Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

(FOTO) Copiii constănțeni și-au sărbătorit ziua într-o atmosferă specială, alături de polițiști

Published

on

Astăzi, în zona centrală a municipiului Constanța s-au auzit doar râsete și chicoteli ale celor mici. Împreună cu polițiștii constănțeni, copiii și-au sărbătorit ziua într-o atmosferă specială, încărcată cu bucurie.

Peste 2.000 de copii, părinți și bunici au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe “mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, care nu au venit singuri, ci împreună cu Dentos, patrupedul lor de nădejde.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, precum și de robotul pirotehnic, folosit pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive.

Totodată, cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape și chiar sa urce pe motocicletele de poliție rutieră și în autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase, spre încântarea copiilor.

Unul dintre cele mai inedite și surprinzătoare momente a fost creat de polițiștii criminaliști. Aceștia le-au oferit copiilor diplome “semnate” cu propriile lor amprente, totodată explicându-le ce instrumente speciale folosesc.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii pentru cei care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și autospecială destinată educației rutieră, echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special.

”Astăzi, putem spune că ne-am atins scopul! Am făcut sute de copii să zâmbească, iar pe unii i-am ajutat să-și împlinească visurile – acelea de a vedea o autospecială de poliție din interior.

Fericirea din priviri a fost completată cu mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor și al International Police Association – Regiunea 1 Constanța.

Vă mulțumim, dragi copii, pentru că ne-ați permis să ne bucurăm alături de voi, în această zi atât de specială. La mulți ani!”, au precizat reprezetanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions