Connect with us

Actual

(Foto) Mâine se poate vizita nava purtătoare de rachete ”Pescărușul”

Maria Ionescu

Publicat

la

Activitățile desfășurate în cadrul Exercițiului ”Forțele Navale Române 19” sunt în plină desfășurare. Marinarii militari execută în aceste zile instrucție teoretică, dar și antrenamente secvențiale pentru ca toate misiunile planificate în cadrul exercițiului să fie îndeplinite foarte bine.

Nava Purtătoare de Rachete ”Pescărușul” (NPR 189), comandată de căpitan-comandorul Marius Istrate a executat joi, 8 august, exerciții de antrenament pe mare. Pe timpul deplasării navei din Portul Militar Mangalia în Portul Militar Constanța, au fost verificate modul de funcționare a tehnicii și aparaturii de la bord și au fost executate trageri de antrenament cu muniție de manevră.

Rachetiștii navali au demonstrat că sunt pregătiți pentru a participa la activitățile organizate de Forțele Navale Române cu ocazia Zilei Marinei Române.
Nava Purtătoare de Rachete ”Pescărușul” (NPR 189) va putea fi vizitată sâmbătă, 10 august, în cadrul Zilei Porților Deschise în Portul Militar Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Deschiderea bisericilor în noaptea de înviere? Theodor Paleologu: ”Să fim creștini, nu cretini”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Theodor Paleologu, fost candidat la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Mişcarea Populară a postat pe pagina sa de Facebook câteva rânduri referitoare la disputa existentă în ţara noastră în ceea ce priveşte deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere şi participarea oamenilor la slujbă.

El a precizat că Biserica Ortodoxă Română trebuie să evite orice asociere cu o eventuală explozie a cazurilor de coronavirus, care ar putea apărea.

De asemenea, a spus că vocile celor care cer deschiderea bisericilor de Paşte reprezintă o minoritate. Paleologu a scris că dacă vom ieşi pe balcon în acea noapte sfântă, aprindem o lumânare şi cântăm Cristos a Înviat, vom transforma întreaga ţară într-o imensă biserică.

Iată postarea sa:

“În disputa legată de deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere ar trebui să mai și gîndim, nu doar să repetăm clișee și sloganuri.
1) Analogia cu magazinele de mîncare este ineptă. Bunurile spirituale sînt diferite de cele materiale și nu te duci să le iei cu punga de la magazin. Biserica nu e prăvălie.
2) Argumentul că bisericile nu s-au închis în timpul epidemiilor de ciumă din secolele VI și XIV demonstrează exact contrariul. Pe atunci nu se știa nimic despre răspîndirea epidemiilor.
3) Există o specie de apucați care au impresia că se opun secularizării, dar care, de fapt, o accelerează prin atitudinile lor lipsite de minte. Se tot încăpățînează să ofere adversarilor lor nuielele cu care să fie flagelați. Și nu doar ei, ci întrega Biserică. Biserica Ortodoxă Română trebuie să evite cu orice preț să fie asociată cu o explozie a cazurilor de coronavirus.
4) Comparația cu persecuția din timpul regimului comunist nu este doar cretină, ci de-a dreptul nerușinată.
5) Vocile care cer deschiderea bisericilor de Paște sînt cu totul minoritare. Un singur episcop a derapat grav. Majoritatea ierarhilor, preoților și credincioșilor au o atitudine înțeleaptă și responsabilă.
6) În sfîrșit și cel mai important, dacă ieșim în noaptea de Înviere pe balcoane, dacă aprindem cîte o lumînare și cîntăm “Cristos a-nviat”, transformăm întreaga țară într-o imensă biserică. Să fim creștini, nu cretini.”, a postat Theodor Paleologu. 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Medgidia: Prinşi la pescuit pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 8 aprilie, au fost prinşi doi bărbaţi care se aflau la pescuit pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră, în zona localităţii Medgidia. Ambii s-au ales cu dosar penal şi au fost sancţionaţi cu amendă.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanţa, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi din cadrul S.R.P.T. Constanța au desfășurat o acțiune pe linia combaterii pescuitului ilegal. În urma activităților, doi bărbați de 46, respectiv 39 de ani au fost surprinși în flagrant delict în timp ce pescuiau, în mod ilegal, în apa Canalului Dunăre Marea Neagră (în zona localității Medgidia).

În acest context, polițiștii de la transporturi au ridicat în vederea indisponibilizării o ambarcațiune cu motor, 9 unelte de pescuit și 5 kilograme de pește din speciile somn și caras.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 14.000 de lei.

“În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Totodată, cele două persoane au fost sancționate contraventional, conform Ordonanței Militare 3/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța.”, precizează Biroul de presă al IPJ Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

IGPR: Amenzi de 15.000.000 lei aplicate ieri de poliţişti

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost aplicate 6.690 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, în cursul zilei de ieri, 7 aprilie, peste 13.400 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprjiniți de aproape 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, și jandarmi și efective ale M.Ap.N.

În ultimele 24 de ore, 440 de autovehicule (cu 1.302 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 53.205 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină.

Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 9 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.690 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 15.000.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.624 de intervenții la evenimente, dintre care 2.191 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 210 acțiuni.

97 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și o persoană urmărită a fost depistată.

În trafic, polițiștii au constatat 67 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 124 de permise și retrase 89 de certificate de înmatriculare.

“Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă –  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.”, precizează Biroul de presă al IGPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: