar al municipiului Constanța, la momentul inaugurării. Tot atunci, Făgădău îi avertiza pe proprietarii de clădiri din zona peninsulară că trebuie să le reabiliteze. De ce? Musai trebuiau să se alinieze modernizării promovate de Municipalitate. În caz contrar, aceștia erau înștiințați că vor fi aplicate amenzi usturătoare.

Numai că, la numai câțiva ani de la finalizare, deși trebuia să fie o lucrare care să dureze mult timp, străzile din zona istorică a orașului Constanța o iau la vale, spre statuia lui Ovidiu.

O imagine a dezastrului din Zona Peninsulară a fost arătată și de fostul șef al ANAF Sebastian Bodu, care a postat o poză și text: „Pavajul din Piața Ovidiu este praf de ani de zile (de fapt, s-a făcut praf imediat după montare), iar Primarul Făgădău nu activează garanția de bună execuție. De ce nu o activează? Pentru că nu ar fi semnat procesul verbal de recepție. De ce nu a semnat procesul verbal de recepție? Ca să nu fie nevoit să activeze garanția de bună execuție. Așa ca între prieteni…“

Lucrări executate de ABC VAL

Amintim că, în conformitate cu obiectivele proiectului și pentru “încadrarea în spiritul epocii şi pentru punerea în valoare a edificiilor culturale din zonă”, pe platforma Pieţei Ovidiu pavajul a fost realizat din plăci de granit cu suprafaţă antiderapantă, iar trotuarul din jurul muzeului a fost desfăcut şi înlocuit cu zona pietonală la nivel. De asemenea, bordurile au fost scoase şi ele şi înlocuite cu borduri din piatră, iar zonele verzi au fost amenajate prin completarea la nivel cu pământ vegetal şi plantare de arbuşti şi gazon. Mai mult, au fost reparate şi modernizate scările de acces din Piaţa Ovidiu către strada Termele Romane şi din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis. Tot aici au fost amplasate jardiniere cu bănci încorporate, stâlpi de iluminat, stâlpi decorativi din piatră, coşuri de gunoi, scrumiere, panouri de informare. Totodată, în zonă au fost efectuate şi lucrări la rețeaua de canalizare, dar și la instalaţia electrică, vizibilă fiind și schimbarea stâlpilor de iluminat stradal.

Proiectul de restaurare şi reamenajare a zonei istorice – Piaţa Ovidiu a avut o valoare de peste 11,6 milioane de lei, din care aproape 7,5 milioane de lei fonduri europene. Lucrările de reabiltare au început în noiembrie 2012 şi au executate de firma ABC Val. Aceeași societate a executat multe dintre proiectele Municipalității, printre ele amintim lucrările la faleza de la Cazinoul din municipiului Constanţa, lucrările de reabilitare și modernizare la faleza din  stațiunea Mamaia precum și construcţia parcării etajate la stațiunea Mamaia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Atenție! Traficul rutier, restricționat pe un tronson al bulevardului Tomis

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că, duminică, 22 septembrie, traficul rutier pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian va fi interzis total.

„Bulevardul Tomis va fi loc de promenadă și de joacă duminică pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, cu mențiunea că pe bulevardul Ferdinand vor putea circula atât autobuzele, cât și autovehiculele. Evenimentul este organizat în contextul în care Constanța participă alături de orașe state europene la „Săptămâna europeană a mobilității“ promovând mișcarea, mersul pe jos, pe bicicletă sau orice altă formă de deplasare, decât cea prin care se folosește autovehiculul personal. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Constanța invită toți copiii între orele 10:00 și 12:30, însoțiți de părinți sau profesori, să vină pe bulevardul Tomis pentru a-și testa abilitățile în fotbal, handbal, rugby, baschet, tenis de masă alături de antrenori ai cluburilor sportive constănțene. Startul evenimentului se va da la ora 10:00 în fața Palatului Administrativ, iar moderator va fi jurnalistul sportiv Catalin Donose. Pentru o bună organizare și pentru a nu risca incidente neplăcute, bulevardul va fi împărțit pe sectoare astfel: între statuia Lupoaică și farmacia Miga sunt așteptați cicliștii, roleri, copii de la școli cu biciclete și trotinete, persoane cu dizabilități. Între farmacia Miga și strada Cuza Vodă vor fi copiii de la unitățile de învățământ din Constanța cu role, biciclete sau cu orice altceva. De asemenea, între Cuza Vodă și Ștefan cel Mare se va juca fotbal masculin și feminin, iar între străzile Ștefan cel Mare și Dacia tinerii înscriși la cluburile sportive din Constanța își vor dovedi abilitățile sportive. Între străzile Dacia și Decebal handbaliștii constănțeni vor face demonstrații sportive, iar între strada Decebal și bulevardul Mamaia vom putea asista la meciuri de volei, baschet, rugby, oină și tenis de masă“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În contextul atâtor evenimente care se vor desfășura pe o arteră rutieră, autoritatea locală mai spune că sâmbătă, începând cu ora 18:00, se va interzice oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe tronsonul amintit de pe bulevardul Tomis, iar duminică, între orele 8.00 și 22.00, circulația rutieră va fi oprită pe bulevardul Tomis pe tronsonul amintit. Vor fi închise intrările pe bd Tomis de pe străzile perpendiculare (str. Decebal, str. Dacia, str. Sarmizegetuza, str. Constantin Brătescu, str. Ștefan cel Mare, str. Cuza Vodă și str. Dragoș Vodă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări importante la parcările din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

De săptămâna viitoare, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban modifică programul de taxare în parcările cu tarif orar din municipiul Constanta.

PARCĂRI BLUE AREA – PROGRAM TAXARE: LUNI – VINERI, 08:00 – 17:00

 • Parcare Colegiul Național „Mircea Cel Bătrân” –aleea spre teatru
 • Parcare strada Mircea Cel Batran – tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și bulevardul Mamaia
 • Parcare strada Ștefan Mihăileanu
 • Parcare Piața Griviței – strada Griviței
 • Parcare strada Jupiter
 • Parcare strada Constantin Brătescu
 • Parcare  strada Ștefan Cel Mare – Policlinica cu Plată
 • Parcare Piața Gorbaciov – strada Eliberării
 • Parcare Piața Tomis III – incinta piață
 • Parcare Poșta Tomis III – strada Soveja
 • Parcare Policlinica II – I.C.I.L.- bulevardul I.C. Bratianu
 • Parcare strada Suceava – Brotăcei
 • Parcare Biserica „Adormirea Maicii Domnului”- StradaGriviței/StradaGeneral Manu
 • Parcare strada Decebal – tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada A.Pușkin
 • Parcare Capitol – intersecția bulevardelor Tomis și Mamaia
 • Parcare Tomis III –Zona  Magazin Alfa-Beta
 • Parcare Tomis III – Zona  Magazin Mega Image
 • Parcare Tomis II – Zona Parc – strada Mircea Cel Batrân
 • Parcare zona Trocadero – intersecție bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu  strada Secerișului
 • Parcare zona Casa de Cultură – intersecție bulevardul Alexandru Lăpușneanu strada I.L Caragiale

PARCĂRI BLUE AREA – PROGRAM TAXARE: LUNI -DUMINICĂ, 08:00 – 22:00

 • Parcare strada Termele Romane
 • Parcare strada Traian – Curtea de Apel
 • Parcare stradaTraian – Judecătorie – Tribunal – Cercul Militar
 • Parcare bulevardul Tomis
 • Parcare Poșta Mare – bulevardul Tomis
 • Parcare Sala Sporturilor–strada Sarmisegetuza
 • Parcare strada Ștefan Cel Mare – Irish Pub
 • Parcare strada Ștefan Cel Mare – Beta Cafe
 • Parcare strada Ștefan Cel Mare – CEC Bank
 • Parcare bulevardul Ferdinand – Grand

PARCĂRI BLUE AREA – PROGRAM TAXARE: LUNI – DUMINICĂ, 00:00 – 24:00

 • Parcare Portul Turistic Tomis – Strada Lebedei
 • Parcare Poarta 1
 • Parcare Gara CFR – Șoseaua Mangaliei

Taxarea prin SMS se va face la numarul 7475 . În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Plata poate fi efectuată și prin aplicația Constanța Parking.

Constanța Parking este o metodă simplă și eficientă pentru plata rapidă și ușoară a parcării. Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Odată descărcată, vă va arata pe telefonul mobil o hartă cu cele trei zone incluse în parcarea prin SMS: Blue Area, pentru orașul Constanța, Green Area pentru stațiunea Mamaia și Red Area pentru Mamaia Nord.

Prin intermediul aplicației, se poate achita și cu ajutorul cardului bancar, iar cu 5 minute înainte de expirarea timpului, utilizatorii care și-au făcut cont sunt avertizați printr-un mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța îi „liniștește pe constănțeni“: „Pe mozaic nu se alunecă!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile, Primăria Constanța îi informa pe constănțeni că mozaicul amplasat în multe intersecții din oraș va fi tratat cu o soluție antiderapantă. Anunțul Primăriei venea după ce în mediul online constănțenii și-au arătat revolta, spunând că își vor rupe picioarele pe acest mozaic. Pentru că spiritele nu s-au calmat, astăzi, Primăria Constanța a venit cu un nou comunicat în care ne anunță, încă din titlu că: „Pe mozaic nu se alunecă!“.

„Cele 21 de lucrări de mozaic, care vor dimensiona 10 treceri de pietoni din Constanţa, înfrumuseţând astfel o parte dintre cele mai circulate bulevarde ale oraşului şi spărgând monotonia cromatică au fost montate. Cele mai multe dintre ele au fost deja tratate cu soluție antiderapantă, iar la restul se va aplica substanța în cel mai scurt timp, în funcție și de condițiile meteorologice“, se arată în comunicatul Primăriei.

„Vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă şi, de asemenea, unde va fi nevoie, adică acolo unde bordurile sunt înalte, vom pune şi benzi antiderapante”, a declarat, la rândul său,  Ovidiu Felipov, managerul proiectului.

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect care se situează, în cel mai fericit mod, la răscrucea dintre artă, societate, știință și meșteșug. Inițiativa, profund originală, aparține Fundației Metamorphosis a Universității „Ovidius” din Constanța și este finanțată de Primăria Municipiului Constanța. Proiectul are o valoare de 120.000 de lei.

Proiectul sporeşte estetica arhitecturală urbanistică a mai multor zone cu vizibilitate maximă din oraş, şi anume: bd. Tomis, bd. Ferdinand, bd. Mamaia, str. Soveja, şos. Mangaliei, str. Răscoalei 1907, str. Traian, str. Pandurului, bd. Aurel Vlaicu, str. Caraiman.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: