Connect with us

Administratie

(foto) Așa arată comuna Lumina din județul Constanța în anul european 2020. Explicațiile halucinante ale primarului

Publicat

la

Comuna Lumina s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Faptul că localitatea este situată la doar câțiva zeci de kilometri de municipiul Constanța i-a determinat pe cei mai mulți tineri să aleagă liniștea din mediul rural pentru a-și contrui o locuință. Din păcate, autoritățile locale au înțeles să le pună la dispoziție doar parcela de pământ pe care sa-și construiască o casă, nu să le pună la dispoziție – așa cum este civilizat în anul european 2020 – și condițiile unui trai decent. Și vinovat nu se face doar primarul în funcție, pentru starea localității se fac responsabili toți cei care au condus destinele localității în ultimii ani…

În mediul online, locuitorii se revoltă, iar imaginile sunt de-a dreptul revoltătoare.

Ceea ce v-am prezentat sunt imagini surprinse de locuitorii din Lumina și postate pe paginile de socializare. Ce este de-a dreptul scandalos vine abia acum: actualul primar al localității, liberalul Ioan Roman, a fost, în ultimii 10 ani, parte din administrația locală, ocupând și fotoliul de viceprimar, semn că de pe orice scaun ar fi trasat linii administrative, localitatea sub nicio formă nu avea voie să se prezinte în acest mod după o ploaie de cateva zeci de minute!

“Straduțele adiacente străzii Morii, așa cum arată după ploaia de azi! Vai de copilașii care mâine dimineața vor merge la școala și vor fi nevoiți să treacă prin așa noroaie!”

“Pe unde să trecem și noi cei ce locuim pe str. Murelor, dle Primar? La fel arată și str. pe care locuiți d-voastră?”

Acestea sunt doar câteva mesaje pe care locuitorii din comuna Lumina le-au postat în mediul online.

Acestor fotografii le-am adăugat și alte imagini scandaloase, cele ale ghenelor de gunoi mult prea pline și mizeriilor din jur.

“În atenția gospodarului comunei Lumina! Str. Dumitru Comșa… faceți ceva oameni buni, plătim habitat și trăim în gunoi”, este mesajul care însoțește aceste imagini…

Facem precizarea că, de Bobotează, edilul din Lumina a și sfințit o mașină de gunoi și anunța că civilizația este la ea acasă…

Primarul aruncă noroaiele în cârca birocrației: “E voință, nu și putință”

Contactat telefonic, primarul Ioan Roman a început cu ironii la adresa reporterului Ordinea.ro:

“La Constanța a plouat ieri? Dvs. știți cât a plouat la Lumina? A ploua mult, de aici și noroiul…”

Lăsând deoparte atitutinea, explicațiile primarului pentru starea străzilor în anul 2020 sunt de domeniul fantasticului.

“În comuna Lumina sunt 60 de km de străzi, 9 km sunt asfaltați și pentru 25 de km am deja proiect în derulare. Am fost și viceprimar, așa cum ați amintit dvs, dar eu ce putere aveam?! Nu viceprimarul aduce banii! Dacă reușesc anul acesta cu bani de la bugetul local, de la Guvern, de la Uniunea Europeană, totul este în grafic. Nu se pot face toate peste noapte. Știți vorba aceea: e voință, dar nu și putință… Sunt de acord cu cele spuse de dvs. cu privire la discuțiile pe care le-am fi putut avea la nivelul Asociației Comunelor privind solicitările către autoritățile centrale pentru a grăbi eliberarea de autorizații și avize pentru proiectele noastre, dar nici acest aspect nu ține de noi. Problema este că realitatea este cea pe care o vedem cu toții și timpul nu mi-a fost de ajuns, iar banii au fost o altă problemă în toată această ecuație. Eu proiecte am avut, 80 % din tot ceea ce mi-am propus să fac în acest mandat am în implementare, dar nu sunt mulțumit de mine.”

Referitor la gunoiul împrăștiat pe stradă, edilul vine cu următoarea explicație:

“Ieri a plouat și mașina de gunoi nu a ajuns pe strada respectivă. Dacă mergeți acum, totul este curat!”

Electoral vorbind

Departea cealaltă, anul electoral 2020 pare să încingă spiritele la nivelul localității. Edilul spune că cei care postează poate nu sunt contracandidații săi, dar sigur sunt locuitori care vor avea, la alegerile locale, alte preferințe alectorale. Și încă ceva, teama primarului este alta: dacă pierde alegerile, roadele sunt culese pe spatele muncii sale!

“Dacă pierd alegerile, rezultatele le-ar lua cel care vine după mine. S-a mai întâmplat, posibil că oamenii au realizat cât am muncit în trecut și tocmai acesta a fost motivul pe care care m-au reales. Comuna Lumina are 12.000 de locuitori, s-a dezvoltat foarte mult și cerințele sunt pe măsură și este dificil să îi mulțumim pe toți”, explică primarul Ioan Roman.

La toate acestea, adăugăm un aspect… electoral extrem de interesant. Alegerile la termen vor avea loc în luna iunie, iar primarul Ioan Roman a declarat pentru “Ordinea.ro” că sunt deja 9 cetățeni din localitate interesați să ocupe scaunul de primar…

Anul trecut, locuitorii comunei Lumina s-au arătat revoltați de o altă activitate pe care edilul a desfășurat-o, respectiv toaletarea copacilor.

Vă recomandăm să analizați și situația de atunci:

Localnicii din Lumina, revoltați de toaletarea arborilor stradali. Au rămas doar trunchiurile despuiate de crengi

 

Comments

comments

Administratie

Primar din județul Constanța, CONDAMNAT la 2 ani și 4 luni de ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual

Publicat

la data de

Scris de

După Valentin Vrabie de la Medgidia, un alt primar din județul Constanța este condamnat la închisoare pentru fals intelectual. De data aceasta este vorba despre Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, condamnat în primă instanță la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual.

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului în care Dumitru Timofte este acuzat de fals intelectual și de instigare la fals intelectual la data de 12 ianuarie 2023. a fost condamnat în primă instanță la la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare!

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că inculpatul Dumitru Timofte, în calitate de primar al comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, notează jurnaliștii de la Ziua de Constanța.

În acelaşi timp, inculpatul Timofte Dumitru folosindu-şi autoritatea dată de funcţia pe care o avea, a exercitat presiuni asupra inculpatei Petcu Mihaela, să semneze şi să atestate, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat schimbul de terenuri agricole, precum şi să consemneze în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a consiliului local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, aceeaşi împrejurare respectiv că, s-a aprobat schimbul de terenuri sus-menţionat, document ce ulterior a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa – Comisia de Fond Funciar.

Inculpata Petcu Mihaela a recunoscut săvârşirea infracţiunilor ce i se reţin în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de  recunoaştere a vinovăţiei.

Inculpatul Puşcaşu Constantin a recunoscut săvârşirea infracţiunii ce i se reţine în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Atenție unde opriți sau staționați! Poliția Locală Constanța a ridicat alte 17 autoturisme

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat zilele trecute o acțiune pe raza municipiului Constanța pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. 195/2002R privind oprirea sau staționarea autovehiculelor.  

Au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.320 lei și 220 de puncte de penalizare în conformitate cu prevederile Codului Rutier. De asemenea, ca urmare a staționării neregulamentare, au fost ridicate 17 autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.  

“Polițiștii locali desfășoară în mod constant astfel de acțiuni pentru asigurarea fluenței pe drumurile publice, pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere, precum și pentru ocrotirea vieții și a sănătății participanților la trafic. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922-dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța. 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă programul de reabilitare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale ale municipiului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Lucrări de reabilitare a zonei destinate circulației pietonilor în cartierele Constanței

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale.

Pe strada Flămânda, se montează pavele moderne, după ce terenul a fost consolidat și au fost montate borduri noi.

Simultan, pe aleea Romaniței continuă procesul de reconfigurare a zonei delimitate de blocurile C1 și C2. Se construiesc alei pietonale. Bordurile deteriorate au fost înlocuite cu unele noi iar suprafețele au fost pregătite pentru asfaltare.

De asemenea, pe strada Biruinței se desfășoară lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Pe sectorul delimitat de strada Barbu Ștefănescu Delavrancea și strada Izvor se resistematizează zona pietonală și sunt amenajate noi parcări.

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: