Connect with us

Politica

(FOTO) Dragnea și-a adus iubita la Congres. Irina Alexandra Tănase a stat în primul rând!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

La Congresul PSD, printre cei 4.000 de delegați, și-a făcut loc și o prezență mai puțin obișnuită între membrii PSD. Este vorba despre iubita președintelui PSD Liviu Dragnea, Irina Alexandra Tănase. Domnișoara a atras toate privire și a ocupat unul dintre fotoliile de onoare din sală. Irina Alexandra Tănase a fost așezată în primul rând, printre cei mai importanți lideri politici.

După cum se poate observa în fotografia pe care jurnaliștii de la evz.ro au făcut-o publică, iubita liderului PSD a stat lângă primarul general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, iar de partea cealaltă a avut-o pe ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan. O parte dintre miniștrii Cabinetului Viorica Dăncilă au stat în spatele iubitei președintelui. Și prin acest detaliu pot fi observați polii de putere din partid. Spre exemplu, ministrul Finanțelor, Eugen Teorodovici, notează tot jurnaliștii de le evz.ro, nu a fost așezat în primul rând și a stat pe scaunul din spatele Irinei Tănase. De asemenea, tot în spatele iubitei lui Dragnea au stat și ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri și Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Irina Alexandra Tănase are 25 de ani și a reușit să atragă privirile tuturor bărbaților participanți la Congresul extraordinar organizat de social democrați astăzi, la Sala Palatului.

Irina Tănase este cea cu care Liviu Dragnea și-a refăcut viața după divorțul de Bombonica. De altfel, Irina Alexandra Tănase este femeia care i-a fost asistentă pe vremea când conducea Ministerul Dezvoltării.

Diferența de vârstă dintre Liviu Dragnea și Irina Alexandra Tănase este de 30 de ani.

 

Comments

comments

Politica

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: „Rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna a explicat, în această seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor.  „Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Liderul USR afirmă că totul se rezolvă prin modificarea unei legi, deşi în realitate există zeci de legi care se referă la dovada domiciliului prin cartea de identitate.

”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vot în Camera Deputaților. Directorii școlilor cu predare în limba maghiară, numiți cu avizul UDMR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputații au adoptat, astăzi, o propunere legislativă care introduce în legea educației naționale obligația cunoașterii limbii minorității pentru directorii școlilor cu predare în limba minorității respective, iar numirea respectivilor directori se va face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României. În urma consultării va fi necesar un aviz scris. Legea nu prevede dacă avizul este consultativ sau obligatoriu. Inițiativa a fost adoptată, în plen, după un amendament introdus la propunerea deputatului UDMR Szabo Odon.

Textul amendamentului adoptat în plen:

„Directorul exercită conducerea executivă a unității de învățământ. În cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective. În cazul unităților de învățământ cu secții de predare în limbile minorităților naționale, unul dintre directori are obligația cunoașterii limbii respective. În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. În cazul liceelor și seminariilor teologice, consultarea se face și cu reprezentanții cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/ binecuvântarea în cazul cultelor”.

În raportul comisiei pentru învățământ, introducerea acestor prevederi nu este motivată. Legea merge la Senat, în calitate de for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului ar ataca o OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fabian Gyula, candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, a declarat, astăzi, că pensiile speciale pentru magistrați nu pot fi eliminate, în urma deciziei CCR.

“Jurispudența Curții Cosntituționale în acest domeniu este clară în favoarea magistraților. În ceea ce privește răspunsul mai nuanțat și magistrații sunt persoane fizice care au drepturi și libertăți”,a declarat Fabian Gyula.

Întrebat ce valoare are pensia sa specială, Fabian Gyula a precizat: “Nu este o pensie specială, ci o pensie de serviciu. Raportat la pensia medie este pensia mare. Peste 10.000 de lei”.

Acesta a afirmat astăzi, la audierile din Comisiile Juridice, că ar ataca la Curtea Constituţională o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Fabian Gyula are susținerea partidelor din coaliție pentru funcția de Avocat al Poporului.

Sursa B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: