Connect with us

Actual

(FOTO) În ultima zi de primăvară, peste 2.000 de persoane și-au petrecut timpul liber la Microrezervație, Acvariu și Delfinariu

Publicat

la

În ultima zi din mai, peste 2.000 de persoane au ales să-și petreacă timpul liber la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Profitând de o zi frumoasă de primăvară – vară, vizitatorii au ales să își petreacă timpul liber vizitând Microrezervația, Acvariul și Delfinariul, în condiții de distanțare fizică, grijă față de sănătatea copiilor și responsabilitate față de mediu. La reprezentațiile delfinilor Ni-Ni și Chan-Chan din 31 mai au fost vândute în total 421 de bilete, 82 la reprezentația de la 11.00, 110 la cea de la ora 14.00 și alte 229 la reprezentația de la ora 17.00. La Microrezervație au fost vândute 1.249 de bilete. În total, la cele două secții ale CMSN au fost vândute bilete în valoare de 13.676 de lei. Pe de altă parte, la Acvariu, în 31 mai, au fost încasări de 1.908 lei (numerar și card), iar ca vizitatori: 66 gratuit, 48 elevi/studenți și 147 adulți.

Cu ocazia minivacanței de 1 iunie, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că, de 1 iunie, toți copiii au acces liber la Microrezervație, Acvariu și Delfinariu. Totodată, Bîlbă a anunțat un program prelungit la cele trei secții.

„La îndemnul președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, de 1 iunie, toți copiii, până la 18 ani, vor avea acces liber la secțiile Complexului. Această minivacanță de 1 iunie avem un program prelungit la Acvariu până la ora 20.00, Microrezervația până la ora 18.00, iar reprezentațiile la Delfinariu vor avea o cronologie diferită 11.00, 14.00 și 17.00, pentru a avea o acoperire mai bună a cererilor cetățenilor. Cu această minivacanță de 1 iunie debutăm sezonul estival, în condiții de siguranță. Cu mască în încăperile de la Delfinariu și Acvariu, fără mască în Microrezervație, dar cu distanțare fizică, pentru a ne asigura că ne protejăm. Cu această ocazie, vă invit să vedeți ce noutăți avem să vă oferim“, a declarat Bîlbă.

Amintim că, de azi, au intrat în vigoare noile tarife valabile pentru vizitarea secțiilor Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Iată noile prețuri în intervalul 1 iunie – 31 august:

Delfinariu:

Adulți 40,00 lei

Elevi/Studenți  10 lei

Copii până la 7 ani gratuit *

Taxa acces Microrezervație

Adulți 8,00 lei

Elevi/Studenți 2,00 lei

Copii până la 7 ani gratuit *

Acvariu

Adulți 20,00 lei

Elevi/Studenți 5,00lei

Copii până la 7 ani gratuit *

Planetariu

Adulți 12,00 lei

Elevi/Studenți 3,00 lei

Copiii sub 7 ani nu au acces

Echitație

Echitație PONEI 5,00 lei

Echitație CAI 10,00 lei

Abonament 5* 250 lei + TVA

Abonament 11* 500 lei + TVA

*abonamente lunare 5/11 ședințe, 40 min/ședință

Important de precizat este faptul că biletele se vând la casieria centrală, de luni până duminică, între orele 10:00 şi 17:30.

Casieria ACVARIU: Luni-Duminică: 10:00 – 19:30

Pentru grupuri de copii în vârstă de până la 7 ani accesul se va face pe baza unui tabel ce va conține numele și prenumele, vârsta copiilor, tabel ce va fi semnat de către unitate iar aceste tabele vor fi lăsate la casieria CMSN, pentru a putea obține biletele cu valoare zero.

Comments

comments

Actual

Începe marea testare a elevilor. România a comandat 6,5 milioane de teste de covid

Publicat

la data de

Scris de

Teste de salivă vor fi folosite prima dată joi, odată cu revenirea copiilor la școală. Modul de utilizare a testelor a fost explicat și prin clipuri video.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs, informează Mediafax.

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Modul în care se utilizează testele a fost explicat inclusiv prin intermediul unor clipuri video realizate de miniștrii Sănătății și Educației.

De asemenea, persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ au fost instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

Testele pozitive descoperite în unitățile de învățământ vor fi aruncate în coșuri prevăzute cu capac, pedală și sac de gunoi. Ulterior, acestea vor fi eliminate pe un circuit separat.

În prima tranșă, România a comandat 6,5 milioane de teste. Următoarele transporturi vor ajunge în țară în prima parte a lunii decembrie. Testele au fost livrate dezasamblate și angajații școlilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un autoturism s-a răsturnat la ieșirea din Mangalia. Trei persoane au fost victime ale accidentului

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, la ieșirea din municipiul Mangalia spre comuna 23 August a avut loc un accident rutier.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje Saj C2, unul Saj B2 și două echipaje SMURD B.

Potrivit dr. Claudia Tatarici, în urma acestui accident au fost 3 victime. Una dintre ele a fost preluată de echipajul Saj C2 și a fost transportată la spitalul județean. O altă victimă, care a rămas încarcerată este conștientă și are un traumatism al membrului inferior. Va fi transportată la spital.

Cea de-a treia victimă a acestui accident a refuzat consultația și tratamentul specialiștilor de la Serviciul de Ambulanță.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Incendiu puternic în județul Tulcea. Un bărbat a suferit arsuri grave

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în localitatea Beștepe din județul Tulcea a izbucnit un incendiu la o casă.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea  acestui incendiu.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat în interiorul locuinței, cu pericol de propagare la o anexă și locuințele din apropiere. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat mai bine de două ore și 30 de minute.

În urma evenimentului au ars acoperișul casei în suprafață de aproximativ 100 mp, toate bunurile materiale din trei camere, electrocasnice și articole de îmbrăcăminte.

De asemenea, echipajul SAJ, sosit la fața locului, a acordat îngrijiri medicale unui bărbat care a suferit arsuri la nivelul feței și la membrele superioare, ulterior fiind transportat la UPU Tulcea.

Pompierii au reușit să salveze 2 camere ale locuinței, o anexă și locuințele din vecinătate.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Reprezentanții ISU Delta Tulcea reamintesc că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele măsuri:

  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • nu lăsați ușa sobei deschisă;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata apropiere a acestora;
  • stingeți focul pe timpul nopții;
  • asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană autorizată;
  • nu lăsați copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: