Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

(FOTO) ”Săptămâna Altfel” la școala din satul Letea, Delta Dunării, organizată de pompierii tulceni

Published

on

pompieri letea

Pompierii tulceni sunt aproape de locuitorii județului și, dacă au ocazia, ori posibilitatea, răspund prezent la solicitările copiilor din zonele izolate ale județului, așa cum este și Delta Dunării.

În cursul zilei de ieri, salvatorii tulceni au fost rugați de elevii Școlii Generale din satul Letea să le facă o vizită cu o ambarcațiune de intervenție pentru a vedea pe viu cum funcționează o astfel de navă, cum este folosită și să îi cunoască pe pompierii care intervin pentru salvarea oamenilor, animalelor ori care intervin în situații de urgență.

Bineînțeles, curiozitățile celor mici nu s-au oprit aici, aceștia fiind înarmați cu o grămadă de întrebări despre meseria de pompier și despre intervențiile la care aceștia participă.

Prin astfel de întâlniri cu cei mici, pompierii militari au o bună oportunitate de a le explica cât de importantă este meseria de pompier, cât este de frumoasă dar și periculoasă, iar cel mai important este că le explică pe înțelesul lor cum se pot produce incendiile, accidentele casnice ori cum pot ajunge într-o situație critică și cum pot să prevină astfel de situații. Pe lângă faptul că află ce face un scanfandru de exemplu, află și că dacă iau măsuri minime de protecție, cum ar fi o vestă de salvare când se urcă într-o ambarcațiune, le poate salva viața. Tot la fel de bine sunt informați și cât este de periculoasă este joaca cu focul, cum pot preveni incendii și ce trebuie să facă și cum să acționeze dacă observă un incendiu. De asemenea, celor mici, dar și învățătorilor l-i s-a prezentat modul în care trebuie să se comporte în cazul producerii unui cutremur și ce trebuie să facă în primele secunde când acesta se declanșează.

”Vizita pompierilor în satul Letea a fost una din activitățile curente de informare și conștientizare a riscurilor la care se expun atât cei mici cât și cei mari în cazul unor situații de urgență și cum pot acționa pentru a se proteja și ai ajuta pe cei din jur.”, a precizat sg. maj. Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU „Delta” Tulcea

Sursa foto/video: ISU delta Tulcea

pompieri letea

pompieri letea

pompieri letea

pompieri letea

pompieri letea

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions