Connect with us

Administratie

(foto) La Constanța, Târgul de Crăciun se închide înainte de… Crăciun. Ce spun organizatorii

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Organizatorii târgului de Crăciun de la Constanța – Christmas Market By The Sea – au anunțat pe pagina de Facebook a evenimentului că de astăzi, 13 decembrie, acesta își va închide porțile. Astfel, anunțat cu surle și trâmbițe drept evenimentul finalului de an 2018, târgul de Crăciun de la Constanța își închide porțile înainte de… Crăciun, după doar două săptămâni de la deschidere. Contrar așteptărilor, evenimentul s-a dovedit a fi unul prost organizat, iar constănțenii nu s-au înghesuit să-și petreacă timpul liber aici. De altfel, nici patinoarul mult promis nu a mai fost amplasat.

Totuși, pentru buna desfășurare a evenimentului , Primăria Constanța a anunțat din timp că circulația va fi închisă în această zonă pe tot parcursul desfășurării evenimentului, adică toată luna decembrie.

Revenind, iată informarea oficială a organizatorilor Christmas Market By The Sea:

“Astăzi joi, 13 decembrie 2018 -Christmas Market By The Sea- deschis în data de 1 decembrie 2018 în Piața Ovidiu din Constanța, își va închide porțile (mai devreme cu 15 zile decât era prevăzut).

•Noi -By The Sea Events- cerem scuze partenerilor, celor ce au fost implicați în acest proiect, celor ce ne-au acordat toată încrederea și tuturor constănțenilor, pentru nerealizarea lucrurilor ce s-au dorit a fi realizate și nu s-au putut realiza din motive independente de voința noasră, și pentru această închidere prematură a evenimentului nostru.

•Dorim să menționăm că Evenimentul Christmas Market By The Sea nu a fost un eveniment marca Primăria Constanța ci unul Privat, în care, Primăriei Constanța i-a fost cerut doar sprijinul.

•Acest eveniment a fost realizat din dorința organizatorilor de a aduce orașul Constanța în rândul marilor orașe ale României și a funcționat cu toate autorizațiile la zi.

Mulțumim tuturor celor ce ne-au fost alături.”

Comments

comments

Administratie

Constanța. Care sunt zonele unde intervin echipele Confort Urban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Procesul de modernizare a traseelor pietonale pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de  strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis și pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și bulevardul Mamaia a bulevardului Tomis este în plină desfășurare, informează Confort Urban. Conform graficului de lucru, pe strada I.G. Duca și strada Lebedei continuă lucrările de modernizare a carosabilului. În cartierul Palazu Mare, pe strada Fundătura Năvodului se recondiționează carosabilul, iar pe strada Dumbrăveni se reabilitează, atât zona pietonală, cât și cea carosabilă.

„Echipele administratorului drumului public lucrează intens la amenajarea infrastructurii rutiere pe străzile Haricleea Darclée, Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin și aleea Madrigalului din cartierul Compozitorilor. Noi locuri de parcare vor fi construite în zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. În ceea ce privește infrastructura de semnalizare rutieră, continuă montarea indicatoarelor rutiere în mai multe locații din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare. Pentru siguranța participanților la trafic, se aplică marcaje rutiere la trecerile de pietoni, în parcările asfaltate și la sensurile giratorii.“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Costinești. Jeanu Dumitru de la PMP propune reducerea cu 25% a taxelor pentru autorizația de funcționare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pandemia a lovit din plin economia românească, iar turismul și industria HORECA sunt cele mai afectate. Până când Guvernul va veni cu soluții pentru a ajuta această industrie, un consilier local din comuna Costinești, a cărei economie se bazează în special pe turism, vine cu o propunere pentru sprijinirea agenților economici. Jeanu Dumitru, consilier din partea PMP, a propus Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre privind reducerea cu 25% a taxelor pentru autorizația de funcționare a agenților economici din Costinești.

„Având în vedere situația complicată prin care trecem cu toții, am considerat necesar ca administrația locală să ofere un minim ajutor pentru agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza comunei Costinești. Astfel, am inițiat un proiect de hotărâre prin care reducem cu 25 % taxa pe care aceștia trebuie să o plătească pentru autorizația de funcționare, în acest an.”, a declarat Jeanu Dumitru, inițiatorul proiectului, pentru Ordinea.ro.

Proiectul de hotărâre urmează să fie supus aprobării în ședința de vineri, 29 mai, a Consiliului Local Costinești.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici:

Download (PDF, 1.76MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Internatul din Eforie Sud va fi demolat. Primăria va construi Centrul de Excelență „Carmen Sylva“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Stațiunea Eforie Sud este în plină schimbare. Primăria Eforie a accesat mai multe proiecte cu finanțare europeană care vor schimba aspectul acestei stațiuni cu tradiție. Unul dintre acestea vizează construirea Centrului de Excelență „Carmen Sylva“, care se dorește a fi un spațiu pentru servicii educaționale, culturale si recreative integrate. Centrul va fi amenajat pe locul fostului internat din Eforie Sud. Primarul Robert Șerban a declarat că în locul fostului internat va fi amenajat un spațiu ce va destinat dezvoltării posibilităților de petrecere a timpului liber, o bibliotecă media, două terenuri de squash, dar și o modalitate modernă prin care ne propunem reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile.

„La nivel social, se remarcă necesitatea creării unui punct de întâlnire și petrecere a timpului liber în zonă prin crearea de locuri de petrecere a timpului liber, precum și un cadru plantat propice pentru promenadă și relaxare. Crearea unor astfel de spații care să asigure tinerilor, copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități spații de petrecere a timpului liber în condiții de siguranță, cât și amenajarea unor zone care să fie o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârstă, va contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor. Ca urmare a acestor constatări, pentru a se crea condițiile adecvate activităților ce se vor desfășura în viitor, s-a propus construirea unui parc, ale cărui elemente de proiectare sa fie conform normelor europene in vigoare. Prin crearea CENTRULUI DE EXCELENȚĂ – CARMEN SYLVA – PENTRU SERVICII EDUCATIONALE, CULTURALE ȘI RECREATIVE INTEGRATE se propune reducerea excluziunii socio-spaţiale sau sociale a locuitorilor, mai ales a celor ce fac parte din grupurile vulnerabile, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, îmbunătăţirea condiţiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile. Tototdată se dorește îmbunătăţirea ofertei educaţionale prin realizarea in cadrul acestui centru o biblioteca media. Pentru petrecerea timpului liber se dorește amplasarea în incinta centrului a doua terenuri de squash. Funcțiunea predominanta va fi cultural-recreativa și va avea în componență spații educaționale, spatii recreative unde se pot practica diferite sporturi, spatii expoziționale, spatii pentru workshopuri sau brainstorming, spatii pentru petrecerea timpului liber si loisir. Ansamblul este completat cu spaţii de tranziţie între interior şi exterior, dimensionate corespunzător. Spațiile pentru  destindere, oaze de linişte și relaxare în aer liber completează ansamblul, astfel încât  acesta, situat într-o zonă de atracţie şi afluenţă, să devină un pol urban de calitate, cu rol polarizator de înalt interes cultural şi social…Obiectivul general al proiectului îl contituie creșterea calității vieții în zona vizata și accesibilizarea obiectivelor stațiunii, prin reabilitarea infrastructurii urbane, respectiv repararea și modernizarea unui număr de 8 străzi din Statiunea Eforie Nord.“, se arată nota de fundamentare a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 23.256.411,69 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.670.841,44 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 3.008.481,62 lei.

Pentru realizarea proiectului un prim obiectiv vă fi desființarea corpului C1 cu suprafață construita de 652 mp și desfășurată 1304 mp, restul construcțiilor de la C2 la C11 de vor desființă prin grija beneficiarului în așa fel încât la începerea lucrărilor pentru înființarea CENTRUL DE EXCELENȚA – CARMEN SYLVA – PENTRU SERVICII EDUCAȚIONALE, CULTURALE ȘI RECREATIVE INTEGRATE terenul să fie liber de construcții. Clădirea Internatului este o construcțiie parter și etaj, cu o alcătuire structurala din zidărie portanta parțial combinata cu centuri alcătuite din profile metalice înglobate în zidărie. Execuția clădirii a fost realizata în baza unui proiect în perioada anilor 1920. Clădirea are forma literei U cu lungimea bazei de 35 m și lungimea celor doua corpuri laterale de cate 22.0 m. Scara de acces la etaj este amplasata în zona centrala a clădirii.  Acoperișul clădirii este realizat pe structura de lemn, cu șarpantă sprijinita pe zidurile perimetrale exterioare și zidurile interioare ale etajului. Învelitoarea este realizata din placi de azbociment ondulat cu pante către exteriorul perimetral al clădirii. Excepție face zona din fațadă posterioara a corpului din dreapta unde este un fronton. Înălțimea libera a parterului este de 3.43 m în zona camerelor de locuit și de 4.30 m în zona fostei Sali de mese. Înălțimea libera a etajului este de 4.33 m.

Parterul este structurat astfel:

  1. Hol intrare și Casa scării
  2. Hol longitudinal central paralel cu fațadă principală situat de o parte și de alta a casei scărilor 3. Camera de cazare în stângă și îndreaptă casei scărilor și a holului
  3. Hol central, paralel cu fațadă laterala dreapta cu camera de cazare de o parte și de a alta
  4. Sala de mese situate în zona fațadei laterale dreapta cu acces din holul longitudinal central

Etajul este structural astfel:

  1. Hol longitudinal central, paralel cu fațadă principala situate de o parte și de alta a casei scărilor
  2. Camere de cazare în stangă și în dreapta casei scărilor și a holului
  3. Hol central, paralele cu fațadă laterala dreapta, cu camera de cazare de o parte și de alta
  4. Terase circulabile pe țoață lungimea fațadei principale și laterale dreapta .

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: