Connect with us

Actual

(Foto): Constanța: Cabinetele stomatologice din rețeaua școlară au fost renovate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Primăria Municipiului Constanța a renovat și modernizat toate cele 14 cabinete medicale stomatologice din rețeaua de medicină școlară.

În toate cabinetele a fost achiziționată aparatură medicală nouă: unituri dentare, autoclave, instrumentar dar și frigidere, jaluzele și mobilier.

Prin Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-au executat lucrări ample de reparații și igienizare, pornind de la zugrăveli interioare, înlocuirea gresiei și a faianței, a instalațiilor electrice, sanitare și termice până la montarea covorului antibacterian în fiecare cabinet.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a efectuat, astăzi, o vizită la cabinetele stomatologice din cadrul Liceului Teoretic ”Decebal”, Școlii Gimnaziale nr.7 ”Remus Opreanu”  și Liceului Teoretic ”George Călinescu”.

În municipiul Constanța, cabinete medicale școlare de stomatologie se află în următoarele unități de învățământ:

Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”
Liceul Teoretic ”Decebal”
Liceul Teoretic ”George Călinescu”
Școala Gimnazială nr.7 ”Remus Opreanu”
Colegiul Tehnic ”Tomis”
Școala Gimnazială nr.6 ”Nicolae Titulescu”
Școala Gimnazială nr.12 ”B.P. Hasdeu”
Școala Gimnazială nr.10
Liceul Teoretic ”Ovidius”
Școala Gimnazială nr. 16 ”Marin Ionescu Dobrogianu”
Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”
Grupul Școlar ”Miron Costin”
Universitatea ”Ovidius”

Toți preșcolarii, elevii și studenții beneficiază, în mod gratuit, de tratamente de specialitate în aceste cabinete medicale din municipiul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident pe Autostrada A4. O persoană a decedat!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe Autostrada A4, pe sensul de mers dinspre Constanța spre Ovidiu, un pieton a fost lovit de o mașină. Persoana lovită a fost declarată decedată de către medicii care au ajuns la fața locului.

Vom reveni cu amănunte!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Acțiune de salvare pe mare. Vezi prin ce peripeți au trecut patru români!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au intervenit în sprijinul a patru cetățeni români care se aflau la bordul unei ambarcațiuni de agrement, rămasă în imposibilitate de manevră pe Marea Neagră. În data de 15.06.2019, Sistemul Integrat de Supraveghere Maritimă – SCOMAR a detectat o ambarcaţiune de agrement, care se îndrepta spre marea teritorială a Bulgariei. Poliția de Frontieră a interogat ambarcațiunea respectivă, ocupanții acesteia comunicând faptul că barca plutește în derivă din cauza unor defecțiuni tehnice pe care încearcă să le remedieze.

Ulterior persoanele de la bord au comunicat că, deși au remediat defecțiunea, nu pot manevra ambarcațiunea din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, sens în care Garda de Coastă a informat MRCC Constanța, care a declanșat acțiunea de salvare a persoanelor. Astfel, s-a dispus efectuarea unei misiuni cu o nava din cadrul  Grupului de Nave Mangalia, care a asigurat conducerea ambarcațiunii în siguranță în Portul Mangalia.

Cele patru persoane, cetățeni români cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, nu au avut nevoie de asistență medicală. Persoanele respective au declarat că în timp ce desfășurau activități de agrement, motorul ambarcaţiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie și din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Acțiunea s-a desfășurat prin cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Goneau spre Mare. Un mort și patru răniți, pe Autostrada Soarelui, la Cernavodă

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Un accident cumplit a avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 180. Potrivit datelor preliminare comunicate de autorități, două autoturisme au intrat în coliziune, pe sensul de mers București-Constanța. Din accident au rezultat cinci victime. O persoană a decedat, iar alte patru au suferit politraumatisme, fiind transportate la spital. La fața locului au intervenit echipele de intervenție de la SMURD Cernavodă și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare. O persoană a fost descarcerată. Traficul auto a fost îngreunat pe autostrada A2, care era deja foarte aglomerată din cauza minivacanței de Rusalii.

Știre în curs de actualizare. Vom reveni cu detalii.

UPDATE 1. Accidentul s-a produs după ce primul autoturism a staționat pe banda de urgență. Conducătorul auto a coborât din mașină, pentru a căuta ceva în portbagaj. În acel moment, al doilea autoturism, care rula cu viteză, a pătruns pe banda de urgență și a lovit din spate mașina staționată. Conducătorul primei mașini a decedat pe loc. Alte 4 persoane au suferit politraumatisme, fiind transportate la spital. 

UPDATE 2. Circulația a fost reluată pe Autostrada Soarelui în condiții normale. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: