Connect with us

Actual

(Foto) Mâine se poate vizita nava purtătoare de rachete ”Pescărușul”

Maria Ionescu

Publicat

la

Activitățile desfășurate în cadrul Exercițiului ”Forțele Navale Române 19” sunt în plină desfășurare. Marinarii militari execută în aceste zile instrucție teoretică, dar și antrenamente secvențiale pentru ca toate misiunile planificate în cadrul exercițiului să fie îndeplinite foarte bine.

Nava Purtătoare de Rachete ”Pescărușul” (NPR 189), comandată de căpitan-comandorul Marius Istrate a executat joi, 8 august, exerciții de antrenament pe mare. Pe timpul deplasării navei din Portul Militar Mangalia în Portul Militar Constanța, au fost verificate modul de funcționare a tehnicii și aparaturii de la bord și au fost executate trageri de antrenament cu muniție de manevră.

Rachetiștii navali au demonstrat că sunt pregătiți pentru a participa la activitățile organizate de Forțele Navale Române cu ocazia Zilei Marinei Române.
Nava Purtătoare de Rachete ”Pescărușul” (NPR 189) va putea fi vizitată sâmbătă, 10 august, în cadrul Zilei Porților Deschise în Portul Militar Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto) Portul Midia: Vineri poate începe VERTICALIZAREA navei Queen Hind

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Chiar dacă portul Midia a fost închis din cauza ceții dense, la bordul navei Queen Hind se desfășoară lucrările necesare ranfluării și dezeșuării epavei.

Până la acest moment s-au sudat 7 din cele 12 grinzi ce fac parte din sistemul suplimentar de întărire a bordajului epavei. Ritmul de lucru este determinat de complexitatea lucrărilor și de starea vremii.

Ieri a fost ceață, iar astăzi bate vântul, ceea ce îngreunează manevrele cu macaraua GSP Granit, care are capacitatea de a ridica grinzile respective și prin urmare se găsesc soluții alternative, dar care necesită mai mult timp. Se estimează că operațiuni de sudură vor avea loc inclusiv în ziua de joi, așa că începerea verticalizări navei ar putea fi vineri. Operațiunea se va executa doar pe timpul zilei.

În ceea ce privește riscul unei eventuale explozii la bordul navei Queen Hind, Alin Vintilă, reprezentant al companiei GSP, a spus că înainte de începerea operațiunii de sudură, s-a inspectat și măsurat concentrația de gaz din compartimentele navei și ulterior s-a emis permisul de GAS FREE de către căpitanie.

”Asta este procedura standard în orice operațiune în spațiu închis sau cu flacără.”, a precizat Alin Vintilă.

El a mai precizat că întreaga operațiune comportă riscuri, dar ele sunt evaluate și se iau măsurile de eliminarea a lor. În fiecare tura lucrează un supervizor HSE (Health, safety and environement), care face instructajul echipei ce intră în tură și care continuă monitorizarea pe întreaga durată 24/7.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea se SCHIMBĂ. A fost emis cod galben de ninsori

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în special în prima parte a zilei  va mai plouă local în Dobrogea, iar după orele prânzului un nou front atmosferic va pătrunde prin vestul țării, în Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei urmând să cadă pe spații extinse precipitații sub formă de ploaie la altitudini de sub 800-1000 de metri, în timp ce la munte vor predomina ninsorile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțină vreme o atenționare meteo de cod galben. În zonele montane, vor fi intensificări susținute ale vântului și precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Codul galben este valabil de azi, de la ora 20.00, până mâine, 29 ianuarie, ora 18.00.
Iată mesajul ANMH:
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Autoturism furat din Marea Britanie, descoperit la Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, pe raza judeţului Constanţa, un autoturism semnalat de către autoritățile din Marea Britanie ca fiind furat.

În data de 27.01.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competență.

Astfel, a fost identificat pe raza judeţului Constanţa un autovehicul, despre care existau informaţii că se află în atenţia autorităţilor.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind furată, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, iar la volan se afla un cetăţean român, în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanța.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul, în valoare de aproximativ 42.000 lei, este căutat de către autorităţi.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.”, a precizat Compartimentul Purtător de Cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: