Connect with us

Actual

(Foto) Azi au început lucrările de ecologizare a lacului Tăbăcărie

Maria Ionescu

Publicat

la

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) desfășoară în această săptămână o acțiune de ecologizare a lacului Tăbăcărie pe care îl are în exploatare.

Igienizarea luciului de apă se face cu ajutorul unei bărci din dotare, o autoutilitară, o basculantă, un buldoexcavator și o echipă formată din 9 muncitori, care desfășoară activități de colectare și evacuare a deșeurilor ajunse în apă în diverse puncte ale lacului, iar în funcție de necesitate vor putea fi folosite și alte utilaje. Deșeurile menajere care ajung pe suprafața de apă sunt aruncate de către localnici și turiști.

Ecologizarea lacului a început de astăzi, 13 aprilie, în zona RAJA – Pavilion Expozițional și în zona stației de epurare. Acțiunea va continua la data de 14 aprilie 2020 cu zona cuprinsă între Şcoala de scafandri  – City Mall, iar în perioada 27 – 30 aprilie se va acționa cel mai probabil în aceeași zonă, fiind unul dintre punctele cu cantități mari de deșeuri, apoi de jur împrejurul lacului pentru finalizarea acțiunii de ecologizare. Timp de două zile, în perioada 29 – 30 aprilie 2020 se va curăța (cosirea vegetației) și canalul care face legătura între Lacul Siutghiol și Tăbăcărie din Satul de Vacanță.

În sezonul estival, parcul Tăbăcărie este tranzitat zilnic de mii de persoane, iar “cel mai important aspect care nu trebuie uitat și este necesar a fi luat în calcul este lipsa simțului civic.”, a precizat Biroul de presă al ABADL.

Directorul Bogdan Bola a precizat că “pentru a menține o stare buna a apei, A.B.A.D.L. va acționa periodic în toamna acestui an, cu un program bine stabilit, pentru ecologizarea Lacului Tăbăcărie”.

Anul trecut, A.B.A.D.L. a purtat corespondențe scrise cu Primăria Constanța și cu Poliția Locală Constanța și a solicitat montarea în zonele cele mai frecventate de turiști a mai multor coșuri de gunoi, dar și de panouri prin care să se aducă la cunoștiința cetățenilor necesitatea respectării normelor de conduită civică, fiind montate încă din vara trecută, în unele locații, panouri de informare.

Tot în spiritul acțiunii din această săptămână, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral în calitate de administrator al lacului Tăbăcărie invită Primăria Constanţa şi Consiliul judeţean Constanţa, care au calitate de posesori ai unor terenuri riverane lacului Tăbăcărie, la data de 23 aprilie 2020, la o analiză pe tema reabilitării construcției de tip cheu (perete de beton vertical) care înconjoară lacul Tăbăcărie.

“În beneficiul constănțenilor, dar și al turiștilor, care se bucură de complexul lac-parc Tăbăcărie, am invitat cele două entități să confruntăm documentele, datele, planșele foto, ortofotoplanuri, etc. de care dispun instituțiile noastre, pentru a stabili împreună cum vom proceda în continuare privind proprietatea și administrarea cheului (perete de beton vertical) în scopul reabilitării și reparării acestei construcții”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan Bola.

“Construcția, care are rolul de amenajare de mal și nu de construcție hidrotehnică pentru apărare împotriva inundațiilor, prezintă puncte de alunecare și de prăbușire și se dorește repararea acesteia pentru că sunt zone în care contrucția de tip cheu pune în pericol siguranța constănțenilor și a turiștilor care se plimbă pe malul lacului. Dacă malurile lacului ar fi consolidate și amenajate corespunzător ar putea atrage un număr mult mai mare de turiști și localnici.”, a mai precizat Bogdan Bola.

Întâlnirea vă avea loc în sala de ședințe A.B.A.D.L., unde se întrunesc condițiile de distanțare conform legii și vor fi puse la dispoziția celor prezenți măști de protecție, mănuși și materiale de dezinfectare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța. Se redeschide „zona de climbing“ din complexul de sporturi extreme Gravity Park

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vești bune pentru amatorii de escaladă! Începând din această săptămână, în complexul de sporturi extreme Gravity Park este permis accesul în zona de climbing, anunță conducerea Regiei Autonome “Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

„Pentru a se putea cățăra, sportivii trebuie să stăpânească cel puțin tehnicile de bază. Instructorii complexului de agrement le vor verifica abilitățile, precum și cunoștințele despre sistemele de asigurare și autoblocare care se folosesc la panoul de alpinism sportiv, iar abia după aceea le vor permite accesul. Echipamentul folosit în zona de climbing este fie cel din dotarea complexului de agrement, fie echipamentul personal al sportivului, însă numai în urma verificărilor făcute de către un angajat al parcului. Echipamentul necesar pentru cățărare constă în coardă de alpinism, sistem de asigurare cu autoblocare, ham sportiv și espadrile (încălțămintea specială pentru cățărare nu este pusă la dispoziție de către RAEDPP Constanța). Accesul în incinta Gravity Park se face gratuit, pe bază de programare în prealabil, printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a RAEDPP Constanța (https://www.facebook.com/raedppCT). Programările se fac cu o zi în avans, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 12:00. Amintim faptul că, în contextul actual, accesul NU se va mai face pe bază de legitimație. Astfel, pentru a putea desfășura sporturi extreme în interiorul parcului de distracții, sportivii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Minorii vor fi însoțiți de către părinte/tutore legal. Durata standard de acces în complexul de sporturi extreme este de trei ore/serie, astfel:

– 09:00 – 12:00  SERIA 1;

– 12:00 – 15:00   ÎNCHIS PENTRU IGIENIZARE;

– 15:00 – 18:00  SERIA 2.

Gravity Park, administrat de RAEDPP Constanța, este cel mai mare complex de sporturi extreme din România, fiind situat pe malul sudic al Lacului Tăbăcărie (intrarea se face dinspre strada Soveja, vizavi de Palatul Copiilor).“, se arată într-un comunicat al Regiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un minor din Hârșova, prins de polițiști fără permis la volan. Era și băut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții, polițiștii din Hârșova au oprit un autoturism care circula prin localitate și au stabilit că acesta este condus de către un tânăr care nu deține permis de conducere.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un autoturism pe raza orașului Hârșova, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că minorul ar fi sustras cheile autoturismului din locuința sa, fără știrea părinților, iar apoi s-ar fi urcat la volan și ar fi condus pe raza orașului Hârșova.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: bistritaexpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Update: Accident rutier MORTAL în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța (VIDEO)

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, a avut loc un dramatic accident între două autoturisme,  în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje Saj B2, un echipaj Smurd B și un echipaj Smurd C.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Constanța, cele 2 victime conștiente au traumatism toraco-abdominal și au fost transportate la spital.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 22 Constanța – Babadag, în zona localității Mihai Viteazu, județul Constanța, două autoturisme au fost implicate într-o coliziune, rezultând două persoane decedate și alte două rănite. Traficul se desfășoară alternativ, prin dirijare.

Știre  în curs de actualizare.

Update: Potrivit SAJ Constanța, o femeie și un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani și-au pierdut viața pe loc. Cele două victime care au fost transportate la spital au politraumatisme minore. Este vorba despre o tânără de 24 de ani și un tânăr în vârstă de 26 de ani.

Update2: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța.

Oficial: Astăzi, în jurul orei 12.55, un bărbat de 56 de ani a condus un autoturism pe DN22, dinspre Constanța către Tulcea și, ajungând în zona km 242+850, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, care circula dinspre Tulcea către Constanța.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și a pasagerului dreapta față (femeie, de 53 de ani) din primul autoturism și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și pasagerei dreapta față, în vârstă de 25 de ani, din al doilea autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: