Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

(FOTO) Constanța: Sute de conducători auto, testați cu aparatele etilotest și drug-test

Published

on

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia.

Astfel, aproximativ 800 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 16 infracțiuni, dintre care 6 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru deținere de droguri de risc, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului și consumului de droguri.

Exemple:

În jurul orei 00.20, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis.

În jurul orei 00.35, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină.

În jurul orei 2.35, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis. Totodată, în autoturism a fost identificată o folie ce conținea o substanță vegetală.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions