Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

(FOTO) Polițiștii constănțeni, instruiți pentru acordarea primului ajutor

Published

on

 

Serviciul de Pregătire Profesională a invitat specialiști din cadrul SMURD Constanța pentru a-i instrui pe polițiștii constănțeni în vederea acordării primului ajutor în situații de urgență.

Sesiunile de pregătire se desfășoară la sediul IPJ Constanța și au drept scop cunoașterea procedurilor de prim ajutor, acestea fiind esențiale în a face diferența dintre viață și moarte.

Având în vedere faptul că, uneori, polițiștii ajung la fața locului primii, în cazul unor evenimente nefericite, cum ar fi accidentele rutiere, este foarte important ca ei să cunoască atât teoretic, cât și practic, modalitățile de salvare a unei vieți.

”Începând de săptămâna trecută, echipajul medical de urgență i-a învățat pe polițiștii constănțeni modalități de efectuarea manevrelor de resuscitare în caz de stop cardiorespirator, dezobstrucția căilor respiratorii, poziția laterală de siguranță, suportul vital de bază la adult, copil și sugar, leziunile țesuturilor moi, hemoragia, hemostaza provizorie și evaluarea primară a pacientului traumatizat.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions