Conecteaza-te cu noi

Actual

(FOTO) A început pregătirea plajelor pentru sezonul rece. Ce activități derulează ABADL

Published

on

Odată cu preluarea suprafețelor de nisip de la operatorii de plajă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) a început pregătirea sectorelor pentru sezonul rece.

Potrivit reprezentanților instituției, activitatea de întreținere și pregătire a suprafețelor de plajă pentru iarnă se desfășoară concomitent pe 3 tronsoane cu specific si morfologie diferite, astfel:

  • Tronsonul 1 Corbu – Năvodari – Mamaia – Constanța
  • Tronsonul 2 Agigea – Eforie Nord – Tuzla – Costinești
  • Tronsonul 3 23 August – Olimp – Neptun – Jupiter – Cap Aurora – Venus –Mangalia – 2 Mai – Vama Veche

Activitățile derulate de către ABADL prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța pentru pregătirea plajei pentru sezonul rece constau în:

  • igenizare manuală și mecanizată, acolo unde este cazul;
  • montarea gardurilor de stuf pe o lungime de aproximativ 6500 ml pentru a preveni transportul nisipului prin acțiunea vântului, pe zona vestică limitrofă suprafeței de plajă
  • realizarea dunelor de nisip, în zona de sud a litoralului, acolo unde eroziunea marină este pronunțată;
  • realizarea lucrărilor de afânare prin discuirea a suprafeței de plajă.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions