Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

(FOTO) Conducerea Portului Constanța amenajează o parcare pentru TIR-uri în zona Porții 9

Published

on

Conducerea Portului Constanța anunță că în aceste zile se lucrează intens la amenajarea unei noi parcări destinată TIR-urilor care vin să descarce mărfuri în Portul Constanța. Parcarea este situată în interiorul portului, în zona Porții 9, are o suprafață de 34.000 metri pătrați.

„Aceasta va avea o capacitate de circa 120 TIR-uri și va determina o fluidizare a traficului de camioane în port și evitarea aglomerărilor la porțile portului. Terenul aferent parcării a fost eliberat,  în prezent se lucrează la nivelarea lui și urmează să fie pietruit. Săptămâna viitoare această parcare va fi operațională. Totodată, o altă parcare, în exteriorul portului Constanța, de o mai mare capacitate este în faza documentațiilor urmând să fie realizată cât mai rapid.“, informează reprezentanții Portului Constanța.

Amenajarea acestei parcări vine după ce, în ultimele săptămâni s-au înregistrat cozi kilometrice de tiruri la intrarea în Portul Constanța.

Pentru a debloca situația, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a spus că au fost identificate soluții rapide pentru blocajul tirurilor din Portul Constanța. El a afirmat că, în urma discuțiilor, de ieri, dintre delegația Ministerului TransporturiIor și directorul general al Portului Constanța, Florin Goidea, cât și în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafețe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spații de parcare pentru tiruri în vederea defluirii traficului. Mai mult, spunea Grindeanu, s-a luat decizia ca managementul Portului să prezinte un calendar asumat pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate având ca scop dezvoltarea unei parcări de capacitate mare (de peste 800 de locuri) în exteriorul Portului.

Amintim că, zilele trecute, Ordinea.ro a publicat un clip în care un incendiu a fost declanșat la fostul Sanatoriu de Boli Venerice din Agigea, în vecinătatea Porții 9 a Portului Constanța. Din cauza blocării a drumului de acces în zonă de tiruri, situație care trenează de luni bune, mașinile de intervenție și-au făcut loc cu greu să treacă. Situația este cunoscută, dar a fost ignorată de autorități până în prezent.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions