Connect with us

Actual

(FOTO) Copiii constănțeni și-au sărbătorit ziua într-o atmosferă specială, alături de polițiști

Publicat

la

Astăzi, în zona centrală a municipiului Constanța s-au auzit doar râsete și chicoteli ale celor mici. Împreună cu polițiștii constănțeni, copiii și-au sărbătorit ziua într-o atmosferă specială, încărcată cu bucurie.

Peste 2.000 de copii, părinți și bunici au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe “mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, care nu au venit singuri, ci împreună cu Dentos, patrupedul lor de nădejde.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, precum și de robotul pirotehnic, folosit pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive.

Totodată, cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape și chiar sa urce pe motocicletele de poliție rutieră și în autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase, spre încântarea copiilor.

Unul dintre cele mai inedite și surprinzătoare momente a fost creat de polițiștii criminaliști. Aceștia le-au oferit copiilor diplome “semnate” cu propriile lor amprente, totodată explicându-le ce instrumente speciale folosesc.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii pentru cei care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și autospecială destinată educației rutieră, echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special.

”Astăzi, putem spune că ne-am atins scopul! Am făcut sute de copii să zâmbească, iar pe unii i-am ajutat să-și împlinească visurile – acelea de a vedea o autospecială de poliție din interior.

Fericirea din priviri a fost completată cu mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor și al International Police Association – Regiunea 1 Constanța.

Vă mulțumim, dragi copii, pentru că ne-ați permis să ne bucurăm alături de voi, în această zi atât de specială. La mulți ani!”, au precizat reprezetanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: