Connect with us

Actual

(FOTO) În Dobrogea predomină ninsorile și se depune strat de zăpadă

Maria Ionescu

Publicat

la

Administrația Națională de Meteorologie menţine averitizarea de vreme rea, cod galben, în intervalul orar 15.00– 23.00 în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40-45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Conform actualizării informării meteorologice, în intervalul 30.11 ora 23.00 – 01.12 ora 12.00, se va restrânge zona afectată la 5 judeţe (Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași).

Astfel, în Dobrogea vor predomina ninsorile şi se va depune un strat de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteză la rafală între 45-50 km/h, pe alocuri viscolind.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în intervalul orar 17.30/29.11.2020 – 05.00/30.11.2020 s-a acţionat/patrulat cu 445 autoutilaje şi s-au răspândit 1574.9 tone material antiderapant şi 0.4 tone CaCl2.

În perioada 30.11.2020, intervalul orar 05.00-12.00, la nivel național, drumarii au acționat astfel:

  • DRDP Bucureşti – s-a acţionat cu 121 autoutilaje şi s-au răspândit 940 tone material antiderapant
  • DRDP Craiova – s-a acţionat / patrulat cu 22 autoutilaje şi s-au răspândit 51 tone material antiderapant
  • DRDP Timişoara – s-a acţionat/ patrulat cu 9 autoutilaje şi s-au raspandit 52.25 tone material antiderapant si 0.4 tone CaCl2
  • DRDP Cluj – s-a acţionat/ patrulat cu 31 autoutilaje şi s-au răspândit 120.5 tone de material antiderapant
  • DRDP Braşov – s-a acţionat/patrulat cu 40 autoutilaje si s-au răspândit 126 tone material antiderapant
  • DRDP Iaşi – s-a acţionat / patrulat cu 122 autoutilaje şi s-au răspândit 478 tone material antiderapant
  • DRDP Constanţa – s-a actionat/ patrulat cu 91 autoutilaje şi s-au răspândit 411 tone material antiderapant

CNAIR face apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

”Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.”, precizează Biroul de presă.

 

Foto: RAJDP Constanța

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier GRAV la Hârșova. Un copil de doi ani este în comă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.00 a avut loc un grav accident rutier în localitatea Hârșova, în care au fost implicate două autoturisme. Potrivit primelor  informații, au fost patru persoane rănite, dintre două au rămas încarcerate.

A fost rănit grav un copil în vârstă de 2 ani, care este în comă. Micuțul a fost transportat cu o mașină particulară la Spitalul din Hârșova. Acum urmează să fie preluat de un echipaj Saj B2, care se va întâlni pe drum cu echipajul Smurd C iar copilul va fi transferat la Spitalul Județean.

De asemenea, mama copilului a fost rănită. Ea are un traumatism la umăr și a ajuns la Spitalul Hârșova tot cu mașina particulara.

Mai sunt răniți doi bărbați. Unul are  traumatism cranio cerebral, traumatism toracic, iar cel de-al doilea are un traumatism cranio cerebral. Amândoi sunt conțtienți și au ajuns la Spitalul Hârșova.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-a închis circulația și între Agigea și Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului ce au determinat scăderea vizibilității, CNAIR și Poliția Rutieră au decis să închidă circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN38, km 0 + 000 – km 53 + 800, între Agigea și Negru Vodă

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al CNAIR.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Din cauza vizibilității reduse, drumul dintre Cobadin și Ostrov a fost ÎNCHIS

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care produc vizibilitate redusă, CNAIR și Poliția Rutieră au decis închiderea circulației rutiere pe DN 3, între localitățile Cobadin și Ostrov, județul Constanța între km 129+000 – km 224+000.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și intervin în permanentă acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: