Connect with us

Administratie

(foto) Așa arată comuna Lumina din județul Constanța în anul european 2020. Explicațiile halucinante ale primarului

Publicat

la

Comuna Lumina s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Faptul că localitatea este situată la doar câțiva zeci de kilometri de municipiul Constanța i-a determinat pe cei mai mulți tineri să aleagă liniștea din mediul rural pentru a-și contrui o locuință. Din păcate, autoritățile locale au înțeles să le pună la dispoziție doar parcela de pământ pe care sa-și construiască o casă, nu să le pună la dispoziție – așa cum este civilizat în anul european 2020 – și condițiile unui trai decent. Și vinovat nu se face doar primarul în funcție, pentru starea localității se fac responsabili toți cei care au condus destinele localității în ultimii ani…

În mediul online, locuitorii se revoltă, iar imaginile sunt de-a dreptul revoltătoare.

Ceea ce v-am prezentat sunt imagini surprinse de locuitorii din Lumina și postate pe paginile de socializare. Ce este de-a dreptul scandalos vine abia acum: actualul primar al localității, liberalul Ioan Roman, a fost, în ultimii 10 ani, parte din administrația locală, ocupând și fotoliul de viceprimar, semn că de pe orice scaun ar fi trasat linii administrative, localitatea sub nicio formă nu avea voie să se prezinte în acest mod după o ploaie de cateva zeci de minute!

“Straduțele adiacente străzii Morii, așa cum arată după ploaia de azi! Vai de copilașii care mâine dimineața vor merge la școala și vor fi nevoiți să treacă prin așa noroaie!”

“Pe unde să trecem și noi cei ce locuim pe str. Murelor, dle Primar? La fel arată și str. pe care locuiți d-voastră?”

Acestea sunt doar câteva mesaje pe care locuitorii din comuna Lumina le-au postat în mediul online.

Acestor fotografii le-am adăugat și alte imagini scandaloase, cele ale ghenelor de gunoi mult prea pline și mizeriilor din jur.

“În atenția gospodarului comunei Lumina! Str. Dumitru Comșa… faceți ceva oameni buni, plătim habitat și trăim în gunoi”, este mesajul care însoțește aceste imagini…

Facem precizarea că, de Bobotează, edilul din Lumina a și sfințit o mașină de gunoi și anunța că civilizația este la ea acasă…

Primarul aruncă noroaiele în cârca birocrației: “E voință, nu și putință”

Contactat telefonic, primarul Ioan Roman a început cu ironii la adresa reporterului Ordinea.ro:

“La Constanța a plouat ieri? Dvs. știți cât a plouat la Lumina? A ploua mult, de aici și noroiul…”

Lăsând deoparte atitutinea, explicațiile primarului pentru starea străzilor în anul 2020 sunt de domeniul fantasticului.

“În comuna Lumina sunt 60 de km de străzi, 9 km sunt asfaltați și pentru 25 de km am deja proiect în derulare. Am fost și viceprimar, așa cum ați amintit dvs, dar eu ce putere aveam?! Nu viceprimarul aduce banii! Dacă reușesc anul acesta cu bani de la bugetul local, de la Guvern, de la Uniunea Europeană, totul este în grafic. Nu se pot face toate peste noapte. Știți vorba aceea: e voință, dar nu și putință… Sunt de acord cu cele spuse de dvs. cu privire la discuțiile pe care le-am fi putut avea la nivelul Asociației Comunelor privind solicitările către autoritățile centrale pentru a grăbi eliberarea de autorizații și avize pentru proiectele noastre, dar nici acest aspect nu ține de noi. Problema este că realitatea este cea pe care o vedem cu toții și timpul nu mi-a fost de ajuns, iar banii au fost o altă problemă în toată această ecuație. Eu proiecte am avut, 80 % din tot ceea ce mi-am propus să fac în acest mandat am în implementare, dar nu sunt mulțumit de mine.”

Referitor la gunoiul împrăștiat pe stradă, edilul vine cu următoarea explicație:

“Ieri a plouat și mașina de gunoi nu a ajuns pe strada respectivă. Dacă mergeți acum, totul este curat!”

Electoral vorbind

Departea cealaltă, anul electoral 2020 pare să încingă spiritele la nivelul localității. Edilul spune că cei care postează poate nu sunt contracandidații săi, dar sigur sunt locuitori care vor avea, la alegerile locale, alte preferințe alectorale. Și încă ceva, teama primarului este alta: dacă pierde alegerile, roadele sunt culese pe spatele muncii sale!

“Dacă pierd alegerile, rezultatele le-ar lua cel care vine după mine. S-a mai întâmplat, posibil că oamenii au realizat cât am muncit în trecut și tocmai acesta a fost motivul pe care care m-au reales. Comuna Lumina are 12.000 de locuitori, s-a dezvoltat foarte mult și cerințele sunt pe măsură și este dificil să îi mulțumim pe toți”, explică primarul Ioan Roman.

La toate acestea, adăugăm un aspect… electoral extrem de interesant. Alegerile la termen vor avea loc în luna iunie, iar primarul Ioan Roman a declarat pentru “Ordinea.ro” că sunt deja 9 cetățeni din localitate interesați să ocupe scaunul de primar…

Anul trecut, locuitorii comunei Lumina s-au arătat revoltați de o altă activitate pe care edilul a desfășurat-o, respectiv toaletarea copacilor.

Vă recomandăm să analizați și situația de atunci:

Localnicii din Lumina, revoltați de toaletarea arborilor stradali. Au rămas doar trunchiurile despuiate de crengi

 

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: