Conecteaza-te cu noi

Actual

(FOTO) Incendiu puternic la o casă de vacanță din Jurilovca. Cinci turiști au ajuns la spital

Published

on

În cursul nopții trecute, în localitatea Jurilovca din județul Tulcea s-a produs un puternic incendiu la o casă în regim de închiriere în care se aflau mai mulți turiști.

Potrivit ISU Tulcea, la ora 04.38 au fost alertați prin SNUAU 112 de producerea acestui incendiu. Detașamentul de Pompieri Tulcea si Stația de Pompieri Babadag au răspuns solicitării cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțimi, o autospecială pentru descarcerare și două echipaje SMURD.

La fața locului au sosit în sprijin 3 echipaje SAJ și echipaje din cadrul IPJ. Primul echipaj sosit la fața locului a aparținut SVSU Jurilovca. În casa de vacanță se aflau 8 turiști care au fost surprinși de incendiu dar care au reușit să se autoevacueze.

”In urma evaluării medicale s-a luat decizia transportării unui număr de 5 persoane la spital, o persoană a fost asistată medical la fața locului, refuzând în final transportul  la o unitate spitalicească, iar două nu au avut nevoie de asistență medicală. Nu s-a activat Planul roșu de intervenție deoarece informațiile transmise de la locul producerii incendiului precizau faptul că toate persoanele din interiorul locuinței s-au autoevacuat dar forțele și mijloacele deplasate au fost dimensionate în consecință.”, a precizat Dan Petrov, inspector șef al ISU Tulcea.

Advertisement

Incendiul a fost lichidat la ora 07.00.  Casa în care s-a produs incendiul avea 3 corpuri lipite între ele. Au ars pavilionul central și o bucătărie de vară. Al treilea corp a fost salvat. Cauza probabilă de intervenție a fost scurtcircuit electric.

Din cele 5 persoane transportate la spital, 4 erau adulți care prezentau arsuri pe diferite suprafețe ale corpului și un copil care avea un atac de panică.

”Nu era o pensiune, ci o casă în regim de închiriere. Nu era autorizată încă pentru circuitul turistic.”, a precizat inspectorul șef Dan Petrov.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, în care vor verifica toate aspectele referitoare la situația respectivă.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions