Conecteaza-te cu noi

Societate

(FOTO) Constanța. Ferenc Fodor este noul campion național al României în rally raid

Published

on

După trei zile intense, aproape 500 de kilometri parcurși, adrenalină și multe evenimente neprevăzute numele câștigătorilor ediției din acest an a Campionatului Național de Rally Raid au fost stabilite în acest weekend la Constanța.

Evenimentul „4V Rally Raid România“, care a coincis cu etapa a patra a Campionatului Național de Rally Raid, a debutat în orașul de la malul mării vineri dimineață, când a fost deschisă oficial sesiunea de înscrieri și au început inspecțiile tehnice.

Din acel moment, constănțeni de toate vârstele, pasionați de sporturile cu motor sau nu, au vizitat parcul auto special amenajat la intrarea în stațiunea Mamaia și au putut vedea de aproape vehiculele și motocicletele cu care cei aproape 70 de concurenți s-au întrecut pentru primele locurile ale clasamentelor. De asemenea, ei au putut discuta direct cu piloții și co-piloții acestora și au putut afla mai multe despre rally raid.

Ziua s-a încheiat în parcarea de lângă plaja Modern, acolo unde sportivii și-au arătat îndemânarea în cadrul unei sesiuni Prolog, iar constănțenii prezenți pe faleză le-au fost spectatori.

Advertisement

Sâmbătă, la primele ore ale dimineții, cu toții au plecat din Constanța în prima sesiune a „4V Rally Raid România“, care s-a desfășurat pe ruta Corbu-Nazarcea. Cursa n-a fost lipsită de evenimente, cel mai mult având de suferit chiar campionii în exercițiu, Călin Cămărășan și Bogdan Luha, de la clasa SSV. Aceștia au întâmpinat probleme tehnice pe traseu și au fost nevoiți să abandoneze la jumătatea cursei, pierzând astfel lupta pentru apărarea titlului.

Duminică, cum trofeul de campion național la general era deja acontat de Ferenc Fodor, de la clasa moto, cea mai mare luptă s-a dus pentru câștigarea evenimentului „4V Rally Raid România“. Așa cum era de așteptat, pe ruta Nazarcea-Corbu, prima șansă a avut-o echipajul polonez format din Tomasz Bialkowski și Darek Baskiewicz, campioni europeni cu numeroase participări în întrecerile internaționale de SSV de prestigiu. Însă, o altă problemă tehnică le-a stricat și acestora planurile, astfel că primul clasat a fost desemnat Ferenc Fodor, care și-a trecut în cont și trofeul de etapă al clasamentului general.

Pe lângă multe momente memorabile, etapa de la Constanța a oferit și o dovadă de solidaritate ridicată, care a demonstrat încă o dată legăturile strânse care există între practicanții de rally raid.  În ciuda rivalității de pe traseu, campioni Poloniei la clasa SSV, Tomasz Bialkowski și Darek Baskiewicz, au fost ajutați să treacă linia de sosire chiar de către campionii României la clasa SSV, Călin Cămărășan și Bogdan Luha. Aceștia din urmă i-au tractat pe adversarii lor până la finish și au sărbătorit împreună încheierea cursei cu succes.

”La fel ca și la evenimentele anterioare organizate de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, un accent deosebit a fost pus pe siguranța concurenților și a celorlalți participanți. Astfel, cu ajutorul reprezentanților autorităților locale, al ISU Dobrogea, al Poliției Române și al celorlalte structuri implicate, sănătătea și integritatea corporală s-a aflat întotdeauna pe primul loc a participanților, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. De asemenea, întrecerea a putut fi urmărită în permanență pe site-ul competiției și în mediile de socializare online, prin intermediul fotografiilor și al transmisiunilor video în direct, toate realizate la cele mai înalte standarde.

Proiectul „4V Rally Raid România“ este organizat de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport și este finanțat de către Primăria Municipiului Constanța din fonduri nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 222.100 de lei.”, au precizat reprezentanții echipei 4V Rally Raid România.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions