Connect with us

Actual

(FOTO) Pontonul de la Isaccea, pod al jucăriilor pentru copiii ucraineni care se refugiază în România

Publicat

la

Pontonul de la punctul de trecere a graniței de la Isaccea, județul Tulcea, a devenit și el podul jucăriilor pentru copiii ucraineni care se refugiază în România.

”Îmi doresc ca aceste jucării să le aducă un zâmbet, speranță…”, a declarat Gabriela Ștefanopol, șefa punctului de trecere a frontierei Isaccea, mamă a unei fetițe de 13 ani.

Foto: Gabriela Ștefanopol

Prin implicarea mai multor români, podurile de la Sighetul Marmației și de la Isaccea s-au transformat în adevărate poduri ale jucăriilor pentru copiii refugiați.

La sediul Gărzii de Coastă din Constanța continuă strângerea de jucării. Doritorii pot lua legătura cu inspectorul principal de poliție Andrei Ene, la numărul de telefon 0757/067 283.

Iată comunicatul oficial al Gărzii de Coastă:

”Dunărea, firul de apă al speranței care străbate țara noastră aducând cu aceasta, de-a lungul istoriei, povești, legende și lucruri minunate.

Azi nu vom vorbi despre povești și legende, ci despre fapte minunate ale voastre, ale tuturor, care se vor transforma cândva în povești și legende.

La Sighetul Marmației, prin implicarea minunată a polițiștilor de frontieră și a multor oameni de bine, un pod care leagă două țări, două popoare, s-a transformat într-un pod al jucăriilor, pentru că da, despre ei este vorba, despre copii!

Astfel, și la Isaccea, valurile Dunării aduc cu ele jucării, umplându-le inima de bucurie copiilor care coboară de pe ferry-boat. Dar, valurile Dunării suntem noi, fapt pentru care lansez campania Valurile Speranței, prin care rog toți oamenii cu suflet mare sa doneze din puținul lor, jucării, care ulterior vor fi culese de către copiii care coboară de pe bac. Copiii, la rândul lor, vor lăsa un mesaj sau un desen colorat pe niște foi de hârtie, iar acele mărturii ale copiilor vor constitui file din istoria noastră, istoria unui popor cu o inima mare.

Oamenii cu suflet mare sunt rugați ia legătura cu inspectorul principal de poliție Andrei Ene, telefon: 0757.067.283. Jucăriile vor fi strânse la sediul Gărzii de Coastă, Aleea Zmeurei nr. 3, Constanta.”, precizează Biroul de presă al Gărzii de Coastă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Localitățile Peștera și Cobadin, sub cod portocaliu de vreme rea

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme rea valabil în județul Constanța, între orele 15.20 și 16:30

Sunt vizate localitățile Cobadin și Peștera.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Amplă acțiune a polițiștilor în Constanța. Peste 1.200 de conducători auto, testați cu aparatele etilotest și drug-test

Publicat

la data de

Scris de

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, peste 1.200 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 infracțiuni, dintre care 14 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, 2 pentru conducerea unui vehicul  pe drumurile publice având permisul suspendat sau anulat și 1 la conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

La acțiune au participat și echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr.Aurel Greblea” Sibiu și ale Gărzii de Coastă Constanța.

Exemple:

În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. Asupra conducătorului auto a fost găsită o folie cu substanță vegetală.

În jurul orei 23.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia,în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru metamfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 1.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia,în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Meteorologii anunță ploi și descărcări electrice în sudul județului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii ANM au emis cod galben de vreme rea în sudul județului Constanța, respectiv în următoarele localități: Ostrov, Băneasa, Lipnița și Oltina.

Potrivit specialiștilor, mesajul nou de vreme severă imediată este valabil de la ora 21.55 până la ora 22:55.

Se vor semnala: local averse care vor acumula peste 25…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: